v Svangerskapet (Malin Christine Fredriksen)


Velkommen til verden, lille Jennie

 • Skrevet 07.06.2015
 • Klokken 11:27

Fredag 5 juni klokken 21.31 kom lille Jennie til verden. Hun veide 3275 gram og var 48 cm lang. Helt frisk og fin liten jente ♥ 

 


Øverst til venstre er siste magebildet før Jennie kom. Da lå jeg hjemme med forferdelige rier. 

 

Fødselshistorien og litt mer oppdateringer kommer senere. Nå nyter vi all tid med verdens nydeligste lille prinsesse ♥  

 

 

 

 

#mamma #baby #nyfødt 


kommentarer: 8Smertehelvette, oppdatering

 • Skrevet 05.06.2015
 • Klokken 17:47

Ja, nå kan jeg si jeg kjenner på det å ha vondt. Hadde time på sykehuset i dag kl 14.00 på overtidskontroll. Da vi kom inn skulle legen først sjekke åpningen, og holdt på "der inne", noe som var fryktelig ubehagelig. Aner ikke hva hun gjorde, men noe var det i hvertfall. Legen sa også at jeg hadde 2cm åpning. Rett etterpå skulle jeg til rommet ved siden av for å ta ctg registrering, og da begynte riene. Da de kom inn for å se på registreringen sa de "Du har rier du nå jo", og jeg spurte om det er det jeg har kjent nederst i ryggen og tenkte "Dette gjør jo ikke vondt, så det blir nok ikke noe problem". MEN på veien hjem ble det verre, og jeg håpa at det ikke skulle bli verre, selvom det egentlig ikke var såå ille akkurat da. 

Da jeg kom hjem gikk jeg rett inn på rommet for å prøve å sove litt, i tilfelle noe skjer i dag, så jeg hvertfall får litt søvn før det. Det var da det startet skikkelig. Helt siden jeg kom hjem har jeg lagt i sengen med forferdelige rier. FORFERDELIGE. Jeg ligger rett ut og gråter av smerte. Dette er visst mye verre enn jeg tenkte tidligere i dag. 

På kontrollen sa de først at jeg har time til onsdag for å bli satt i gang hvis det ikke skjer noe før det. Etter ctg-registreringen da de så jeg hadde rier, sa de før vi dro, at kanskje jeg kommer inn igjen om noen timer bare. Så noe skjer nå. Forhåpentligvis har vi lille Jennie innen et døgn. I skrivende stund lurer jeg på hvor lenge jeg kommer til å klare disse smertene, men jeg har jo ikke noe annet valg. 

Oppdaterer mer senere. Nå skal jeg bruke resten av dagen på å prøve å komme meg gjennom disse riene, og håpe på at Jennie kommer så fort som mulig! 

 


kommentarer: 3Uke 41+1: Fem dager over termin

 • Skrevet 04.06.2015
 • Klokken 19:47

Hei! Nå er jeg allerede hele 5 dager over termin, og kan ærlig si jeg er passe lei av å gå å vente nå! De nærmeste dagene før termin føltes lange nok, men disse dagene etter termin føles så mye lenger. Våkner masse om nettene, får mer og mer vondt i korsryggen, mensmurringer og mye nedpress. Jeg merker også at jeg føler meg mye mer sliten nå. Jeg legger meg tidlig, sover lenge, og blir fort trøtt midt på dagen igjen. Jeg føler meg klar for å få henne ut nå, men hun føler visst ikke det samme, haha! Hun liker seg litt for godt inne i magen kan man si. 

De ringte fra sykehuset i stad, så jeg skal dit i morgen på overtidskontroll. Da får jeg også en evt dato for å bli satt i gang, hvis hun ikke bestemmer seg for å komme av seg selv innen den tid. Krysser fingrene for at noe skjer innen et døgn! Men hvor mange ganger har jeg ikke sagt det? Haha. Er veldig spent på hva de sier i morgen. Om jeg får en tid til å bli satt i gang, eller om jeg bare får ny time til ny kontroll. Oppdaterer bloggen med mer om dette, i morgen. Det føles virkelig som at jeg skal sprekke hvert sekund, hele tiden. Nå har jeg også kommet til den tiden hvor jeg syns at det faktisk blir slitsomt og rydde og vaske. Jeg starter med det, og føler meg sliten etter kort tid og angrer for at jeg i det hele tatt begynte. Men ferdig med det -det må jeg bli! 

 

I natt sov Lejla her, og vi stod opp i 10-tiden. Så spiste vi frokost og slappet av litt før vi dro ut å kjøpte is, ettersom været har vært helt fantastisk i dag! Utover dagen dro jeg til mamma en tur, og der slåknet jeg rett ut på sofaen. Kom hjem igjen for ikke så lenge siden, og nå sitter jeg godt plassert ned i sofaen og nesten halvsover. trøtt er jeg. Vurderer nesten å gå å legge meg en times tid -igjen. Resten av kvelden har jeg ingen spesielle planer, annet enn å være hjemme å slappe av. Verste jeg vet er dager som dette, da jeg rett og slett ikke orker å gjøre så mye. Føler meg trøtt, sliten, men samtidig rastløs, på en gang. 

 


// Instagram-update fra den siste uken

 

 


kommentarer: 340+4: En dag over termin

 • Skrevet 31.05.2015
 • Klokken 15:36


Plutselig er jeg gått over termin! Hadde altså termin i går, og jeg har alltid trodd at Jennie ville bli født innen den tiden, og det trodde jo også jordmor, men ingenting har skjedd enda. Nå går jeg bare med den tunge magen med fullt av strekkmerker og venter på at noe skal skje. Syns hun har vært der inne lenge nok nå, så håper virkelig hun bestemmer seg for å komme ut snart.

Kan ærlig si at jeg går å gruer meg hele tiden. Jeg bare "venter" på at smertene skal komme, og jeg har ingen anelse om hvordan jeg vil reagere på det. Kommer vannet til å gå først? Kommer riene først? Det får vi vel bare vente å se. Jeg håper ikke jeg er alene når det skjer noe, det er jeg litt redd for. I natt blir første natten min alene på en liten stund da det har vært så nært termin. De andre dagene har Lejla og Rebecca sovet her. Ellers så er også pappaen til Jennie her en del. Har vært veldig betryggende å ha noen her så nærme termin, i tilfelle det skulle ha skjedd noe. Men det er også godt å være litt alene også. En ting jeg virkelig ønsker, er at Jennie bestemmer seg for å komme i løpet av de nærmeste dagene selv, så jeg ikke må bli satt i gang.

Som jeg skrev for et par dager siden, hadde jeg fryktelige smerter nederst i ryggen, som jeg ikke har kjent noe lignende til før. Det var helt forferdelig. Jordmoren sa det var modningsrier. Etter de to dagene har jeg ikke hatt så store smerter. I går kveld hadde jeg litt små-smerter, men det var så lite i forhold til hvordan det var her om dagen. Men jeg har bare godt av litt "forsmak" på hvordan det vil bli, selvom jeg er fullt klar over at riene jeg kommer til å få, blir så mye verre enn de modningsriene jeg allerede har hatt. Ellers er formen helt ok. Halsen er fortsatt ikke helt bra, men krysser fingrene for at det går over av seg selv om kort tid. Spiser halspastiller og drikker varm te som bare det, og det har faktisk hjulpet litt, så da gir jeg meg ikke med det med det første, haha! Energi har jeg masse av, og føler en trang til å rydde og vaske hver morgen da jeg står opp. Er så godt å få det gjort, så kommer vi hjem til ren og ryddig leilighet da vi kommer hjem fra sykehuset. Vet jo ikke når det kan skje noe, så da tenker jeg det er greit å ha det så ryddig som mulig hele tiden.

De siste nettene har ikke søvnen vært så bra heller. Jeg våkner hver/annenhver time for å gå på do, pluss at det har blitt veldig vanskelig å flytte på meg i sengen. Her om dagen holdt jeg faktisk på å rulle ut! Haha. Våkner også en del pga vondt i halsen.

Nå sitter jeg godt ned i sofaen med Frustrerte Fruer på skjermen, og skal straks dra til mamma en tur, så skal vi spise litt der. Kvelden skal jeg bruke til å slappe av med litt vafler, is og litt Vampire Diaries. Legger meg nok tidlig også! Prøver å sove så mye jeg kan nå den aller siste tiden før Jennie kommer.

 

 

Strekkmerkene har bare pøst på! Men det kommer jo så mye godt ut av det, nemlig en liten baby, så skal absolutt ikke klage. Ellers i svangerskapet har jeg jo vært så heldig, og ikke engang kastet opp eller vært ordentlig dårlig en eneste dag!

 

 

#gravid #40uker #uke40 #mamma #svangerskap #baby


kommentarer: 1Oppdatering fra siste jordmorkontroll

 • Skrevet 27.05.2015
 • Klokken 17:16

Hei! I dag var jeg på den siste jordmorkontrollen. Det gikk kjempe fint, og alt stod bra til med den lille i magen. Når jordmoren så magen min denne gangen sa hun " OI, nå har den jo sunket skikkelig!", haha. Så når hun skulle høre på hjertet til Jennie, så begynte hun å sparke for fullt, og føtter kunne vi se hit og dit. "Ser jo ut som det er fullt sirkus der inne", sa hun, og lo. Veldig moro! Hun er jo så aktiv. Jordmoren sa at hun er nesten helt sikker på at Jennie er ute i løpet av en uke, og hun tippet at hun kommer til helgen. Nå er det virkelig ikke lenge igjen, og vi gleder oss så mye alle sammen her! Nå tenker jeg på alle nettene jeg kommer til å våkne av at hun skriker, stå opp på natten og gi henne oppmerksomhet, bleieskifting og mating, og det ser jeg så frem til! Slitsomt blir det helt sikkert, men hvor fantastisk blir det ikke å høre de søte små skrikene og kunne gi lille Jennie all den oppmerksomheten og kjærligheten hun trenger? Det gleder jeg meg masse til! Å bruke all tid på henne, gå turer med henne i vognen sin, bruke evigheter til å kose meg henne. Det blir så fint ♥ 

Jeg har også tittet litt rundt på nettet i dag på forskjellige fotostudioer, ettersom jeg vil ha Jennie på enten nyfødtfotografering eller babyfotografering. Nyfødtfotograferingen er fra 1-20 dager, og babyfotograferingen er fra ca 1mnd-7mnd. Tror jeg vil få ordnet slik at bildene blir tatt da hun er rundt 2-3 mnd. Og bildene skal selvfølgelig opp på lerret på veggen, eller i vanlig bilderamme. Det er jeg usikker på enda. Fotoalbum med babybilder av henne er også noe jeg skal få til. Jeg elsker jo å se tilbake på bilder, og det er jo så godt å ha liggende og ta frem innimellom. Jeg ser ofte i album fra jeg selv var liten, og syns det er utrolig moro å se tilbake på. Og det skal Jennie også få gjøre! 

Nå har jeg akkurat spist litt enkel burger -og chips middag, så nå skal jeg rydde litt og deretter nyte resten av dagen og det gode været, så kommer Lejla i kveld og sover her i natt også. Alltid like koselig ♥ 

 

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke40 #40uker #3trimester #mamma #baby 


kommentarer: 1Uke 40 - Tre dager igjen til termin

 • Skrevet 27.05.2015
 • Klokken 11:20

Åååh, nå nærmer det seg termin skikkelig! Kun 3 dager igjen. Jordmoren sa jo for to uker siden at hun tror at jeg hvertfall ikke kommer til å gå over tiden, men det får vi jo se. I går trodde jeg nesten det var i gang, for de smertene jeg hadde, har jeg aldri følt noe lignende. Men de gikk over etter noen timer, og godt var det! Tanken på at smertene faktisk blir verre enn de var i går, er skremmende, for jeg tåler jo ingenting. Men skal komme meg gjennom det, det er jeg bestemt på! Har jo ikke noe annet valg heller, haha. Får tenke det mest positive og prøve å gjøre mitt beste gjennom det. Spørs om hun kommer før termin eller på termin, eller om hun vil ligge i magen litt lenger. Strekkmerkene pøser på, og jeg vokser og vokser. Passer ikke de fleste gravidklærne mine lenger heller, så går for det meste i joggebukse og pysj med mindre jeg skal ut å gjøre noe "viktig". 

De siste dagene har jeg slitt enda mer med søvnen. Våkner nesten hver/annenhver time hver natt, og klarer ikke sove lenge heller. Føler jeg bruker så mye energi som jeg ikke får "samlet opp igjen". Må jo ha det rent og ryddig rundt meg hele tiden, og det sliter meg nesten ut. Men jeg føler det er godt å bli så sliten og kunne sette meg ned litt etterpå. 

I natt sov Lejla her, og hun stod opp først siden hun skulle til frisøren. Var ikke så lenge etter før jeg stod opp også. Etter at hun hadde dratt, spiste jeg også litt frokost, redde sengen, satt på klesvask, vasket litt rundt omkring, hang opp klær, ryddet, og fikk vannet blomstene -noe jeg egentlig skulle gjort for 2 dager siden, haha. Så har allerede fått gjort en del! Om en times tid kommer bestefar å henter meg, så skal jeg på den siste jordmorkontrollen. Denne gangen skal jeg dra alene på kontrollen. Jeg tørr ikke kjøre selv nå så nærme termin heller, i tilfelle jeg plutselig får vondt og det skjer noe, og den sjansen vil jeg ikke ta. Og da er bestefar snill å kjører meg. Lurer på hva jordmoren sier denne gangen, om hun fortsatt tror jeg ikke kommer til å gå over tiden. Men det er det vel ingen andre enn lille Jennie som er i magen, som bestemmer. Føles hvertfall ut som det skal skje noe snart. Blir så utrolig godt å få henne ut. Tenk at jeg har gått med henne i magen så lenge, og at vi nå endelig skal få henne ut til oss. Blir både spennende, skremmende og veldig koselig. 

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke40 #40uker #3trimester #mamma #baby 


kommentarer: 01 uke igjen til termin (uke 39)

 • Skrevet 21.05.2015
 • Klokken 14:38

Hei! Tenk at nå er det bare 1 uke igjen til termin! Så utrolig kort tid til vi får lille jenta ut til oss, og det blir så godt! Det er så slitsomt å være høygravid nå, og merker det sliter sånn på kroppen. Noen dager føler jeg meg helt tappet for energi, mens andre dager har jeg fullt med energi og er i form til å rydde og vaske og holde på for fullt! Jeg har helt vaske-dilla, og må ha det ryddig rundt meg hele tiden. Jeg tenker hele tiden at jeg vil ha det ryddig hele tide i tilfelle Jennie plutselig bestemmer seg for å komme, og da vil jeg jo ha det rent og ryddig til jeg kommer hjem fra sykehuset.

Alt er klart til Jennie kommer nå. Har fått kjøpt inn de siste tingene, så nå er alt på plass. Mangler bare henne! Håper hun bestemmer seg for å komme snart, fortest mulig, for er ganske så utålmodig nå. Blir så rart med en liten baby i hus, men tenk så koselig vi kommer til å få det! Det er jo noe helt nytt og annerledes, og noe helt fantastisk. Ser så frem til all tid med lille prinsessa ♥ Det er rart å tenke på at hun kan komme når som helst nå, og at plutselig er hun her. Jeg kan ærlig si at jeg gruer meg til fødselen nå, til de forferdelige smertene. Men alt skal nok gå bra! Får så god støtte og håper alt går så fint som mulig. 

Jeg har også vokst ekstremt i det siste nå! Når jeg møter noen eller får besøk av noen jeg ikke har sett på en stund, blir de sjokkerte over hvor mye jeg har vokst. Har jo blitt kjempe stor! Trodde faktisk ikke jeg kom til å bli så stor, men det ble jeg. Klager ikke da! Er jo et lite nydelig menneske som er der inne. Strekkmerkene mine strømmer fortsatt på, og blir bare fler og fler. Det er jo en del av å være gravid, og kan nesten ikke forvente noe annet når man vokser så mye. Det er jo fine minner fra å ha gått gravid med barnet sitt etter min mening, det å ha strekkmerker etter en graviditet. Men etterhvert skal jeg trene igjen å prøve å få bort det jeg kan av strekkmerker. Det er jo ikke akkurat det fineste å se på heller.


Begge bildene er tatt i overigår.

 

Ellers; I natt sov Rebecca her. La oss i 00.30 tiden i natt, og våknet i 10.00 tiden på morgenen i dag. Da var jeg rett opp på beina og gjøre litt "husarbeid". Ryddet, vasket, støvsuget, tørket støv, brettet klær og skiftet sengetøy, og frokost til slutt. Etter det dro vi ut å vasket bilen. Og siden det var så deilig vær, så dro vi å kjøpte velfortjent is! Nå har vi vært her hos meg litt, og føler meg utslitt. Vi sitter slengt i sofaen begge to, med Ugly Betty på skjermen.

 

#gravid #svangerskap #uke39 #39uker #3trimester #baby #mamma #babygirl #magebilde


kommentarer: 4En del av sykehusbagen

 • Skrevet 19.05.2015
 • Klokken 16:16


Truser som egner seg til å ha truseinnlegg i. Blitt anbefalt å ha godt og passelig undertøy. G-streng med truseinnlegg etter fødsel er kanskje ikke det smarteste! Amme bh-er er også noe jeg kommer til å trenge, og disse er veldig behagelige også. Sokker og annet ekstra undertøy er også pakket ned.Jeg har pakket ned en myk og god pysj. Shorts og singlett. Morgenkåpe er også med!Tror ikke jeg kommer til å ville gå i noe annet enn koseklær med det første! Vil jo ha på det mest behagelige etter fødselen.


 

Og selvfølgelig; klær til babyen. Det som er strikket er laget av farmoren min, det er jo så nydelig! Har meg litt annet ekstra av klær til babyen også, men dette er det jeg tenker hun skal dra hjem fra sykehuset i.


 

Annet som b.l.a toalettsaker, ammeinnlegg og truseinnlegg er også pakket ned! Og litt ekstra av klær til både meg og lille Jennie. Alltid greit å ha litt ekstra. Det er fortsatt noen ting jeg ikke har fått pakket ned enda, men hvis det er noe jeg glemmer, så er det heldigvis ikke noe problem å få tak i noe ettersom det er så kort vei fra meg til sykehuset. Mamma drar innom meg å henter det jeg trenger uansett! Så slipper jeg å drasse med meg en hel del når det plutselig skjer noe også. 

 


kommentarer: 2Uke 38 - Bare 2 uker igjen til termin

 • Skrevet 13.05.2015
 • Klokken 15:56


Har vokst overraskende mye! 

 

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin er 30 mai, og menstermin er 21 mai

Kjønn: Jente

Navn: Jennie ♥ 

Vektøkning: Nå veier jeg 77 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 20 kg

Strekkmerker: Ett under det ene brystet, under og over navelen etter piercinger, hoftene og har fått noen flere på magen den siste uken 

Plager: Ekstremt halsbrann, mye kokende varm -bokstavelig talt, føles som kroppen brenner! Har også en del vondt i korsryggen

Aktivitet: Masse hele tiden! Hun snur seg rundt, sparker og holder på der inne 

Neste kontroll: 27 mai hos jordmor

Mer lyst på: Bakevarer og andre søte ting. Har lyst på et eller annet hele tiden, haha

Mindre lyst på: Frukt

Melk i brystene: Ja

 

Hei! I dag har jeg fått gjort masse. Stod opp tidlig for å dra på svangerskapskontroll hos jordmor. Det gikk veldig bra! Hun sa jeg var "fødeklar", og at hun ikke tror jeg går over tiden, men før. Litt skremmende å høre, ettersom termin bare er om 2 uker, og hvis hun tror Jennie kommer før termin, så er det så utrolig kort tid! Hele svangerskapet har gått sinnsykt fort, og før tenkte jeg "og godt er det". Nå er jeg bare redd, og tenker at det hele er veldig skremmende. Tenk at om 2 uker (mest sannsynlig), så har vi lille prinsessa her hos oss. Ser så frem til det. Selvom det er skremmende og jeg er livredd for fødselen og det jeg skal gjennom, så gleder jeg meg utrolig mye også selvfølgelig! Får jo treffe lille babyen vår snart! For å være ærlig, så tror jeg ikke det går helt opp for meg selv før jeg får se henne med egne øyne i virkeligheten. Blir helt fantastisk å tilbringe all tid med henne ♥ 

Etter jordmorkontrollen, dro jeg hjem, og formen var helt elendig! Jeg klarte ikke legge meg på sofaen engang, følte meg så dårlig, så gikk rett i senga å sovnet en times tid. Da jeg våknet igjen i 14.00-tiden, følte jeg meg litt bedre, og startet med litt rydding og vasking med en gang, så nå er det hvertfall unnagjort! Tror heller ikke jeg har noe energi til å lage noe ordentlig middag i dag heller, så blir noe enkelt. Men hva? Ja, si det.

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke38 #38uker #mamma #babygirl #magebilde


kommentarer: 2Uke 37 - Bare 3 uker igjen til termin!

 • Skrevet 06.05.2015
 • Klokken 18:00

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin er 30 mai, og menstermin er 21 mai

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veide meg sist på jordmorkontroll forrige uke, og da veide jeg hele 76 kg! Helt utrolig hvor mye jeg har gått opp. Da jeg først ble gravid veide jeg 57, så har gått opp en god god del i løpet av svangerskapet

Strekkmerker: Et under det ene brystet, over og under navelen etter piercinger, på siden over hoftene, og den siste uken har jeg fått noen foran nede på magen. Strømmer på med strekkmerker gett

Plager: Halsbrann, vondere i korsryggen, mer kynnere, flyr frem og tilbake på do for å tisse mer enn jeg trodde var mulig. En annen ting er at jeg er glovarm for det meste hele tiden. Mens andre syns det er kaldt her og må sitte med tepper, føler jeg for å ha vinduene åpne 24/7, og det er ikke likt meg i det hele tatt. Sånn har det vært den siste uken. Tidligere har jeg alltid ha måtte hatt varmeovnen på fullt hele tiden og vært en "frysepinne" rett og slett, mens nå er det helt motsatt plutselig.

Aktivitet: Ikke noe ro der inne nei. Hun flytter rumpa frem og tilbake til hver side og sparker hardt. Er litt trangt for henne nå tenker jeg, men det stopper ikke henne! Full fart.

Neste kontroll: 13 mai hos jordmor

Mer lyst på: Har nesten alltid lyst på noe søtt, enten sjokolade eller bakevarer. Spesielt kanelboller.

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Åh, det vil jeg nesten ikke tenke på engang. Altså, jeg har fortsatt litt uren hud i ansiktet, men er ikke for ille.

Melk i brystene: Jepp

 

Ååå, bare 3 uker igjen til termin! Forhåpentligvis kommer hun litt tidligere, for nå er jeg så utålmodig og vil ikke vente lenger! Alt er klart til hun kommer nå, og jeg mangler bare henne her hjemme. Pluss at det skal bli godt å få henne ut, for det er forferdelig tungt med magen nå. Har jo vokst så mye at det føles rett og slett ut som jeg skal sprekke -ærlig talt! Strekkmerkene har bare strømmet på den siste uken, men det er ikke noe jeg tenker så mye på egentlig. Som jeg har sagt tidligere så har jeg sluppet billig unna i graviditeten, så skal ikke klage for mye. Men ja -det er nok med strekkmerker nå. Håper jo ikke akkurat på å få fler!

 

Magen har sunket helt sykt mye, så og si ingen klær passer lenger -ikke engang gravidbuksene mine (går mest i pysj her hjemme nå, haha). Kunne ikke følt meg mer klar for å få henne ut nå!

 

 

 

#gravid #svangerskap #3trimester #uke37 #37uker #mamma #babygirl #jente #magebilde


kommentarer: 1Uke 36

 • Skrevet 29.04.2015
 • Klokken 23:19

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin 30 mai 2015 - Menstermin 21 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veide meg hos jordmor i stad, og fikk helt sjokk! Har gått opp til hele 76 kg! Så totalt i hele svangerskapet har jeg gått opp 19 kg hittil.

Strekkmerker: På siden over hoften, under det ene brystet, og under og over navelen der jeg har hatt piercinger

Plager: Sliter veldig med halsbrann enda, det har jeg gjort en god stund. Blir også fort andpusten og utrolig fort sliten, og sånn har det også vært en stund. Og i det siste har jeg hatt en del kynnere, men ikke noe særlig vondt 

Aktivitet: Aldri fred å få, haha! Nyter den siste tiden med sparking og bevegelser av lille gullet mens hun enda er i magen. Hun sparker bare sterkere og sterkere, og det gjør faktisk vondt innimellom. Veldig mye på den venstre siden av magen

Neste kontroll: 13 mai hos jordmor. Nå skal jeg på kontroll oftere, hver andre uke frem til termin

Mer lyst på: Sjokolademelk, sjokolade, te, snickers-is

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Begynt å bli bedre, igjen, men blir sikkert dårlig og uren igjen om noen dager, er så mye frem og tilbake. Når den først har begynt å bli bra, så blir den dårlig igjen, typisk 

Melk i brystene: Ja 

 

 

Åååh, bare 4 uker igjen til termin! Nærmer seg skikkelig nå. Vi var på jordmorkontroll tidligere i dag, og lille Jennie har festet hodet og lagt seg klar til å komme ut, så nå er det vel egentlig bare å vente. Det vil jo si at "magen har sunket", noe jeg ikke hadde merket noe til selv engang, før mamma og venninna hennes la merke til det i går. Jeg merker utrolig godt at det ikke er lenge igjen nå. Føles som jeg skal sprekke, pluss at det er veldig tungt, og jeg er så mye sliten. Har jo også en del jeg må gjøre og, og det sliter meg ut enda mer.

Fikk forresten helt sjokk da jeg gikk på vekta i stad, og det viste 76,2 kg! Tenk at jeg har gått opp hele 19 kg gjennom hele svangerskapet hittil, syns det er helt utrolig (litt sykt egentlig) å tenke på. Det er jo ganske tydelig at jeg har lagt på meg mye nå også. Både på armer, ben, lår, mage, puppene, til og med i ansiktet faktisk. Er bare fint jeg har gått opp nå i det siste, jeg slet jo med å legge på meg i en periode da Jennie var enda mer under gjennomsnittet liten også. Både jeg og henne har vokst godt, og det er jo kjempe bra! Hun er fortsatt en liten baby og følger sin egen kurve. Hun er nok ikke store jenta da hun kommer ut! Jordmor tror ikke hun veier særlig mer enn 3kg da hun er født, og jeg var jo kun 3kg selv, så det kan hun jo ha fra meg også, haha! Blir spennende å se.

I dag har jeg hatt full dag, og på kvelden har jeg brukt litt tid til å få pakket og ordnet litt i de siste tingene før jeg starter med flyttingen i morgen. Tror ikke selve flyttingen tar så lang tid, siden jeg har så mye hjelp. Det blir vel det å pakke ut ting, henge opp og brette klær og de småtingene som tar mest tid. Og det er ting jeg vil gjøre selv, å pakke ut. Så de neste dagene har jeg masse å gjøre, og godt er det!

Akkurat nå ligger jeg rett ut i senga og er helt ferdig. Har akkurat kost meg med litt frukt og smeltet sjokolade, og er greit klar for å sove! Tror det er første gangen på lenge, at jeg er så trøtt så tidlig. Har ikke klart å sove lenger enn til klokken 10 de to siste dagene heller, pluss at jeg våkner så mye om nettene, så da er det kanskje ikke så rart jeg nesten ikke klarer å holde øynene åpne nå. Skal bli godt å få lagt meg tidligere for engangs skyld. Pleier jo vanligvis ikke å bli trøtt før kjempe sent, og bruke lang tid på å få sove.

 

kommentarer: 1Uke 35

 • Skrevet 23.04.2015
 • Klokken 11:52

(35+1)

 

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin 30 mai 2015 - Menstermin 21 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Gått opp totalt 15 kg i hele svangerskapet, veier nå 72 kg (veide meg siste for 2 uker siden, har sikkert gått opp litt iløpetav den tiden) 

Strekkmerker: Noen på siden av hoften, under brystet og der jeg hadde piercing både under og over navelen

Plager: Skikkelig halsbrann, sure oppstøt, blir veldig fort sliten og andpusten, har begynt å få mer vondt i korsryggen

Aktivitet: Masse hele tiden! Hun er så sterk altså, og noen ganger skvetter jeg til av de sterke sparkene, og noen ganger er de faktisk litt vonde. Nå i det siste har jeg våknet mer på nettene av spark i ribbeina. Føles som hun aldri sover der inne, haha!

Neste kontroll: Jordmor onsdag 29 april, neste uke

Mer lyst på: Sjokolademelk, sjokolade, iste, iskaffe, te, frukt

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Huden ble mye bedre i ansiktet her om dagen, og nå begynner den å bli dårlig igjen. Tok på bittelitt sminke én dag, og det var nok til at huden ble dårligere igjen

Melk i brystene: Ja 

 

 

Bare 5 uker igjen til termin! Tiden går så utrolig fort. Lurer veldig på om hun kommer nærmere menstermin som er 21 mai, eller om hun kommer nærmere ultralydterminen som er 30 mai. Men det er uansett ikke lenge til lille prinsessa kommer. Jeg flytter om en uke, og er nesten ferdigpakket og klar til det. Da står det igjen å gjøre klart i leiligheten til Jennie kommer. Gleder meg så mye, og ser frem til alt!

Nå som det bare er 5 uker igjen til termin, så merker jeg jeg gruer meg mer til fødselen. Prøver å ikke tenke så mye på det, men selvfølgelig er det noe jeg gruer meg til -samtidig som jeg gleder meg til å bli ferdig med det! Hun kan jo komme når som helst nå. Plutselig bestemmer hun seg for å komme ut nå, men det beste er jo om hun blir i magen i noen uker til, selvom jeg veldig gjerne vil ha henne ut nå og nesten ikke kan vente. Det er veldig tungt nå, det merkes godt. Jeg har blitt mye større.

 
 


kommentarer: 0Uke 34 - Bare 6 uker igjen til termin

 • Skrevet 15.04.2015
 • Klokken 14:25
 

Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Gått opp 15 kg totalt, veier nå 72 kg

Strekkmerker: Et under brystet, fått noen små på siden av hoftene, og strekkmerker etter piercinger jeg har hatt både over og under navelen. Bilde lenger ned. ↓↓↓ 

Plager: Ekstremt mye halsbrann og blir veldig fort sliten og tungpustet/andpusten

Aktivitet: Masse sterke spark! Spesielt i ribbeina og på siden av magen. Hun er så sterk, og holder på for fullt der inne nesten hele tiden. Hun er veldig aktiv.

Neste kontroll: 29 april hos jordmor

Mer lyst på: Sjokolade. Nesten alt som har med sjokolade å gjøre

Mindre lyst på: Frukt

Hud: Hadde veldig uren hud i ansiktet, men begynner å bli bedre nå

Melk i brystene: Ja


Strekkmerker etter piercinger både over og under navelen, og noen små på siden av magen/over hoftene.

 

Dagen i dag hittil, har jeg for det meste bare lagt rett ut i sengen og slappet av. Har grusom halsbrann og er sliten i hele kroppen. Våknet kun 3 ganger i løpet av natten, men søvnen er dårlig uansett. Våknet i 10.30 tiden, og stod rett opp og laget litt frokost. Siden det har jeg bare lugget å sett på serie og slappet av. Skal prøve å få ryddet og pakket litt senere i dag om jeg orker, og hvis ikke så blir jeg bare liggende å slappe av. Men så rastløs som jeg er så tipper jeg jeg ikke klarer å ligge i ro hele dagen, haha. Har også noen papirer jeg må kjøre å levere, så får prøve å få gjort det etterpå også. Uff, har en skikkelig føler-ikke-for-å-gjøre-noe-dag. Men må man så må man.

Syns det er så rart å tenke på at det bare er 6 uker igjen til termin! Bare 1,5 mnd! Tiden går så utrolig fort, og merker graviditeten sliter mer og mer på kroppen nå. Føler meg nesten ikke i stand til noen ting. Det er tungt og slitsomt. Men godt er det at det er så kort tid igjen. Føles som det bare er noen få uker siden jeg fant ut at jeg var gravid, og jeg er glad tiden har gått så fort. Jeg har også vært heldig med de få plagene jeg har hatt, og den verste plagen jeg har hatt gjennom hele graviditeten er halsbrannen, så jeg har ikke mye å klage over egentlig. Jeg gruer meg enda ikke så mye til fødselen, men når det kun er et par uker igjen, det er sikkert da jeg begynner å grue meg mer og mer. Tenker jo en del på smertene og hvor vondt det kommer til å gjøre, men prøver å se positivt på det og prøver å ikke grue meg. Gleder meg så mye til lille prinsessa kommer ut til oss ♥ Jeg har en sterk følelse om at hun kommer til å komme litt tidligere, litt før termin, men det får vi jo bare vente å se. 

 

 


kommentarer: 2Uke 33

 • Skrevet 08.04.2015
 • Klokken 21:20


Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veier fortsatt 72 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 15 kg

Strekkmerker: Har det ene under brystet som jeg har hatt en stund, så har jeg fått et bittelite strekkmerket på den ene hofta. Har sluppet billig unna, så skal absolutt ikke klage!

Plager: Ekstremt mye halsbrann og sure oppstøt, veldig mye sliten og andpusten. Har også en del vondt i korsryggen

Aktivitet: Kjempe masse hele tiden! Noen ganger sparker hun så hardt at det gjør forferdelig vondt. Og hun sparker mye i ribbeina og på siden av magen, men det betyr jo at hun hvertfall har det bra og holder på der inne!

Neste kontroll: 29 april hos jordmor

Mer lyst på: Alt som har med sjokolade å gjøre

Mindre lyst på: Salt-og-surt godteri

Hud: Helt forferdelig! Har aldri hatt så uren hud før, som jeg har nå

Melk i brystene: Ja


 


Herlighet som tiden flyr! Er i uke 33 nå, og det er kun 7 uker igjen til termin! Nærmer seg nå, og ser så utrolig mye frem til vi får lille prinsessa ut til oss. Var på kontroll hos jordmor i dag, og Jennie har vokst masse! Og det har jeg og, det er det absolutt ingen tvil om. Har lagt på meg ekstremt på både mage, armer og lår. Føler meg så stor nå, at det bokstavelig talt føles som jeg skal sprekke noen ganger. Merker godt at graviditeten sliter på kroppen, og at jeg blir veldig fort sliten og andpusten av de minste ting. Søvnen min er veldig opp og ned. Noen ganger klarer jeg å sove en hel natt uten å våkne en eneste gang, og noen ganger våkner jeg 3-4 ganger i løpet av en natt. Har alltid elsket å sove på magen, og nå klarer jeg ikke det i det hele tatt, men det sier vel seg selv at er ubehagelig. Å ligge på siden er heller ikke så veldig komfortabelt i lengden heller. Så jeg er stuck med å sove mest på ryggen, noe som sikkert har skyld i den dårlige søvnen. Men som jeg har sagt tidligere så skal jeg ikke klage så mye, for jeg har absolutt sluppet billig unna. Har ikke slitt med mye i løpet av graviditeten (hittil hvertfall), og ikke kastet opp én eneste gang eller vært så mye kvalm heller. Men litt er det jo lov å klage, for jeg føler på meg at det er nå plagene kommer, som mer vondt i korsryggen blant annet, sikkert pga vekten og tyngden fra magen. Det er ikke bare-bare å være gravid, nei. Hormoner og humør som svinger mer enn jeg hadde trodd, og tar meg så ekstremt nær av ting. Bekymringer er det også massevis av! Går alltid rundt å tenker om alt er bra med babyen i magen, og det er alltid litt bekymringer i hodet mitt om alt er bra eller ikke, og "tenk hvis". Men håper jo at alt fortsetter like bra videre, som det er nå. Alt er supert med lille i magen, og da er alt supert med meg og!

I dag var vi som sagt på jordmorkontroll, og alt var bra! Etter det dro vi en tur på mcdonalds, så hjem. Været har vært helt fantastisk i det siste, og jeg har skikkelig sommerfølelse. Masse sol og varmegrader! Gleder meg så masse til sommeren. Da har Jennie kommet og, og hva blir bedre enn å tilbringe den med henne? Ser så frem til det!

Nå skal jeg straks kjøre en liten tur til butikken, så rett i dusjen og deretter lage meg noe kveldsmat og slappe av litt med serie før jeg legger meg. I morgen har jeg ingen planer enda, så det blir enten å slappe av, pakke litt ting, eller dra ut litt å gjøre noe annet fornuftig om det passer været.

 

 

kommentarer: 1En stressende dag og liten tur på sykehuset

 • Skrevet 27.03.2015
 • Klokken 19:52

Hei! I dag har dagen virkelig føltes som et helt år. Hele dagen har gått kjempe sakte, og det har vært ganske så stressende. Hadde jo ultralyd-time på sykehuset i dag, for å sjekke at alt var bra med lille jenta i magen, i og med at hun var så liten. Fikk både gode og dårlige nyheter.

Da vi kom inn, skulle jeg først måle blodtrykket. Det var ganske høyt, så de ble litt bekymra og sa de skulle sjekke enda en gang etter ultralyden. Ultralyden gikk bra, og Jennie har vokst masse, så nå er hun i grei størrelse. Forrige ultralyd var hun -12% under gjennomsnittet, nå var hun -4% under, og det er jo gode fremskritt. Da de målte blodtrykket igjen var det enda litt høyere. De var usikre på om jeg skulle være der lenger, eller dra hjem. Måtte bli der lenger enn jeg trodde for å ta litt prøver. Det var ikke forventet. Kjente jeg ble helt tung i hodet av å sitte inne på et sykehus og ta prøver, vente på svar, inn til en lege, så til en annen. Da jeg fortalte at jeg skal ut å reise på mandag, fikk jeg beskjed om at jeg må til legen mandag morgen før jeg drar, for å måle blodtrykket enda en gang, og er det like høyt da så er det ikke sikkert jeg får dratt. Det var kjedelige nyheter, men selvfølgelig blir jeg hjemme om jeg må, hvis det er det beste for barnet i magen. Uansett, etter alle prøver var tatt og litt frem og tilbake hos leger, dro jeg endelig hjem, og det var så godt! 

Da jeg kom hjem, var Rebecca der å ventet. Regnet ikke med at jeg skulle være borte så lenge, så hun hadde ventet hos meg en stund stakkars. Vi ble rett og slett bare liggende å halvsove en god stund, før vi dro å handlet litt, og tilbake å koste oss med litt frukt og grønnsaker. Formen har ikke vært helt på topp i dag. Har følt meg veldig trøtt, sliten, svimmel og småkvalm. Resten av kvelden skal brukes til å slappe av! Skal tidlig opp for å dra på Ikea i morgen, og det er alt jeg har tenkt til å gjøre før mandag. Tiden før mandag skal jeg bruke til å slappe av masse i håp om bedre resultater på blodtrykket. Skal til legen klokken 8 mandag morgen, og planen er at vi kjører til flyplassen i 14.30 tiden siden flyet går 18.50 fra Gardermoen, tar jo tid å kjøre helt dit også. Håper bare alt ordner seg, sånn at jeg får dratt! 

Som sagt gikk alt bra angående selve ultralyden, og det at hun har vokst til grei størrelse nå. Hun er også kjempe aktiv hele tiden, og alt står bra til med henne. Det er bare blodtrykket mitt som ikke er helt bra, og det bekymrer meg jo selvfølgelig. Jeg vet ikke hvordan det påvirker barnet, eller hva som kan gå galt når man har for høyt blodtrykk. Får bare håpe det synker innen mandag. 

 

 


#gravid #uke31 #31uker #3trimester #ultralyd #mamma #baby 


kommentarer: 1Uke 31

 • Skrevet 25.03.2015
 • Klokken 16:19

Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Har lagt på meg utrolig mye nå! Nå veier jeg 72 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 15 kg.

Strekkmerker: Fortsatt bare det ene under brystet

Plager: Vondt i korsryggen og mye halsbrann

Aktivitet: Lille jenta holder på for fullt der inne så og si hele tiden! Det er noe av det sykeste jeg har opplevt, hvor sterke babyer faktisk er i magen, men samtidig det mest fantastiske. Noen ganger skvetter jeg skikkelig til av de harde sparkene -som noen ganger også kan være litt vonde

Neste kontroll: Jordmor 8 april. Men skal på en ultralyd på fredag som jordmor henviste meg til, ettersom Jennie er så liten. Greit å få sjekket at alt går bra med henne

Mer lyst på: Kinder-sjokolade

Mindre lyst på: Frukt

Hud: Fått veldig uren hud i ansiktet, slitsomt

Melk i brystene: Ja

 

 

Nok en uke overstått, og det er kun 9 uker igjen til termin! Uken som har vært har jeg slitt så utrolig mye med halsbrann. Det er helt forferdelig spesielt da jeg skal sove om kveldene, så det føles nesten ut som jeg må kaste opp hele tiden. Korsryggen har også vært et problem, og det er så ubehagelig. Jeg er veldig mye sliten for tiden, og merker vekten og magen sliter veldig på kroppen. Godt det nærmer seg termin, og kortere tid til ille prinsessa kommer til verden.

Jeg har fått gjort litt mer pakking denne uken, men ikke så mye. Rommet mitt ser helt bombet ut, med babyting overalt. Flyttingen utsettes noen uker forresten, så er ikke like stressa nå som jeg har litt bedre tid. Drar til Polen nå i ferien også, merker det skal bli godt å komme meg bort litt.

I dag tenker jeg det blir en slappe av-inne-dag. Har hatt så mye å gjøre den siste tiden, og føles som jeg aldri slapper ordentlig av, så det skal bli godt! Nå ligger jeg rett ut i senga og ser litt på 90210. Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett den serien, men går uansett aldri lei! Senere i dag blir det kanskje å lage litt vafler, så taco på kvelden. Full dag i morgen også, så er greit å få "ladet litt opp" i dag!

 


kommentarer: 9Babyklær - Innkjøp og gaver

 • Skrevet 20.03.2015
 • Klokken 23:43

 

Dette er noe av det lille Jennie har av klær nå. Har enda to store esker fulle av mer klær til henne, men det er jo pakket ned til flytting, så det får heller vises senere! Hun har så mye forskjellig fint nå. Det strikkede settet på det nedeste bildet er det forresten farmoren min som har laget, det er jo så fint! Dette er både klær vi har fått i gaver, og som vi har handlet selv. Er så takknemmelig for alt det fine Jennie har fått, og gleder meg masse til hun får brukt det ♥ Som dere ser har hun også smokk med navnet sitt på. Hun har flere av disse. Både flasker og smokker har vi fullt opp med nå. Det føles stadig som det er noe mer jeg vil kjøpe, og som jeg føler jeg trenger, noe jeg egentlig ikke gjør! Kan jo ikke kjøpe for mye av f.eks klær til henne, da får hun nok sikkert ikke brukt alt før hun allerede vokser ut av det. Har jo handlet inn i litt forskjellige størrelser nå og, så har alt hun trenger av klær til hun er 2 år gammel vel, haha! Godt forberedt. 

 


kommentarer: 6Uke 30

 • Skrevet 18.03.2015
 • Klokken 22:44


Føler meg så stor! Men føler jeg ser større ut på bilder enn i virkeligheten. 


Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente 

Navn: Jennie

Vektøkning: Har gått opp til hele 70 kg!! Totalt i svangerskapet har jeg gått opp ca 13kg

Strekkmerker: Fortsatt bare et under det ene brystet

Plager: Har forferdelig mye halsbrann. Det er så ubehagelig, og aller verst på kveldene da jeg ligger å skal sove. Føles nesten ut som jeg må kaste opp KONSTANT 

Humør: Mye opp og ned, men sånn har det vel alltid vært, haha

Aktivitet: Såå masse! Hun sparker så hardt noen ganger, at det er nesten ikke til å tro. Blir litt sjokkert over hvor sterke babyer er der inne, haha!

Neste kontroll: Jordmor 8 april 

Mer lyst på: Ikke noe spesielt

Mindre lyst på: Mat

Hud: Uff, vil ikke tenke på det engang. Når jeg først tror huden i ansiktet begynner å bli bedre, så blir den bare verre. Gir opp håpet der

Melk i brystene: Jepp

 

 

Tenk, nå er det bare 10 uker og 3 dager igjen til termin! Tiden går så fort, og håper den siste tiden går like fort som det har gått hittil -selvom de fleste sier at det føles som den siste tiden går kjempe sakte! Men krysser selvsagt fingrene for det motsatte. Det er jo veldig kort tid igjen, og merker godt at det nærmer seg nå. Nå har jeg fått pakket ned en del av tingene mine her, så rommet mitt er fyllt med esker og nesten klar til flytting. Har jo ikke begynt å pakke ned mine egne klær enda, og de største tingene som seng osv får vente til sist. Merker jeg blir mye fortere tappet for energi nå, så lurer på hvordan det kommer til å bli med Polen-tur og flytting så oppi hverandre om bare et par uker. Heldigvis har jeg flere som vil hjelpe til med flyttingen, så skal nok gå fint 

I dag har vi vært på litt babyshopping. Finner alltid et eller annet å kjøpe til Jennie. Er jo så mye fint av klær, og nå har hun vel alt for mye allerede! Haha. Men sånn er det. Syns det er så moro å handle babyklær og babyutstyr, og ser så frem til å se lille prinsessa i de små nydelige klærne sine. Går mest i rosa her, men har også mye annet forskjellig klær til henne, og det er jo så fint alt sammen! Hun har også arvet veldig mye, så hun har klær til hun er et par år gammel, og det er jo bare bra!

Ellers, så har den siste uken vært bra! Har blant annet fått meg ny tlf, óg ny bil! Ny bil trengte jeg virkelig, i og med at jeg hadde VW beetle cabriolet, noe som ikke akkurat er noen bil for små barn i det hele tatt. Hverken plass til en vogn eller en bilstol til babyen. Så nå har jeg byttet til Peugeout 307 SW, som er en stor forandring fra den forrige. Den gamle var jo bitteliten, og den nye er jo diger i forhold. Har ikke vendt meg helt til å kjøre den enda heller, men kommer seg nok. Litt kjedelig å kvitte meg med den andre bilen, hadde jo hatt lyst på en sånn bil helt siden jeg var liten, så kjøpte jeg den i fjor, så måtte jeg ha ny allerede nå. Men det sier seg jo egentlig litt selv. Liten bil, barnesete, vogn og barn -er ikke akkurat noen god "match".

Nå skal jeg legge meg hvert øyeblikk tenkte jeg, og prøve å få litt søvn! Har fått så dårlig med søvn de siste dagene, pga halsbrannen, babyen som turner rundt og har full fest der inne (skulle man trodd), og det at jeg må løpe frem og tilbake fra doen til senga så altfor ofte! Slitsomt. Når jeg først har lagt meg -er det for å sove, mener jeg! Men lille Jennie i magen mener noe helt annet.

 

#gravid #uke30 #30uker #mamma #babygirl


kommentarer: 7Uke 29 (29+2)

 • Skrevet 13.03.2015
 • Klokken 15:55

(29+2) 

 

Trimester:

Termin: 30 mai 2015 

Kjønn: Jente 

Navn: Jennie 

Vektøkning: Siden forrige uke da jeg veide 67,8kg, har jeg gått opp til 69kg nå. Totalt i svangerskapet har jeg gått opp 12 kg. 

Strekkmerker: Fortsatt bare et strekkmerke under det ene brystet 

Plager: Halsbrann og mer vondt i korsryggen 

Humør: Merker det går litt opp og ned til tider. Brått kan jeg begynne å gråte litt, og brått smiler jeg som bare det 2 sekunder etterpå og er overglad, haha 

Aktivitet: Full fart, hele tiden. Det blir ofte veldig slitsomt da jeg skal sove blant annet. Det er liksom da jeg akkurat har lagt meg ned for å prøve å sove, så går det helt rundt der inne. Noen ganger kan jeg bare bli liggende og synes det er altfor slitsomt, men oftest er det jo bare moro og! 

Neste kontroll: Jordmor 8april 

Mer lyst på: Vann! Er tørst hele tiden

Mindre lyst på: Godteri 

Hud: Litt uren hud i ansiktet enda, men har blitt bedre 

Melk i brystene: Ja 

 

 

Nok en uke over! Tiden går så fort, og godt er det! Fått veldig mye ut av uken som har vært, og hatt noe å gjøre hele tiden. Dette innlegget skulle jeg vel egentlig ha skrevet i overigår, men hadde full dag og hadde ikke noe tid til overs, samme med dagen i går. Fullt opp! Har startet med litt pakking til flyttingen, og nå er rommet mitt fullt av esker, babyutstyr og alt mulig. Nå har Jennie det meste hun trenger, bortsett fra seng. Vi tenkte å ta en tur på Ikea i slutten av måneden, så vi kjøper sprinkelseng til henne der. Kan skrive et innlegg senere å vise litt av hva hun har nå. De minste tingene som bleier osv, venter jeg med til jeg er ferdig flyttet og fått på plass "stelleplassen". 

Var på jordmorkontroll på onsdag, og det gikk bra. Som jeg skrev tidligere var vi på 3D ultralyd for et par uker siden, hvor vi fikk beskjed om at Jennie er litt for liten. Så snakket jeg med jordmor om det, og hun kjente på magen min og sa at det stemmer at hun er under gjennomsnittet liten. Hun sa jeg skal på ultralyd igjen på sykehuset for å sjekke at alt er som det skal, for sikkerhetsskyld, og det er jo greit. Hun sa det ikke var noe farlig, men er alltid greit å tenke "for sikkerhetsskyld". Så når jeg gikk på vekta og veide 69kg i på kontrollen, så ble jeg så letta! Hadde et mål om å hvertfall klare å nå 69kg innen måneden er over (veide jo 67,8 forrige uke), og det å gå opp var tydeligvis ikke noe problem, for det tok meg kun 1 uke og nå det målet jeg hadde satt av 3 uker til, haha! Har prøvd å spise så godt jeg kan, men det hender jeg ikke er like flink hver dag. 

Mesteparten av uken som har vært har gått til forberedelser. Jeg og Alise tok oss også en tur på Badeland i mellomtiden, hvor vi bare lå rett ut i boblebadet i hele 4 timer og bare snakket og slappet av. Og så deilig det var! Ellers har jeg vært ute å handlet noen ting til Jennie, pakket og ryddet litt her hjemme. Nå er det jo under 3 uker til jeg flytter, det blir så godt å komme meg til egen leilighet og være litt for meg selv. Drar jo også til Polen enten den 30 eller 31 mars, så må pakke litt smått til det og.

Dagen i dag, hittil, har jeg brukt på å vaske bilen, ryddet, vært å handlet litt, og spist litt tidlig middag nå. Skal hente Rebecca om en times tid, så skal vi dra til pappa å være hos dem på Nesodden frem til i morgen. Ser de så sjeldent, men er alltid så utrolig koselig å være der, så det blir bra! 

 

 

Bilder kommer senere. 

 

#gravid #uke29 #29uker #mamma #babygirl 


kommentarer: 0Tanker rundt fødsel

 • Skrevet 06.03.2015
 • Klokken 11:18

Tenkte å skrive et innlegg om hva jeg tenker rundt fødselen. Jeg merker jeg gruer meg mer og mer til fødselen jo kortere tid det er igjen til termindatoen, og det er jo ikke lenge til. Men det må jo gjøres! Tankene har gått mye frem og tilbake, og jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre. Det er jo flere alternativer.


♥ På fødestuen har hvert rom en stor og komfortabel dobbeltseng. Her får man ikke noe bedøvelse (epidural osv), men man kan bruke badekar som smertelindring og føde i vann. Før kunne man få lystgass her, men det gir de ikke lenger. Her er hensikten at man skal klare å føde "med egne krefter", naturlig, selv, uten noen form for bedøvelse, kun "naturlig smertelindring". 

♥ For å føde på normalenheten må man være frisk og ha et normalt svangerskap. Her kan man få bedøvelse som blant annet epidural. 

♥ Spesialenheten er spesielt tilrettelagt for de med behov for innleggelse under svangerskapet, eller behov for utvidet overvåkning under fødselen og i barseltiden. Litt usikker på hvordan det er med bedøvelse her. 


Forskjellige smertelindringer  
♥ Ulike hjelpemidler som f.eks saccosekk og prekestol 
♥ Varmepakninger på smertefullt område 
♥ Vann (badekar, varm dusj) 
♥ Massasje 
♥ Akupunktur 
♥ Steriltvannspapler (Sterilt vann som sprøytes under huden for å lindre lokal smerte)  
♥ Epidualbedøvelse 
♥ Spinalbedøvelse 
♥ Bekkenbunnsbedøvelse 
♥ Morfin 
♥ Lokalbedøvelse ved behov Så tilbake til tankene mine rundt dette. For noen måneder tilbake siden, tenkte jeg at jeg ville søke om planlagt keisersnitt fordi jeg var så redd. Men etterhvert har jeg tenkt at "Dette skal jeg klare!", og jeg kommer ikke til å ta noe keisersnitt med mindre det er absolutt nødvendig. Jeg har vært veldig mye frem og tilbake på det om jeg vil ha bedøvelse (epidural) eller ikke, og slik jeg tenker nå har jeg lyst til å føde på fødestue helt naturlig uten noe bedøvelse, kun vann (badekar) som smertelindring. Det er jo også sånn at hvis man vil føde naturlig, på fødestuen, og hvis det blir for vanskelig, så kan man flyttes til en enhet hvor de kan sette en epidural om man virkelig ikke klarer uten. Jeg syns jo tanken på en sprøyte nede i ryggen virker helt forferdelig, jeg har jo skikkelig sprøyteskrekk. Men så har andre sagt til meg at smerten fra epiduralen er ingenting i forhold til hvor vondt man har fra før. Men planen er jo å prøve å føde naturlig først, uten noe bedøvelse. Og hvis det blir for ille, så tenker jeg at det at å bli flyttet til en enhet hvor jeg kan få epidural er en grei andre-løsning. Men det kan jo brått hende at jeg endrer meningen min da dagen kommer at jeg skal føde. Plutselig vil jeg rett på en enhet hvor jeg kan få epidural så fort som mulig i steden. Hadde lystgass fortsatt vært et mulig alternativ, hadde jeg ikke vært i tvil om det engang, haha! Men selvom jeg gruer meg mer og mer til å føde, jo nærmere det er til termindatoen, så ser jeg ikke på det som noe "verdens undergang". Jeg gleder meg jo kjempe masse også, for kan tenke meg det blir litt av en opplevelse! 

Jeg bruker mye tid på å lese om både graviditet, fødsel, tiden etter fødsel og amming. Jeg er bestemt på at jeg skal amme barnet, så lenge som mulig. Det er jo ikke alle som kan amme, av forskjellige grunner, men håper jeg kan det, siden det er jo det beste for barnet.

 

 

 

 

#gravid #fødsel 


kommentarer: 2Uke 28 - Tredje og siste trimester

 • Skrevet 04.03.2015
 • Klokken 12:25Trimester:

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Liten prinsesse ♥ 

Navn: Jennie 

Vektøkning: Forrige jordmorkontroll som har 11februar veide jeg 67,6 kg. I stad veide jeg meg igjen og veier nå 67,8 kg, så har ikke gått opp noe særlig på den tiden

Strekkmerker: Fått noen få under puppene, men ikke noe mer enn det 

Plager: Sliter litt med halsbrann, og blir kjempe fort andpusten 

Humør: Veldig opp og ned til tider 

Aktivitet: Masse! Mest rett etter jeg har spist, og når jeg slapper av eller skal sove på kvelden. Nå merker jeg mer tydelig at hun flytter seg rundt og sparker brått et sted, så i siden av magen, så midt på magen, så høyt oppe, så lenger ned. Hun beveger seg masse inni der, og det er så moro! Flere ganger titter jeg på magen og den er helt skjev da hun ligger på den ene siden, og da finner jeg frem kamera på tlf for å ta bilde, og akkurat da jeg skal til å ta bilde ser jeg bare at hun "ruller" til et helt annet sted i magen så jeg ikke får tatt noe bilde av hvor sinnsykt skjev magen er. Nesten som at hun merker at det skal bli tatt bilde så hun flytter seg, sånn som på ultralyden da hun dekket seg til med armen, haha! "Vil ikke" 

Neste kontroll: Jordmor 11mars 

Mer lyst på: Ikke noe akkurat nå 

Mindre lyst på: Te 

Hud: Den siste uken har huden min faktisk begynt å bli mye bedre enn det har vært de siste mnd 

Melk i brystene: Ja 

 


Nå er enda en uke over, og nå er jeg i 3.trimester -som er det siste! Nå er det ikke lenge igjen til termin, under 3mnd! Tenk det, at om under 3 måneder så har jeg ikke lille Jennie i magen lenger, men i armene mine! Om hun ikke blir født litt senere da, det får vi bare vente å se. Kan ærlig talt si jeg har litt fødselsangst og gruer meg mer og mer  til fødselen nå merker jeg, men kan skrive et innlegg om det senere. Det er også under en måned til jeg flytter ut, og det blir så deilig! Så denne måneden må jeg bruke mye tid på å rydde i tingene mine og få pakket så alt er klart til flytting. Skal gjøre meg ferdig med rydding og pakking før jeg drar til Polen, så slipper jeg å stresse med det da jeg kommer hjem. Også kan det jo hende jeg får flyttet inn noen av tingene mine før jeg drar til Polen også, forhåpentligvis. 


Som jeg skrev i forrige innlegg, så var vi på 3D-ultralyd på søndag. Jennie var litt under gjennomsnittet liten og veide litt mindre enn hun skulle ha gjort. Så jeg må spise mer og slappe av mye. Så det prøver jeg på. Jeg har blitt flinkere til å spise godt nok de siste dagene, og det må jeg fortsette med. 

I går brukte jeg litt av dagen til rydding og vasking, så slappet jeg av en del med "Dexter" på skjermen. Akkurat begynt å se på det, og er hekta allerede! I dag går vel dagen til noe av det samme. Jeg stod opp, laget frokost, satt på en klesvask, og nå ligger jeg rett ut i sofaen og slapper av litt. Blir jo så fort sliten. Tenker å begynne å smårydde litt i noen ting og tang senere, så jeg hvertfall får gjort noe fornuftig. Greit å bli ferdig med litt av det, når det er så kort tid til jeg flytter.

 

 

#gravid #uke28 #28uker #babygirl #mamma 


kommentarer: 03D-ultralyd

 • Skrevet 03.03.2015
 • Klokken 13:45På søndag var vi på 3D-ultralyd. Var veldig rart å se, men moro å se lille jenta så tydelig og hvor mye større hun har blitt fra sist gang vi var på ultralyd. Hun er litt under gjennomsnittet liten, så jeg må spise mer og slappe av mye. Har jo hatt veldig liten matlyst i det siste så har ikke fått i meg så mye, men nå må jeg bare presse i meg. Har vært flink til å få i meg nok og spist til faste tider de siste par dagene nå, og må prøve å fortsette sånn. Ellers var alt annet bra med henne, og hun er så nydelig ♥ Hun dekket seg litt til med armen foran hodet under nesten hele ultralyden, så armen er med på alle bildene. Jordmoren prøvde å "dytte" litt borti magen min flere ganger, men lille Jennie var helt bestemt på at armen skulle hun ha foran ansiktet, haha!


kommentarer: 0Uke 27

 • Skrevet 25.02.2015
 • Klokken 18:52

Trimester: 2 

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn:
Jente 

Navn: 
Jennie ♥ 

Vektøkning: 
Veide meg sist på jordmorkontroll 11mars, da veide jeg 67kg. Da har vekten økt ca 10kg i hele graviditeten hittil. Har nok gått opp litt siden sist jeg veide meg også tipper jeg

Strekkmerker:
 Fått noen få under puppene, men ikke mer enn det  

Plager: 
Mye svimmel og har begynt å slite litt med halsbrann nå. Er også veldig mye sliten og blir utrolig fort andpusten

Humør:
Humøret mitt svinger frem og tilbake hele tiden, men sånn har det vel alltid vært, haha! Tar meg veldig fort nær av ting, og merker jeg er veldig (mye mer) overfølsom enn jeg er til vanlig  

Aktivitet:
Hun turner rundt og holder på der inne! Masse spark og aktivitet. Mest på kveldene og da jeg skal sove, det er da hun er i gang for fullt

Neste kontroll: 
Jordmor 11 mars  

Mer lyst på:Akkurat nå er det ingen spesielle ting jeg har skikkelig "kick" på. Jeg får brått lyst på en ting, så en annen ting, alt forskjellig 

Mindre lyst på:Frukt

Hud: Veldig uren hud i ansiktet i forhold til det jeg pleierNå er enda en uke over, og jeg ser bare mer og mer frem til at lille Jennie kommer til verden. Føler meg så utrolig stor nå. Er nok bare veldig uvant og rart å se meg selv i speilet og innse hvor mye jeg faktisk har vokst, haha. Men det er jo moro og spennende å se forandringene da selvfølgelig! Og hvertfall det å tenke på at det er en liten jente der inne. ♥ Vokser veldig fort nå også! 

Tiden går så fort, og det er jo ikke lenge igjen heller. Nå er det snart på tide å handle inn det vi trenger til henne, men venter til jeg har flyttet ut med å kjøpe det meste. Får leiligheten 1april, og det er jo bare en måned til. Tenker det er greit å få flyttet inn mine ting og fått litt orden, før jeg ordner med seng og andre ting til Jennie. Det blir uansett klart til hun er født. Skal bli så deilig å flytte for meg selv! Drar til Polen 31 mars, og da er jeg jo i Polen da jeg overtar leiligheten. Men leier gjennom familie, så det blir nok ikke noe problem. Det bor noen i leiligheten nå, så hvis de har flyttet ut før jeg drar, så kanskje jeg får startet litt smått med flyttingen før jeg drar. Men det tar vi litt som det kommer, har jo ikke dårlig tid akkurat.

Til søndag skal vi på 3D-ultralyd. Blir moro å se hvor mye hun har vokst, og å få se henne mer tydelig. Mer om det kommer jeg til å skrive om senere, etter vi har vært der. #gravid #uke27 #27uker #babygirl #mamma  


kommentarer: 0Uke 26

 • Skrevet 18.02.2015
 • Klokken 10:53
Trimester:
 2 

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn: 
En liten jente

Navn:
Jennie ♥

Vektøkning:
Fortsatt 67 kg. Så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 10kg hittil

Strekkmerker:
Fått noen få under puppene, men ikke mer enn det 

Plager:
Mye svimmel, kvalm og har hatt mye vondt i korsryggen den siste uken

Humør:
Veeeldig opp og ned 

Aktivitet:
Full fart der inne hele tiden! Hun sparker bare mer og mer og hardere og hardere, og i går kveld var noen spark så sterke at jeg skvatt skikkelig til og ble nesten litt nervøs, haha. Hun flytter masse på seg og turner rundt inni der!

Neste kontroll: 
Jordmor 11 mars 

Mer lyst på: Sjokolademelk og sjokolade

Mindre lyst på: Mat. Har hatt veldig liten matlyst nå i det siste, får ikke i meg så mye, men prøver å få presset litt i meg uansett, det er jo viktig

Hud: Veldig uren hud i ansiktet i forhold til det jeg pleier
Nå er enda en uke over, og jeg går nå inn i den 26 svangerskapsuken. Nå merker jeg at graviditeten tar skikkelig på. Merker ofte når jeg går at det blir tungt rett og slett, og jeg føler meg så sliten hele tiden. Syns ikke magen min er så stor enda, så lurer på hvordan det blir når den blir enda større. Føler det er tungt allerede, og sliter allerede med litt vondt i ryggen, så lurer veldig på hvordan det blir når jeg blir enda større. Men det følger vel med! Det er uansett så mye mer positivt med å være gravid, enn negativt. Elsker sparkene, og det å vite at lille jenta har det bra der inne og holder på! Fantastisk ♥ Ellers har formen min ikke vært helt på topp de siste dagene. Har lugget rett ut og vært svimmel og kvalm og ikke orket så mye. Har heller ikke klart å fått i meg så mye mat, og tipper det skyldes formen. Får håpe det blir bedre snart! 

 

 

 

#gravid #26uker #uke26 #babygirl 


kommentarer: 0Uke 25

 • Skrevet 11.02.2015
 • Klokken 09:58Trimester: 2

Uke:  25+0. Utrolig rart å tenke på at det allerede har gått over 6 måneder! Går så fort

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn:
Princess ♥

Navn: 
J*****

Vektøkning:
Veide meg for 6 uker siden og da veide jeg 66,7kg, og i dag veide jeg meg og har gått opp til 67,3kg. Totalt i svangerskapet har jeg gått opp masse. På den tiden jeg ble gravid veide jeg 57kg, så har gått opp 10kg totalt, på litt over 6 måneder. Men det er jo greit, og vekta faller jo tilbake litt etter fødselen og 

Strekkmerker:
 Nei 

Plager:
Det strekker sånn på magen og brystene at det klør. Utrolig slitsomt. Har også hatt litt vondt i hodet de siste par ukene 

Humør: 
Veldig ustabilt

Aktivitet: 
Full fart så og si hele tiden!

Neste kontroll: 
Jordmor senere i dag

Mer lyst på: Sjokolademelk, iskaffe, salat, frukt

Mindre lyst på: Lakris, egg, bacon, mat generelt

Hud: Huden min har blitt litt bedre uken som har vært. Men har fortsatt mer uren hud enn jeg vanligvis pleier
De siste dagene har det skjedd mye. Både positivt og negativt. Hadde blant annet bursdag på mandag. Hadde et lite familieselskap tidlig på kvelden, så dro jeg på Pizzanini med Ebba og Becca etter det. Hadde en kjempe fin dag, kunne virkelig ikke tenkt meg noe bedre!


Som skrevet ovenfor, skal vi på jordmorkontroll etterpå. Alltid godt å få sjekket at alt er bra med lille jenta vår der inne. Blir litt bekymra da jeg spiser så lite for tiden og ikke har hatt så mye matlyst
. Men forhåpentligvis går alt bra! Har forresten også fått time til 3D-ultralyd som er den 1mars. Ser veldig frem til det! 
Det skjer noe med teksten da innlegget publiseres, derfor blir det plutselig stor tekst -så liten tekst. 


kommentarer: 0Uke 24

 • Skrevet 05.02.2015
 • Klokken 18:53Trimester:
 2 

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn: 
En liten jente ♥ 

Navn:
Navn er så og si bestemt

Vektøkning:
Har ikke veid meg nå i det siste, men tipper det går full fart oppover. Har jo gått opp masse i vekt gjennom graviditeten hittil

Strekkmerker:
 Nei 

Plager:
Ikke noe nå 

Humør:
Veldig ustabilt, haha

Aktivitet:
Hun sparker og holder på der inne hele tiden! Veldig mye tidlig på dagen og på kvelden da jeg skal legge meg. Det blir bare mer og mer tydelige og sterke spark, elsker det!

Neste kontroll: 
Jordmor 11 februar 

Mer lyst på: Sjokolademelk og iskaffe, har fått et skikkelig kick på det den siste uken

Mindre lyst på: Lakris, noe jeg har vært hekta på i flere uker, men nå har det faktisk gitt seg, haha

Hud: Mye mer uren hudDenne uken har vært fantastisk! Kjenner lille prinsessa masse hele tiden, og virker som hun koser seg veldig der inne! Gleder meg ubeskrivelig masse til hun kommer til verden. Nå begynner ting å falle på plass, og eneste som mangler er å ha henne her ute hos meg ♥ Og å handle inn det vi trenger selvfølgelig, haha! Har bare handlet noen bodyer og sokker til henne, men starter å handle ordentlig i løpet av neste måned tenker jeg. Er jo ikke noe veldig stress enda, men greit å få gjort det før jeg flytter ut. Flytter forresten ut i begynnelsen av april, gleder meg masse til det! Blir deilig å få på plass tingene til meg og lille jenta et eget sted.

Magen min vokser ekstremt fort nå også. Ser veldig tydelig at jeg er gravid nå, og det er så moro å se store forandringer!


kommentarer: 0Uke 23

 • Skrevet 28.01.2015
 • Klokken 19:25Trimester: 2 

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn: En liten jente ♥ 

Navn: 
Det er så og si bestemt, men venter litt med å dele det på bloggen. Kan hende det dukker opp andre navn vi liker bedre senere og

Vektøkning: 
Litt usikker, har ikke veid meg på 2 uker da jeg veide 66kg, men tipper jeg har gått litt opp på den tiden 

Strekkmerker:
 Nei 

Plager:
Ikke noe nå 

Humør: 
Opp og ned, hele hele tiden. Ustabilt, haha 

Aktivitet:
 Kjenner masse aktivitet hver eneste dag! Kan se sparkene på utsiden, og nå kan andre kjenne dem også! 

Neste kontroll: 
Jordmor 11 februar 

Mer lyst på: Har vært hekta på lakris en stund nå 

Mindre lyst på: Egg, bacon, sjokolade 

Hud: Har aldri hatt så dårlig og uren hud før, som nå når jeg er gravid 


kommentarer: 0Uke 22

 • Skrevet 21.01.2015
 • Klokken 18:22Nå er lille jenta i magen ca.26 cm lang, og veier ca.400g. I slutten av denne uken vil hun være ca.27 cm lang, og veie ca.460g. Magen min har vokst masse, og ser stor forandring. Føler meg ganske stor også! Formen min bortsett fra kløen, er kjempe bra. Som jeg har skrevet tidligere, så er det lenge siden jeg har vært i så bra form som det jeg har vært de siste ukene. Blir fortere trøtt og sliten, men ser ikke på det som et stort problem. Er jo viktig å få nok hvile også.

Akkurat i dag tror jeg er den eneste dagen jeg har vært i litt dårlig form. Pleier vanligvis å stå opp i 10-tiden, senest, og være i bra form hele dagen. I går kveld sovnet jeg tidlig, og sov til klokken 9 på morningen i dag. Da følte jeg meg dårlig, spiste litt, og la meg i sengen å så på serie. Sovnet helt til 14-tiden igjen, og jeg sover vanligvis aldri på dagen. Følte meg skikkelig dårlig og svimmel. Heldigvis har det meste gått over nå, men blir fortsatt liggende i sengen resten av kvelden tenker jeg. Lejla kommer i kveld, så skal vi kose oss med litt frukt og film!Trimester:
 2

Termin: 
30 Mai 2015

Kjønn: 
En liten jente ♥

Navn:
Har ikke bestemt oss helt enda, men står mellom 3 navn. Kan jo brått dukke opp noen andre navn vi vil bruke og

Vektøkning:
Veide meg for noen dager siden, og da veide jeg fortsatt 66kg, som jeg også gjorde i uke 20.

Strekkmerker:
 Nei

Plager: 
Klør fortsatt ekstremt på nesten hele kroppen (svangerskapskløen), og all kløingen gjør at jeg får sår rundt på kroppen.

Humør:
Ikke stabilt, haha

Aktivitet:
 Kjenner masse aktivitet hver dag. Sparkene blir bare sterkere og sterkere, og det er den beste følelsen i verden å kjenne at hun er i bra form og aktiv der inne! Nå har andre også kjent det på utsiden av magen også. En rar, men fantastisk følelse!

Neste kontroll:
Jordmor 11 februar

Mer lyst på: Har vært hekta på lakris en stund nå 

Mindre lyst på: Egg, bacon, sjokolade 

Hud: Har aldri hatt så dårlig og uren hud før, som nå når jeg er gravid 


kommentarer: 0Uke 20 - halvveis

 • Skrevet 09.01.2015
 • Klokken 12:40

På onsdag gikk jeg inn i den 20.svangerskapsuken. Dvs 20+2 i dag.

Magen min vokser og vokser. Jeg syns fortsatt jeg har liten mage i forhold til mange andre som er halvveis i et svangerskap, men det kommer seg nok! Er jo forskjellig fra person til person. Plutselig kan magen komme, eller så kan det jo hende jeg ikke får så stor mage. Det får vi bare vente å se.

Er jo halvveis i svangerskapet nå, og jeg har vært heldig og ikke vært mye dårlig gjennom alle de 20 ukene! Jeg føler meg så og si friskere enn noen gang. Det eneste jeg har merket nå i det siste er vel at jeg blir fortere anpusten. Går jeg opp en trapp føles det nesten som jeg har løpt i 10 timer. Blir fortere utslitt og trøtt. Men ellers så føler jeg meg i kjempe bra form! Olabuksene mine passer meg nesten ikke lenger. Jeg får de på, men får ikke lukket igjen buksesmekken...hm. Trimester: 2 

Termin: 30 Mai 2015 

Kjønn: En liten jente ♥ 

Vektøkning: Har gått opp masse, og har aldri veid så mye før, som jeg gjør nå. Da jeg fant ut at jeg var gravid veide jeg 57-58kg, og har gått opp helt til 66kg! Hoftene stikker til og med utenfor buksekanten...

Plager: Klør ekstremt på magen, ryggen, armene og beina. Legen sier det er noe som kalles svangerskapskløe, aldri hørt om det før. Blir også veldig fort anpusten.

Humør: Humøret er frem og tilbake, tar meg veldig nær av ting, kan lett bli bråsint 

Aktivitet: Kjenner sparking hver dag, mest på kveldene eller da jeg har lagt meg for å sove, eller da jeg slapper av 

Neste kontroll: 4 februar hos jordmor 


kommentarer: 0En liten jente

 • Skrevet 29.12.2014
 • Klokken 19:41

I dag var jeg og pappaen til barnet på ultralyd. Han er veldig støttende og takler alt veldig bra! På ultralyden fikk vi vite hvor langt jeg er på vei, og kjønnet på den lille i magen. 

Det viser seg at jeg er 18 uker og 5 dager i dag, altså ca en uke mindre enn jordmor og legen trodde. Så da stemmer det med den tidligere ultralyden jeg har tatt for en stund tilbake. Jeg har fått ny termin 30 mai 2015. 

Når det gjelder kjønnet, så hadde jeg ganske så feil. Jeg hadde lenge en skikkelig følelse på at det var gutt, og trodde nesten jeg var helt sikker. Men det viser seg at det er en liten jente jeg har i magen ♥ Ser veldig frem til hun kommer til verden! Utrolig spennende, og masse godt i vente! 

Selve ultralyden gikk kjempe bra. Alt stod bra til i magen med den lille jenta, og alt var normalt og som det skulle. Jeg har merket veldig godt at jeg bekymrer meg masse når jeg er gravid, hele tiden. Går alltid rundt å lurer på om det er bra med babyen, og om det er noe feil eller tror at noe ikke er som det skal. Så det var veldig godt å se og høre hvor bra det står til der inne! Det var veldig moro å se hvor mye hun har vokst siden sist jeg var på den tidlige ultralyden for en stund tilbake. 
 

Lille jenta, og med beina rett opp i været ♥ Frisk og aktiv 


kommentarer: 0Uke 19

 • Skrevet 21.12.2014
 • Klokken 20:17

Som jeg skrev for noen dager siden var jeg på kontroll hos jordmor denne uken, hvor vi fant ut at jeg er litt lenger på vei enn vi trodde, så jeg er altså 19 uker i dag. Tiden går så fort. Jeg har begynt å se at magen vokser nå, og det er utrolig moro! Jeg får heller ikke på meg de fleste olabuksene mine lenger, får altså ikke lukket de igjen. 

 Trimester:
 2 

Termin: Mai 2015 

Kjønn: Bare en uke igjen til vi får vite 

Vektøkning: Veide meg hos Jordmor denne uken, og har gått opp ca 1,5 kg siden sist jeg veide meg 

Plager: Uken som har vært har jeg egentlig bare vært litt småkvalm, men utrolig mye sliten og trøtt! 

Humør: Humøret er frem og tilbake, tar meg veldig nær av ting, kan bli litt bråsint 

Aktivitet: Bobling og dirring i magen. Jordmor sa at det jeg har kjent kan være småsparking, og at jeg kommer til å merke det mer om en uke eller to trodde hun. Ofte er det flergangsgravide som merker sparking tidligere enn førstegangsgravide, ettersom førstegangsgravide ikke vet helt hva man skal "kjenne etter" 

Neste kontroll: Bortsett fra ultralyden som er om en uke, så er neste kontroll hos legen, 5 januar 

 


kommentarer: 0Svangerskapskontroll

 • Skrevet 17.12.2014
 • Klokken 12:05

I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Det gikk kjempefint, og alt stod bra til med babyen i magen. Fikk høre hjerteslagene for første gang, og det var utrolig moro! Det slo 150 slag i minuttet. Jordmor regnet også ut at jeg er lenger på vei enn det legen trodde. Etter det legen sa er jeg i dag 17 uker og 1 dag, men jordmor regnet ut i dag at jeg er 18 uker og 3 dager på vei ca, så er litt lenger enn det vi trodde. Alt var hvertfall som det skulle, og det er supert!

Nå er det ikke lenge til ultralyd heller. Kun 12 dager igjen. Som jeg har skrevet tidligere, så er det da vi får vite kjønnet også. Spennende! 


 

Tidligere har jeg også skrevet litt om noen myter om kjønn, og har funnet mer av dette: 

Mor er kvalm de første ukene - Jente 
Mor er ikke kvalm de første ukene - Gutt
> Gutt  

Mor har dilla på sure og friske ting - Jente
Mor har dilla på salte og fete ting - Gutt
> Jeg har dilla på friske ting som frukt, og salte ting som salt lakris, så det er både og  

Mor plages av halsbrann - Jente
Mor plages ikke av halsbrann - Gutt  
> Gutt  

Mor plages ikke av hodepine - Jente
Mor plages av hodepine - Gutt
> Gutt  

Mor legger på seg også på hofter og rumpe - Jente
Mor legger på seg bare på magen - Gutt  
> Jente  

Ubekymra mor - Jente 
Bekymret mor - Gutt
> Gutt  

Vokser brystene mye - Jente
Vokser brystene lite - Gutt
> Jente  

Mødre som før unnfangelsen spiste mye grønnsaker, frukt og fisk - Jente
Mødre som før unnfangelsen spiste mye kjøtt og melkeprodukter - Gutt
> Jeg spiste vel mer grønnsaker, frukt og fisk før unnfangelsen, enn det jeg spiste kjøtt og melkeprodukter. Jente 

 

 

Jeg tror ikke på sånne myter som det her, men det blir moro å se! Som jeg har sagt tidligere så tror jeg det er en liten gutt, og det har jeg trodd en stund nå. De fleste jeg kjenner tror jeg får jente, men jeg har en skikkelig guttefølelse! 


kommentarer: 0Uke 17

 • Skrevet 16.12.2014
 • Klokken 10:05

I dag er jeg 17 uker på vei! Tiden går så utrolig fort, og det føles som 1.desember var i går, haha. Syns det er deilig at tiden går så fort egentlig, bortsett fra når det gjelder julegavehandling og å bli ferdig, ettersom jeg ikke har begynt enda. Tenkte faktisk å begynne å handle litt julegaver i dag.

Nå har jeg nesten akkurat stått opp, og er litt småkvalm. Har sovet dårlig i natt, siden det har blåst og regnet helt ekstremt. Den ene gangen jeg våknet i natt var pga det haglet noe forferdelig ute, og jeg ble faktisk litt sjokkert. Det hørtes ut som steiner som traff taket. Det varte bare i noen sekunder, så sovnet jeg litt igjen. Nå merker jeg at jeg trenger noe frokost, så får vel å å lage det snart også og håpe på at kvalmen gir seg. Senere i dag skal jeg kanskje en tur til Sverige med Caroline. Ha en fin dag videre! 


Jeg syns magen ser større ut på bilder enn den egentlig er. Men litt mage er det! Trimester:
 2 

Termin: Mai 2015 

Kjønn: Det får vi også vite på neste ultralyd, som er under 2 uker til

Vektøkning: Veldig opp og ned. Har ikke fått veid meg siden forrige uke, men tipper jeg har gått opp i vekt allerede ettersom jeg har blitt hekta på godteri og pølser. Spiser i ett sett nå 

Plager: Uken som har vært har jeg faktisk vært en del kvalm. Da jeg skrev innlegg til "uke 16", skrev jeg hvor heldig jeg følte meg som har sluppet all kvalmen. Men så kom det! Har også hatt en del vondt i hodet og vært svimmel 

Humør: Har litt "opp-og-ned" humørforandringer, men det har jeg alltid hatt og, haha 

Aktivitet: Merker fortsatt bare litt dirring i magen 

Neste kontroll: Jordmor, i morgen 


kommentarer: 0Uke 16

 • Skrevet 09.12.2014
 • Klokken 17:27

I dag er jeg 16 uker (4 mnd) på vei! Det er altså ikke lenge igjen til vi får vite kjønnet på lille i magen, det er jo denne måneden ♥ Å få vite kjønnet er jo ikke det viktigste, poenget med ultralyden er jo for å se at alt er bra der inne, og det er det som er viktig. Jeg kan fortsatt ikke se så altfor store endringer på magen, men er absolutt ikke flat lenger. Det med hvor tidlig man får synlig mage er nok forskjellig fra person til person. Jeg sliter med å få lukket igjen buksene mine allerede. Jeg har jo flest høytlivsbukser, med glidelås bak, og de får jeg ikke lukket igjen i det hele tatt. Og når jeg bruker vanlige bukser (low-waist/regular), så føles det ut som at knappene skal sprette opp, haha. Men de er enda brukelig!


Trimester:
 2
Termin: En tid mellom 20-23 mai. Får en mer nøyaktig termindato på neste ultralyd
Kjønn: Det får vi også vite på neste ultralyd, som bare er noen få uker til
Vektøkning: Det har vært veldig opp og ned. Da jeg fant ut at jeg var gravid veide jeg 58-59 kg. Etter noen uker veide jeg 64 (jeg hadde veldig stor matlyst i begynnelsen), og for ca 3 uker siden veide jeg 63, og nå veier jeg 62. Så de siste ukene har ikke vekten økt noe
Plager: Har egentlig ikke hatt noe særlig plager de siste ukene. Det verste har vel vært at jeg har vært småkvalm et par ganger. Ellers har jeg bare blitt fortere trøtt og mye sliten.
Humør: Humøret har vært en del frem og tilbake i det siste. Mye humørforandringer
Aktivitet: Merker ikke noe særlig aktivitet enda. Noen ganger kjenner jeg bare små-dirring i magen, noe som bekymret meg litt. Men legen sa det er helt vanlig, og at man noen ganger kan kjenne litt kiling/dirring/vibrasjonsaktig-følelse i magen, som bare tyder på bevegelse der inne. Men jeg kjenner ikke noe ordentlig enda, hvertfall ikke på utsiden. Må nok vente litt lenger på det
Neste kontroll: Jordmor den 17 desember :-)

Når det gjelder plager i svangerskapet, så føler jeg meg egentlig veldig heldig. Andre venner av meg og bekjente som har vært gravide, har vært skikkelig dårlige og kastet opp kjempe mye og ofte mens de var i 1.trimester. Jeg har kun vært skikkelig dårlig i 2 dager og kastet opp 1 gang (i 1.trimester), og er i 2.trimester allerede. Håper det fortsetter sånn her, at jeg slipper å henge over doen hver dag, haha! Har hørt at 2.trimester er den beste tiden i svangerskapet, og at plagene skal gå over for de fleste da, så får håpe det stemmer og at jeg fikk hoppet over den forferdelige kvalmen.


kommentarer: 0Myter om kjønn. Gutt eller jente?

 • Skrevet 30.11.2014
 • Klokken 11:50

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
- Har lagt på meg litt på både magen og hoftene, så her blir det litt "både og". 

 

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
- Ingen endring, jente. 

 

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.
- Har ikke fått noe ordentlig mage enda, så er vanskelig å si. 

 

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.
- Ingen endring, jente. 

 

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.
- Jente 

 

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.
- Jente 

 

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.
- Gutt. Jeg har jo bare kastet opp 1 gang i svangerskapet hittil, og er i 2.trimester allerede. Men jeg er en del småkvalm. 

 

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.
- Jente. Føler jeg ser verre ut enn noen gang. 

 

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.
- Jente

 

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.
- Jente 

 

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.
- Det har vært litt både og egentlig. I begynnelsen hadde jeg alltid lyst på masse sjokolade, og etterhvert fikk jeg mye lyst på potetgull og salte og sure ting. Etter det ble jeg hekta på frukt. 

 

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.
- Jente 

 

Hodeverk: 
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
- Gutt 
 

 

 

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.
 Gutt 


Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
- Gutt 

 

Samleie:
Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. 
- Gutt 


Kosthold:
Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.
- Jente 

 

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
- Gutt  

 

Det kinesiske fødelskartet: 
I det kinesiske fødselskartet skal du krysse mors alder og måneden barnet ble unnfanget og få svar på om det blir gutt eller jente.  
 - Gutt 


 

Gutt: 7

Jente: 9

Men dette er jo bare myter, og jeg tror absolutt ikke på noe av det, men blir moro å se da! Jeg har fortsatt en følelse om at det er gutt jeg har i magen. Nesten alle andre tror jeg får jente, og det trodde jeg først også, hadde skikkelig "jentefølelse", men jo lenger tid det går, jo mer følelse får jeg av at det er gutt ♥  

 


kommentarer: 0Hvordan fant jeg det ut? Hva gjorde jeg?

 • Skrevet 29.11.2014
 • Klokken 22:09

Tenkte å fortelle litt om hvordan jeg fant ut at jeg var gravid. Det føles som en evighet siden, selvom det bare er 3 mnd siden. Jeg hadde startet på skolen etter sommerferien, og alt var som vanlig. Jeg hadde lenge vært frem og tilbake på p-piller, og hadde ingen store mistanker om at jeg var gravid i starten. Jeg husker ikke hvilken dato det var jeg fant det ut, men tror det var i midten av september. Jeg trodde jeg skulle få mensen, og gikk å ventet på det. Men da jeg skulle fått det, så fikk jeg det ikke, og det gikk en-to uker, og jeg fikk det ikke. Men jeg tenkte ikke stort på det, siden det har skjedd flere ganger at jeg har fått mensen 2 uker etter jeg egentlig skulle hatt det, så jeg tenkte ikke på det som noe uvanlig. Jeg gikk å ventet på mensen, og trodde hele tiden at "jeg får det nok i morgen, siden jeg har så forferdelige mensensmerter og er så humøret går frem og tilbake", sånn det pleier. Men jeg fikk det ikke, og bestemte meg for å ta en test. Jeg tok den på kvelden, fordi jeg ville ikke vente. Da jeg satt og ventet på resultatet var jeg skikkelig nervøs. Jeg leste testen, og det stod "gravid". Jeg fikk litt sjokk, og tok enda en, siden det var 2 tester i en pakke. Den andre testen var også positiv. Jeg begynte å gråte med en gang jeg skjønte at jeg faktisk var gravid. Var heldigvis ikke alene, hadde Alise der hos meg. Var veldig sjokk for oss begge to. Jeg kan ikke beskrive den følelsen. Jeg var livredd, skremt og ante ikke hva jeg skulle gjøre. 

Jeg har ikke så altfor god hukommelse, men jeg tror jeg fortalte det til søstra mi og mamma dagen etter jeg fant det ut, hvis ikke det var samme dag. Jeg fortalte det til pappa og bestefar dagen etterpå, tror jeg. Det kom litt brått på for dem også, men jeg fikk støtte fra dem, uansett hva jeg hadde valgt. Jeg var veldig usikker i begynnelsen, på hva jeg skulle gjøre. Jeg tenkte også på abort, så å beholde, så abort. Men så skulle jeg på en tidlig ultralyd for å finne ut hvor langt jeg var på vei. Men da så vi ingenting på skjermen, og legen sa at han trodde jeg hadde mistet det, spontanabort. Det var først da jeg innså hvor mye jeg ville beholde. Og jeg bestemte meg der og da for at hvis jeg ikke har mistet det, så vil jeg beholde det. Han ba meg ta noen blodprøver og komme tilbake en uke senere for å se igjen. Og når jeg kom tilbake, så så vi fosteret, og han sa at jeg var ca 5 uker på vei da. Jeg ble skikkelig letta. Jeg tok da valget om å beholde, og jeg har ikke angret et sekund på det siden. Er veldig takknemmelig for all støtten jeg har fått fra familie og venner, og jeg gleder meg masse til tiden fremover ♥

Det å være gravid er absolutt ikke slik jeg hadde trodd. Det er helt annerledes, men på en god måte! Det er selvfølgelig dager som er mer vanskeligere enn andre, men når jeg får en dårlig dag, tenker jeg på det gode som kommer ut av det senere. Det er både oppturer og nedturer, men det er verdt det! 

 


kommentarer: 2Uke 14

 • Skrevet 25.11.2014
 • Klokken 20:40

I dag er jeg 14 uker på vei, og har i tillegg vært på ultralyd igjen i dag. Denne gangen var det mye morsommere enn forrige, siden jeg fikk se i 3D UL også, så alt syntes mye bedre. Var veldig vanskelig å få tatt et bra bilde, siden fosteret hadde gjemt seg litt pluss at det var ganske mye aktivitet, noe som var veldig moro å se. 

 

 

Hittil i svangerskapet har jeg faktisk vært i ganske grei form. Har vært mye sliten og trøtt, og hatt forferdelig humørforandringer, men har bare vært ordentlig dårlig 2 dager da jeg lå rett ut og kastet opp. Men utrolig nok bare 2 dager. Ellers er jeg bare småkvalm nesten hver dag, men ikke noe ille. Vekta mi har ikke vært så ille. Jeg gikk først opp 4 kg, men uten at jeg engang la merke til det har jeg gått ned 4 kg igjen nå i det siste etter at jeg var dårlig. Vekta stiger nok forhåpentligvis igjen snart. Magen min synes lite enda. Den er selvfølgelig ikke helt flat som den var, lenger, men den er ikke så stor at det synes at jeg er gravid enda heller tror jeg. Jeg legger faktisk ikke så mye merke til forandringer selv enda. Det er mest andre som sier at magen har vokst, eller at det er veldig forskjell. 

 

 

 

 

Er det noen spørsmål så er det bare til å skrive det i kommentarfeltet, så svarer jeg etterhvert. 


kommentarer: 4hits