Godt nyttår!

 • Skrevet 31.12.2014
 • Klokken 17:02

Da er nok et år over, og godt er det! I natt går vi inn i et nytt år, med nye muligheter og masse godt i vente. Har hatt en god slutt på dette året, og håper året starter bra også. Slik ting er nå, så ser jeg ikke noen grunn til at det nye året skal starte dårlig. 

Jeg skal ut å feire i kveld/natt med venner og bekjente. I år blir det ikke noe alkohol på meg, det sier egentlig seg selv. Men det hindrer meg ikke i å ha det moro og ha en bra feiring selvom! Ser frem til en super nyttårsfeiring og et godt nytt år ♥ 

Godt nyttår! 


kommentarer: 0En liten jente

 • Skrevet 29.12.2014
 • Klokken 19:41

I dag var jeg og pappaen til barnet på ultralyd. Han er veldig støttende og takler alt veldig bra! På ultralyden fikk vi vite hvor langt jeg er på vei, og kjønnet på den lille i magen. 

Det viser seg at jeg er 18 uker og 5 dager i dag, altså ca en uke mindre enn jordmor og legen trodde. Så da stemmer det med den tidligere ultralyden jeg har tatt for en stund tilbake. Jeg har fått ny termin 30 mai 2015. 

Når det gjelder kjønnet, så hadde jeg ganske så feil. Jeg hadde lenge en skikkelig følelse på at det var gutt, og trodde nesten jeg var helt sikker. Men det viser seg at det er en liten jente jeg har i magen ♥ Ser veldig frem til hun kommer til verden! Utrolig spennende, og masse godt i vente! 

Selve ultralyden gikk kjempe bra. Alt stod bra til i magen med den lille jenta, og alt var normalt og som det skulle. Jeg har merket veldig godt at jeg bekymrer meg masse når jeg er gravid, hele tiden. Går alltid rundt å lurer på om det er bra med babyen, og om det er noe feil eller tror at noe ikke er som det skal. Så det var veldig godt å se og høre hvor bra det står til der inne! Det var veldig moro å se hvor mye hun har vokst siden sist jeg var på den tidlige ultralyden for en stund tilbake. 
 

Lille jenta, og med beina rett opp i været ♥ Frisk og aktiv 


kommentarer: 0Julen 2014

 • Skrevet 28.12.2014
 • Klokken 12:20

Litt sent innlegg, men har ikke hatt så mye tid til blogging den siste uken. Julen er over for denne gang, og godt er det, haha! Hadde en super julaften, og fine romjulsdager. Nå gleder jeg meg bare til et nytt år, hvor så mye bra venter. Litt rart å tenke på at dette var den siste julen "alene". Tenk at til neste jul har jeg et barn på 7mnd med på julefeiringen og. Ser allerede frem til det!  

Allerede i morgen skal vi på ultralyd. Blir moro å se lille i magen igjen, og hvor mye han/henne har vokst siden sist. Vi får som sagt også vite kjønnet i morgen, og det blir utrolig spennende! Jeg skal ha med meg søsteren min og Caroline, som venter utenfor. Pappaen til barnet skal også være med. 

I dag er jeg forresten 20 uker på vei. Men i morgen på ultralyden får vi vite mer nøyaktig hvor langt jeg er på vei, og en mer nøyaktig termindato. For å være ærlig så tror jeg ikke jeg er lenger enn 19 uker, men hører jo på jordmor helt til ultralyden sier noe annet. Magen min har vokst mye mer nå, og jeg merker masse aktivitet i magen. Mest da jeg slapper av, og mest på kvelden når jeg har lagt meg for å sove, blant annet. Formen min har vært ganske bra, men har vært den del sliten og trøtt. 
 

kommentarer: 0Kosthold og svangerskapet

 • Skrevet 23.12.2014
 • Klokken 13:04

I det siste har jeg vært fryktelig dårlig til å spise sunn mat. Før tenkte jeg ikke så mye over det, og spiste jo vanligvis en del grønnsaker og frukt før jeg ble gravid, og det gjorde jeg mye frem til for noen uker siden også. Da begynte jeg brått å få lyst på McDonaldsmat hele tiden, og det er jo ikke bra i det hele tatt. Har merket hvor mye det går utover formen min når jeg spiser usunn mat over lenger tid. Uken som var spiste jeg på mcdonalds 7 dager på rad, flere ganger om dagen. Og jeg ble forferdelig trøtt og sliten. Prøver å snu litt om igjen nå, men det er vanskelig å la vær å spise noe som jeg brått får så innmari lyst på nå.

Er det noe jeg er flink til nå, er det å spise frokost. Jeg er veldig nøye med at når jeg står opp, så må jeg få i meg det jeg og babyen trenger. Jeg tar tran og folsyre (som er anbefalt for gravide) hver morgen da jeg våkner. Jeg prøver også å få i meg litt melk/biola, appelsinjuice (c-vitamin) og enten en brødskive (grovt brød) eller havregryn. Og det går vanligvis i rutine helt av seg selv da jeg står opp. Så akkurat dagens første måltid er ikke noe problem. Det med at jeg har blitt hekta på mcdonald mat, har jo skjedd de siste par ukene nå, og har ikke vært det tidligere, så håper det går over og at det bare er en periode som er sånn. Er jo kjedelig å være sliten, trøtt og ha lite energi hele tiden.

 

Men bortsett fra all den usunne maten som bekymrer meg litt, så er jeg stolt over meg selv for hvordan jeg har forandret meg ellers i svangerskapet hittil og. Hører og fra andre at de ser store forandringer og at de er stolte, og det er godt å høre! Jeg har blant annet sluttet å snuse, jeg røyker ikke, drikker ikke alkohol, jeg tenker annerledes, jeg prøver så godt jeg kan å gjøre det beste for barnet og jeg har ellers et sunt og friskt svangerskap. Jeg mener det at når jeg tok valget om å bli mamma, så tok jeg også valget om å måtte slutte å snuse, feste og gjøre de vanlige tingene jeg pleide å gjøre. Da tok jeg et valg om en ny start, og jeg er stolt over meg selv for at jeg får det til som jeg gjør. Jeg leser også svangerskapsbøker, babymagasiner og lignende for å forberede meg så godt som mulig. Jeg vil jo få en så god start med barnet som mulig, og jeg mener det er godt å kunne lese litt og lære litt så man blir bedre forberedt.


kommentarer: 0Uke 19

 • Skrevet 21.12.2014
 • Klokken 20:17

Som jeg skrev for noen dager siden var jeg på kontroll hos jordmor denne uken, hvor vi fant ut at jeg er litt lenger på vei enn vi trodde, så jeg er altså 19 uker i dag. Tiden går så fort. Jeg har begynt å se at magen vokser nå, og det er utrolig moro! Jeg får heller ikke på meg de fleste olabuksene mine lenger, får altså ikke lukket de igjen. 

 Trimester:
 2 

Termin: Mai 2015 

Kjønn: Bare en uke igjen til vi får vite 

Vektøkning: Veide meg hos Jordmor denne uken, og har gått opp ca 1,5 kg siden sist jeg veide meg 

Plager: Uken som har vært har jeg egentlig bare vært litt småkvalm, men utrolig mye sliten og trøtt! 

Humør: Humøret er frem og tilbake, tar meg veldig nær av ting, kan bli litt bråsint 

Aktivitet: Bobling og dirring i magen. Jordmor sa at det jeg har kjent kan være småsparking, og at jeg kommer til å merke det mer om en uke eller to trodde hun. Ofte er det flergangsgravide som merker sparking tidligere enn førstegangsgravide, ettersom førstegangsgravide ikke vet helt hva man skal "kjenne etter" 

Neste kontroll: Bortsett fra ultralyden som er om en uke, så er neste kontroll hos legen, 5 januar 

 


kommentarer: 0Svangerskapskontroll

 • Skrevet 17.12.2014
 • Klokken 12:05

I dag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Det gikk kjempefint, og alt stod bra til med babyen i magen. Fikk høre hjerteslagene for første gang, og det var utrolig moro! Det slo 150 slag i minuttet. Jordmor regnet også ut at jeg er lenger på vei enn det legen trodde. Etter det legen sa er jeg i dag 17 uker og 1 dag, men jordmor regnet ut i dag at jeg er 18 uker og 3 dager på vei ca, så er litt lenger enn det vi trodde. Alt var hvertfall som det skulle, og det er supert!

Nå er det ikke lenge til ultralyd heller. Kun 12 dager igjen. Som jeg har skrevet tidligere, så er det da vi får vite kjønnet også. Spennende! 


 

Tidligere har jeg også skrevet litt om noen myter om kjønn, og har funnet mer av dette: 

Mor er kvalm de første ukene - Jente 
Mor er ikke kvalm de første ukene - Gutt
> Gutt  

Mor har dilla på sure og friske ting - Jente
Mor har dilla på salte og fete ting - Gutt
> Jeg har dilla på friske ting som frukt, og salte ting som salt lakris, så det er både og  

Mor plages av halsbrann - Jente
Mor plages ikke av halsbrann - Gutt  
> Gutt  

Mor plages ikke av hodepine - Jente
Mor plages av hodepine - Gutt
> Gutt  

Mor legger på seg også på hofter og rumpe - Jente
Mor legger på seg bare på magen - Gutt  
> Jente  

Ubekymra mor - Jente 
Bekymret mor - Gutt
> Gutt  

Vokser brystene mye - Jente
Vokser brystene lite - Gutt
> Jente  

Mødre som før unnfangelsen spiste mye grønnsaker, frukt og fisk - Jente
Mødre som før unnfangelsen spiste mye kjøtt og melkeprodukter - Gutt
> Jeg spiste vel mer grønnsaker, frukt og fisk før unnfangelsen, enn det jeg spiste kjøtt og melkeprodukter. Jente 

 

 

Jeg tror ikke på sånne myter som det her, men det blir moro å se! Som jeg har sagt tidligere så tror jeg det er en liten gutt, og det har jeg trodd en stund nå. De fleste jeg kjenner tror jeg får jente, men jeg har en skikkelig guttefølelse! 


kommentarer: 0Uke 17

 • Skrevet 16.12.2014
 • Klokken 10:05

I dag er jeg 17 uker på vei! Tiden går så utrolig fort, og det føles som 1.desember var i går, haha. Syns det er deilig at tiden går så fort egentlig, bortsett fra når det gjelder julegavehandling og å bli ferdig, ettersom jeg ikke har begynt enda. Tenkte faktisk å begynne å handle litt julegaver i dag.

Nå har jeg nesten akkurat stått opp, og er litt småkvalm. Har sovet dårlig i natt, siden det har blåst og regnet helt ekstremt. Den ene gangen jeg våknet i natt var pga det haglet noe forferdelig ute, og jeg ble faktisk litt sjokkert. Det hørtes ut som steiner som traff taket. Det varte bare i noen sekunder, så sovnet jeg litt igjen. Nå merker jeg at jeg trenger noe frokost, så får vel å å lage det snart også og håpe på at kvalmen gir seg. Senere i dag skal jeg kanskje en tur til Sverige med Caroline. Ha en fin dag videre! 


Jeg syns magen ser større ut på bilder enn den egentlig er. Men litt mage er det! Trimester:
 2 

Termin: Mai 2015 

Kjønn: Det får vi også vite på neste ultralyd, som er under 2 uker til

Vektøkning: Veldig opp og ned. Har ikke fått veid meg siden forrige uke, men tipper jeg har gått opp i vekt allerede ettersom jeg har blitt hekta på godteri og pølser. Spiser i ett sett nå 

Plager: Uken som har vært har jeg faktisk vært en del kvalm. Da jeg skrev innlegg til "uke 16", skrev jeg hvor heldig jeg følte meg som har sluppet all kvalmen. Men så kom det! Har også hatt en del vondt i hodet og vært svimmel 

Humør: Har litt "opp-og-ned" humørforandringer, men det har jeg alltid hatt og, haha 

Aktivitet: Merker fortsatt bare litt dirring i magen 

Neste kontroll: Jordmor, i morgen 


kommentarer: 0Til den lille

 • Skrevet 14.12.2014
 • Klokken 19:49

I det siste har jeg tittet litt på nettet på ulike ting jeg kommer til å måtte kjøpe etterhvert, som vogn og annet utstyr til den lille. Jeg har så og si bestemt meg for hvilken vogn det blir. Får vi jente, blir det mest sannsynlig denne vognen. Får vi gutt, blir det mest sannsynlig denne. Det er så utrolig mye som må handles inn etterhvert, jeg syns det er litt tidlig å starte enda men er nok ikke så lenge til jeg begynner å handle inn litt smått. Navn har vi også tenkt på, og har kommet frem til to navn vi vil bruke, men det kan jo fort endre seg. Jeg har ikke endret mening om hva jeg tror jeg har i magen, jeg har fortsatt en skikkelig følelse om at det er en liten gutt der inne ♥ Er bare et par uker igjen til vi får vite! 

 


kommentarer: 0Dette går dagen til

 • Skrevet 11.12.2014
 • Klokken 10:20

I dag skal jeg bruke dagen til å sette på nytt extensions! Ettersom jeg ble blond igjen forrige uke, var det også på tide med nytt ringextensions også. Vanligvis bruker jeg 6-7 timer, siden jeg setter det på selv, og tar noen småpauser innimellom, siden jeg får så sinnsykt vondt i ryggen av å sitte helt i ro å sette det på. Denne gangen bruker jeg fargene #613 og #22. Håret er jo ikke helt "platina", og det har jeg ikke tenkt til å få det heller. Tenkte å legge inn noen lys-askeblonde striper etterhvert. Jeg bruker vanligvis 50cm i ringextensions, og 200 fester. Nå har jeg aldri hatt så kort hår som jeg har nå, så lurer på hvordan festene kommer til å sitte, og hvor mange jeg får plass til. Jeg og Rebecca klippet jo bort en god del av håret mitt forrige uke siden det var helt ødelagt etter all blekingen og fargingen. Er ikke bare-bare å gå fra svart til blondt hår på 2 dager!


kommentarer: 0Det negative

 • Skrevet 10.12.2014
 • Klokken 20:48

Før jeg ble gravid likte jeg veldig godt å rydde, vaske og ordne her og sånt, men nå i det siste har jeg ikke hatt energi til å rydde engang nesten. Før kunne jeg brått få lyst til å rydde og vaske hver dag -hvertfall annenhver dag, og jeg koste meg mens jeg ryddet og vasket. Det var min måte å føle meg bedre på. Å slite meg ut med rydding og vasking, så bare sette meg ned å slappe av etterpå. Nå er det bare stressende og slitsomt og sortere tøy og re sengen. Men jeg må presse meg selv til det innimellom uansett, for jeg klarer ikke å få slappet ordentlig av i kroppen hvis det er mye rot rundt meg.

Noe annet jeg liker godt å gjøre er å lage mat og bake. Jeg storkoser meg på kjøkkenet, og ser ikke på det som slitsomt -men moro. Jeg kunne tenke at ", vil jeg finne på noe å lage", og jeg laget enten ting fra oppskrifter, eller laget mitt eget, og jeg elsket det. Nå har jeg nesten ikke energi til å stå på kjøkkenet å lage mye mat og bake lenger. Jeg orker ikke rett og slett, og jeg har i det siste blitt ofte litt småkvalm av forskjellig matlukter. Så det er noe jeg syns er veldig kjedelig. 

Det er nettopp dét jeg syns er negativt med å være gravid. At jeg blir fortere utslitt enn jeg vanligvis pleier, jeg orker mindre, og at jeg ofte blir kvalm av å lage mat og bake. Det vil si at jeg syns det er dumt at jeg ikke får gjort det jeg liker å gjøre, og det som får meg til å føle meg bedre, fordi jeg blir så fort utslitt og kvalm av det. Det kan jo hende det bare er sånn i en liten periode, og det håper jeg! Men om man ser bort ifra den ene negative tingen her, så har jeg ikke noe annet enn positivt å si om å være gravid (hittil, haha). Det er så mye å se frem til, og så masse å glede meg til! Å oppleve at et barn vokser i magen, kjenne det og føle det. Å være gravid er en god følelse.

 

 


// Instagram: Malinchristinef

 
kommentarer: 0Kalde vinterdager

 • Skrevet 10.12.2014
 • Klokken 09:54

Nå har de kalde vinterdagene kommet, og det er ordentlig surt ute nå! Da er det bare deilig å ligge inne under pleddet med en kopp kakao/te, kokosmakroner og en god serie på tv. I natt var det skikkelig storm ute, og jeg trodde det kom til å ta en evighet før jeg skulle klare å sovne, men utrolig nok så mente både jeg og Lejla at vi begge sovnet med en gang i går, og at vi ikke har sovet så godt på lenge. Våknet ikke én eneste gang i løpet av natten heller. Våknet for snart en time siden, og skal hvert øyeblikk gå ned å lage noe frokost og te. 

I 12-tiden kommer Rebecca, så tenkte jeg å lage eplekake så vi får kost oss med det! Så blir det vel noe lunsj også. Jeg prøver jo å spise ofte, men mindre porsjoner, så jeg får i meg nok mat. Hvis jeg ikke får i meg frokost på morningen, blir jeg skikkelig kvalm. Sånn har det blitt etter jeg ble gravid. Men nå er jeg småkvalm når jeg våkner, og hvis jeg ikke spiser frokost da så blir jeg forferdelig kvalm. Både frokost, lunsj, middag og kveldsmat er viktig for at jeg skal unngå kvalme. Jeg spiser også en tallerken med frukt nesten hver dag, for at jeg skal få i meg nok. Elsker frukt, så det er et ekstra pluss. 

// Bildene er tatt i går

 


kommentarer: 0Kveldskos

 • Skrevet 09.12.2014
 • Klokken 21:03

Nå sitter jeg i pysj under pleddet å koser meg med middag. Laget løvbiff, pommes frites og stekte tomater i dag, deilig! Og selvfølgelig en kopp solbærtoddy ved siden av. Så mens jeg spiser, er Prison Break på skjermen. Startet hele serien på nytt for litt siden, nok en gang. Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett hele serien, men det er en del, og blir aldri lei.

Senere kommer Lejla, så blir det litt jentesnakk, sikkert film og overnatting. Koselig ♥ Frem til det skal jeg bare legge meg ned å glo på skjermen, er helt utslitt. Har hatt en full dag og ting å gjøre mesteparten av dagen. Blir så fort sliten for tiden, og det er ikke en bra ting.Ha en fin kveld videre!


kommentarer: 0Uke 16

 • Skrevet 09.12.2014
 • Klokken 17:27

I dag er jeg 16 uker (4 mnd) på vei! Det er altså ikke lenge igjen til vi får vite kjønnet på lille i magen, det er jo denne måneden ♥ Å få vite kjønnet er jo ikke det viktigste, poenget med ultralyden er jo for å se at alt er bra der inne, og det er det som er viktig. Jeg kan fortsatt ikke se så altfor store endringer på magen, men er absolutt ikke flat lenger. Det med hvor tidlig man får synlig mage er nok forskjellig fra person til person. Jeg sliter med å få lukket igjen buksene mine allerede. Jeg har jo flest høytlivsbukser, med glidelås bak, og de får jeg ikke lukket igjen i det hele tatt. Og når jeg bruker vanlige bukser (low-waist/regular), så føles det ut som at knappene skal sprette opp, haha. Men de er enda brukelig!


Trimester:
 2
Termin: En tid mellom 20-23 mai. Får en mer nøyaktig termindato på neste ultralyd
Kjønn: Det får vi også vite på neste ultralyd, som bare er noen få uker til
Vektøkning: Det har vært veldig opp og ned. Da jeg fant ut at jeg var gravid veide jeg 58-59 kg. Etter noen uker veide jeg 64 (jeg hadde veldig stor matlyst i begynnelsen), og for ca 3 uker siden veide jeg 63, og nå veier jeg 62. Så de siste ukene har ikke vekten økt noe
Plager: Har egentlig ikke hatt noe særlig plager de siste ukene. Det verste har vel vært at jeg har vært småkvalm et par ganger. Ellers har jeg bare blitt fortere trøtt og mye sliten.
Humør: Humøret har vært en del frem og tilbake i det siste. Mye humørforandringer
Aktivitet: Merker ikke noe særlig aktivitet enda. Noen ganger kjenner jeg bare små-dirring i magen, noe som bekymret meg litt. Men legen sa det er helt vanlig, og at man noen ganger kan kjenne litt kiling/dirring/vibrasjonsaktig-følelse i magen, som bare tyder på bevegelse der inne. Men jeg kjenner ikke noe ordentlig enda, hvertfall ikke på utsiden. Må nok vente litt lenger på det
Neste kontroll: Jordmor den 17 desember :-)

Når det gjelder plager i svangerskapet, så føler jeg meg egentlig veldig heldig. Andre venner av meg og bekjente som har vært gravide, har vært skikkelig dårlige og kastet opp kjempe mye og ofte mens de var i 1.trimester. Jeg har kun vært skikkelig dårlig i 2 dager og kastet opp 1 gang (i 1.trimester), og er i 2.trimester allerede. Håper det fortsetter sånn her, at jeg slipper å henge over doen hver dag, haha! Har hørt at 2.trimester er den beste tiden i svangerskapet, og at plagene skal gå over for de fleste da, så får håpe det stemmer og at jeg fikk hoppet over den forferdelige kvalmen.


kommentarer: 0Mye planlegging og mye å se frem til

 • Skrevet 04.12.2014
 • Klokken 17:29

I løpet av det nye året som kommer, har jeg utrolig masse å se frem til! Ikke bare skal jeg bli mamma, men jeg flytter ut for meg selv også. Det kommer jeg til å gjøre før barnet er født, forhåpentligvis får jeg ordnet det i løpet av de neste mnd etter nyttår. Problemet med leilighet er at jeg vil ha en passelig leilighet i Sarpsborg, og ikke hvor som helst i Sarpsborg heller. Den må ikke være for liten, men absolutt ikke overdrevent stor heller. Prisen har også mye å si. Jeg må ha god plass til både meg og barnet, og jeg trenger å ha en lys leilighet. Jeg føler meg mest komfortabel rundt lyse ting, ikke mørke, haha! Tror det eneste mørke jeg har på rommet mitt er tv-en, så en lys leilighet med lyse møbler må jeg ha. Jeg er også veldig, veldig glad i masse puter, pledd, lys og annet tilbehør. Hekta! Får prøve å gjøre det beste ut av det når den tiden kommer.

Blir veldig inspirert av å titte rundt på nettet, men jeg tror det blir vanskelig å finne en leilighet jeg virkelig kunne tenkt meg, i Sarpsborg. Men jeg får bare ta det jeg kan som er greit nok for meg, det er jo sikkert ikke så lett å få en ganske fin leilighet i Sarpsborg som ikke er superdyr. Jeg må jo også kjøpe inn ting til leiligheten. Jeg har en del fra før, så jeg trenger mest sånne småting til bad som håndklær osv, ny sofa (enten hjørnesofa, eller en 2-seter óg en 3-seter, og småting til kjøkken. Oppvaskmaskin er ikke noe jeg kommer til å prioritere som det viktigste med det første tenker jeg. Men et ikke-for-lite kjøkken er et pluss. Jeg elsker jo å lage mat og bake, så jeg vil bo i en leilighet hvor jeg kan lage mat uten at det skal bli trangt og ubehagelig. Har en følelse av at det kan bli veldig vanskelig å finne en passelig leilighet, haha! Kan jo hende jeg bare må flytte i en jeg ikke hadde tenkt meg i det hele tatt også. Når det gjelder soverom, er det helt greit å bare ha 1. Barnet trenger ikke eget soverom med det første, så et soverom er helt fint. 

 

Er jo alltid lov å drømme! Enten vil jeg ha "tema" som er kremhvitt, beige og varme farger, eller så vil jeg ha kald hvitfarge og lyse farger, eller en blanding av hvit og rosa ♥ 


kommentarer: 1Christmas spirit

 • Skrevet 03.12.2014
 • Klokken 14:58I dag har jeg en skikkelig trøtt-og-sliten-dag. Sov så dårlig i natt, og er helt utslitt. Måtte opp tidlig, så var jeg i møte, så har jeg vært hjemme å ryddet litt siden det. Nå venter jeg på Lejla, så skal vi dra ut å handle litt. Det er skikkelig kaldt ute i dag, føler meg som en ispinne etter et par minutter utendørs. Ingen tvil om at det er vinter hvertfall! Så er det snart jul. Jeg fikk veldig tidlig julestemning i år, og startet med julepynting allerede i oktober, haha! Håper bare på skikkelig snø snart, sånn at jeg får litt ekstra julestemning. Har ikke begynt å handle julegaver enda da, akkurat det er jeg sent ute med. Tenkte å få gjort det i løpet av neste uke. Men nå får jeg klappe igjen macen å gjøre meg klar til Lejla kommer å henter meg! Ha en fin dag videre ♥ 


kommentarer: 2Svar på spørsmål

 • Skrevet 02.12.2014
 • Klokken 22:41

Her kommer svarene på de spørsmålene dere har stilt! Var veldig mange like spørsmål, og har prøvd å svare så godt jeg kan på de fleste.  


Hvem er faren? 
- Kommer ikke til å nevne noen navn på bloggen. Det jeg kan si er at det er en jeg var i et tidligere forhold med.  


Hvorfor valgte du å beholde barnet? 
- Jeg s
kulle på en tidlig ultralyd for å finne ut hvor langt jeg var på vei. Men da så vi ingenting på skjermen, og legen sa at han trodde jeg hadde mistet det, spontanabort. Det var først da jeg innså hvor mye jeg ville beholde. Og jeg bestemte meg der og da for at hvis jeg ikke har mistet det, så vil jeg beholde det. Han ba meg ta noen blodprøver og komme tilbake en uke senere for å se igjen. Og når jeg kom tilbake, så så vi fosteret, og han sa at jeg var ca 5 uker på vei da. Jeg ble skikkelig letta. Jeg tok da valget om å beholde, og jeg har ikke angret et sekund på det siden. Jeg følte det var det riktige for meg, å beholde barnet. 

 

Kan du si noe om hvilken rolle faren kommer til å ha i forhold til barnet? 
-  Han kommer til å ha en papparolle og være der. 


Kommer faren til barnet til å hjelpe deg med babyen? 
-  Ja, men er jo jeg som kommer til å ha barnet mest, og blir jo mest alene 


Hvordan tok faren det når han fikk vite om det? 
-  Han tok det ille i begynnelsen, og var veldig redd, akkurat som jeg var. Men han har taklet det mye bedre med tiden, og det blir bedre og bedre


Syns du ikke selv at du er litt for ung?
- Jeg er jo veldig ung, og det er ikke sånn her jeg hadde planlagt at livet mitt skulle bli. Men jeg tenker det at, når man har bestemt seg for å klare noe så skal man gjøre sitt beste og gi alt og klare det også. Og jeg tror ikke alder har så mye å si. Jeg tror man kan være en like god mamma da man er 19år som det man er når man er eldre. Og jeg er veldig ung ja, men det betyr absolutt ikke at jeg ikke skal klare å bli en bra mamma fordet. Føler du ikke at du mister mye av ungdomstiden din?
- Nei, egentlig ikke. Jeg tenkte mye på det i begynnelsen, men tenkte at jeg har allerede gjort så masse i livet mitt, og vært med på mye og hatt det moro! Og jeg føler meg klar for å "gå videre" på en måte. Og jeg mener at det å få et barn i tidlig alder ikke ødelegger "ungdomstiden". Selvom man har et barn kan man ha det moro en sjelden gang i blandt etterhvert, men jeg tror ikke det er det første jeg kommer til å prioritere da jeg har et barn. Før jeg ble gravid var jeg en del ute å festet, og ble ganske lei etterhvert. Og nå som jeg ikke har festet på en stund, merker jeg hvor deilig det er å bare ha rolige helger i steden. Jeg ser ikke på det som å miste ungdomstiden min, men å starte på "et nytt kapittel". Jeg får mye mer glede ut av å ha barnet mitt, enn å fly rundt å feste i helgene. Gleder du deg? 
-  Ja, gleder meg utrolig masse!! 

 

Hva syns faren om at du valgte å beholde barnet?
- Han likte ikke valget jeg tok i det hele tatt, men han har vært mer støttende etterhvert da han faktisk innså hva det var som skal skje. Det tok han en stund å innse det. Har du et godt forhold til faren?
- Vi kommer for det meste overens, men vi har våre diskusjoner og uenigheter vi som alle andre. Det eneste forholdet jeg og faren har, er at vi kommer til å ha et felles barn 


Hvor gammel er faren? 
- 17 

 

Når får du vite om det er gutt eller jente?
- Det får jeg vite på den neste ultralyden som er 29desember. Altså under 1 måned til!  

 kommentarer: 1Spørsmål?

 • Skrevet 01.12.2014
 • Klokken 22:14

 

Tenkte å ha en liten runde hvor dere kan stille spørsmål og spørre om hva dere vil. Så hvis det er noe du lurer på, så kan du skrive det i kommentarfeltet. Jeg svarer i løpet av uka, men lover ikke å svare på alt ☺

 

 

Ha en super kveld videre! 


kommentarer: 6MALIN CHRISTINE FREDRIKSEN

Jeg heter Malin, er 19 år fra Sarpsborg, og er mamma til en liten jente.
hits