Myter om kjønn. Gutt eller jente?

  • Skrevet 30.11.2014
  • Klokken 11:50

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
- Har lagt på meg litt på både magen og hoftene, så her blir det litt "både og". 

 

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
- Ingen endring, jente. 

 

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.
- Har ikke fått noe ordentlig mage enda, så er vanskelig å si. 

 

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.
- Ingen endring, jente. 

 

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.
- Jente 

 

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.
- Jente 

 

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.
- Gutt. Jeg har jo bare kastet opp 1 gang i svangerskapet hittil, og er i 2.trimester allerede. Men jeg er en del småkvalm. 

 

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.
- Jente. Føler jeg ser verre ut enn noen gang. 

 

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.
- Jente

 

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.
- Jente 

 

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.
- Det har vært litt både og egentlig. I begynnelsen hadde jeg alltid lyst på masse sjokolade, og etterhvert fikk jeg mye lyst på potetgull og salte og sure ting. Etter det ble jeg hekta på frukt. 

 

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.
- Jente 

 

Hodeverk: 
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
- Gutt 
 

 

 

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.
 Gutt 


Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
- Gutt 

 

Samleie:
Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. 
- Gutt 


Kosthold:
Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.
- Jente 

 

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
- Gutt  

 

Det kinesiske fødelskartet: 
I det kinesiske fødselskartet skal du krysse mors alder og måneden barnet ble unnfanget og få svar på om det blir gutt eller jente.  
 - Gutt 


 

Gutt: 7

Jente: 9

Men dette er jo bare myter, og jeg tror absolutt ikke på noe av det, men blir moro å se da! Jeg har fortsatt en følelse om at det er gutt jeg har i magen. Nesten alle andre tror jeg får jente, og det trodde jeg først også, hadde skikkelig "jentefølelse", men jo lenger tid det går, jo mer følelse får jeg av at det er gutt ♥  

 


kommentarer: 0Hvordan fant jeg det ut? Hva gjorde jeg?

  • Skrevet 29.11.2014
  • Klokken 22:09

Tenkte å fortelle litt om hvordan jeg fant ut at jeg var gravid. Det føles som en evighet siden, selvom det bare er 3 mnd siden. Jeg hadde startet på skolen etter sommerferien, og alt var som vanlig. Jeg hadde lenge vært frem og tilbake på p-piller, og hadde ingen store mistanker om at jeg var gravid i starten. Jeg husker ikke hvilken dato det var jeg fant det ut, men tror det var i midten av september. Jeg trodde jeg skulle få mensen, og gikk å ventet på det. Men da jeg skulle fått det, så fikk jeg det ikke, og det gikk en-to uker, og jeg fikk det ikke. Men jeg tenkte ikke stort på det, siden det har skjedd flere ganger at jeg har fått mensen 2 uker etter jeg egentlig skulle hatt det, så jeg tenkte ikke på det som noe uvanlig. Jeg gikk å ventet på mensen, og trodde hele tiden at "jeg får det nok i morgen, siden jeg har så forferdelige mensensmerter og er så humøret går frem og tilbake", sånn det pleier. Men jeg fikk det ikke, og bestemte meg for å ta en test. Jeg tok den på kvelden, fordi jeg ville ikke vente. Da jeg satt og ventet på resultatet var jeg skikkelig nervøs. Jeg leste testen, og det stod "gravid". Jeg fikk litt sjokk, og tok enda en, siden det var 2 tester i en pakke. Den andre testen var også positiv. Jeg begynte å gråte med en gang jeg skjønte at jeg faktisk var gravid. Var heldigvis ikke alene, hadde Alise der hos meg. Var veldig sjokk for oss begge to. Jeg kan ikke beskrive den følelsen. Jeg var livredd, skremt og ante ikke hva jeg skulle gjøre. 

Jeg har ikke så altfor god hukommelse, men jeg tror jeg fortalte det til søstra mi og mamma dagen etter jeg fant det ut, hvis ikke det var samme dag. Jeg fortalte det til pappa og bestefar dagen etterpå, tror jeg. Det kom litt brått på for dem også, men jeg fikk støtte fra dem, uansett hva jeg hadde valgt. Jeg var veldig usikker i begynnelsen, på hva jeg skulle gjøre. Jeg tenkte også på abort, så å beholde, så abort. Men så skulle jeg på en tidlig ultralyd for å finne ut hvor langt jeg var på vei. Men da så vi ingenting på skjermen, og legen sa at han trodde jeg hadde mistet det, spontanabort. Det var først da jeg innså hvor mye jeg ville beholde. Og jeg bestemte meg der og da for at hvis jeg ikke har mistet det, så vil jeg beholde det. Han ba meg ta noen blodprøver og komme tilbake en uke senere for å se igjen. Og når jeg kom tilbake, så så vi fosteret, og han sa at jeg var ca 5 uker på vei da. Jeg ble skikkelig letta. Jeg tok da valget om å beholde, og jeg har ikke angret et sekund på det siden. Er veldig takknemmelig for all støtten jeg har fått fra familie og venner, og jeg gleder meg masse til tiden fremover ♥

Det å være gravid er absolutt ikke slik jeg hadde trodd. Det er helt annerledes, men på en god måte! Det er selvfølgelig dager som er mer vanskeligere enn andre, men når jeg får en dårlig dag, tenker jeg på det gode som kommer ut av det senere. Det er både oppturer og nedturer, men det er verdt det! 

 


kommentarer: 2God start på dagen!

  • Skrevet 28.11.2014
  • Klokken 11:15

God morgen! Er ikke så altfor lenge siden jeg stod opp, og er enda altfor trøtt. Sover så dårlig noen netter, og våkner flere ganger om natten, pluss at jeg våkner nesten i 8 tiden hver morgen og bare ligger å sløver i senga til klokken 10. Føler jeg får dårlig med søvn for tiden. Men kommer meg opp! Nå har jeg akkurat spist frokost og kost meg med litt gløgg, og lagt meg med en koselig disneyfilm på skjermen. God start på dagen! 

Nå er det altså helg, noe som ikke har noe å si for min del, haha. I kveld skal jeg og Mary på kino å se den nye Hunger Games filmen, det blir koselig! Vet ikke om jeg drar hjem etter det, eller om jeg blir med til henne. I morgen skal jeg bruke dagen til rydding, og kvelden hos Alise. Har bestemt meg for å prøve å legge meg tidlig i helgene også, for å få så bra søvn som mulig. Problemet mitt er at jeg er veldig mye sliten og blir veldig fort trøtt, men jeg sover dårlig. 

 

 

Men over til noe annet, så har jeg fått noen spørsmål om blant annet hvem faren til barnet er, og hvorfor jeg bestemte meg for å beholde det. Hvem faren er kommer jeg ikke til å skrive noenting om på bloggen, men hvorfor jeg bestemte meg for å beholde kan jeg skrive i et eget innlegg etterhvert. 

 


kommentarer: 1Uke 14

  • Skrevet 25.11.2014
  • Klokken 20:40

I dag er jeg 14 uker på vei, og har i tillegg vært på ultralyd igjen i dag. Denne gangen var det mye morsommere enn forrige, siden jeg fikk se i 3D UL også, så alt syntes mye bedre. Var veldig vanskelig å få tatt et bra bilde, siden fosteret hadde gjemt seg litt pluss at det var ganske mye aktivitet, noe som var veldig moro å se. 

 

 

Hittil i svangerskapet har jeg faktisk vært i ganske grei form. Har vært mye sliten og trøtt, og hatt forferdelig humørforandringer, men har bare vært ordentlig dårlig 2 dager da jeg lå rett ut og kastet opp. Men utrolig nok bare 2 dager. Ellers er jeg bare småkvalm nesten hver dag, men ikke noe ille. Vekta mi har ikke vært så ille. Jeg gikk først opp 4 kg, men uten at jeg engang la merke til det har jeg gått ned 4 kg igjen nå i det siste etter at jeg var dårlig. Vekta stiger nok forhåpentligvis igjen snart. Magen min synes lite enda. Den er selvfølgelig ikke helt flat som den var, lenger, men den er ikke så stor at det synes at jeg er gravid enda heller tror jeg. Jeg legger faktisk ikke så mye merke til forandringer selv enda. Det er mest andre som sier at magen har vokst, eller at det er veldig forskjell. 

 

 

 

 

Er det noen spørsmål så er det bare til å skrive det i kommentarfeltet, så svarer jeg etterhvert. 


kommentarer: 4Hverdag, svangerskap og alt mulig annet

  • Skrevet 23.11.2014
  • Klokken 22:45

Hei! Jeg heter Malin, er 18 år, fra Sarpsborg, og gravid. Så det er blant annet det bloggen kommer til å handle om; Svangerskapet, hverdagen og alt mulig annet! Jeg har blogget tidligere, men da hadde jeg så lite tid til det så jeg sluttet helt. Men nå som jeg ikke går på skole lenger, så tenkte jeg det var greit å starte igjen også. Pluss at det er mer å skrive om enn bare en kjedelig hverdag, altså svangerskapet og tiden fremover. Nå er jeg forresten i uke 13, og på tirsdag er jeg 14 uker. 

 

Spennende tid fremover! Gleder meg masse ♥ 


kommentarer: 3MALIN CHRISTINE FREDRIKSEN

Jeg heter Malin, er 19 år fra Sarpsborg, og er mamma til en liten jente.
hits