40+4: En dag over termin

 • Skrevet 31.05.2015
 • Klokken 15:36


Plutselig er jeg gått over termin! Hadde altså termin i går, og jeg har alltid trodd at Jennie ville bli født innen den tiden, og det trodde jo også jordmor, men ingenting har skjedd enda. Nå går jeg bare med den tunge magen med fullt av strekkmerker og venter på at noe skal skje. Syns hun har vært der inne lenge nok nå, så håper virkelig hun bestemmer seg for å komme ut snart.

Kan ærlig si at jeg går å gruer meg hele tiden. Jeg bare "venter" på at smertene skal komme, og jeg har ingen anelse om hvordan jeg vil reagere på det. Kommer vannet til å gå først? Kommer riene først? Det får vi vel bare vente å se. Jeg håper ikke jeg er alene når det skjer noe, det er jeg litt redd for. I natt blir første natten min alene på en liten stund da det har vært så nært termin. De andre dagene har Lejla og Rebecca sovet her. Ellers så er også pappaen til Jennie her en del. Har vært veldig betryggende å ha noen her så nærme termin, i tilfelle det skulle ha skjedd noe. Men det er også godt å være litt alene også. En ting jeg virkelig ønsker, er at Jennie bestemmer seg for å komme i løpet av de nærmeste dagene selv, så jeg ikke må bli satt i gang.

Som jeg skrev for et par dager siden, hadde jeg fryktelige smerter nederst i ryggen, som jeg ikke har kjent noe lignende til før. Det var helt forferdelig. Jordmoren sa det var modningsrier. Etter de to dagene har jeg ikke hatt så store smerter. I går kveld hadde jeg litt små-smerter, men det var så lite i forhold til hvordan det var her om dagen. Men jeg har bare godt av litt "forsmak" på hvordan det vil bli, selvom jeg er fullt klar over at riene jeg kommer til å få, blir så mye verre enn de modningsriene jeg allerede har hatt. Ellers er formen helt ok. Halsen er fortsatt ikke helt bra, men krysser fingrene for at det går over av seg selv om kort tid. Spiser halspastiller og drikker varm te som bare det, og det har faktisk hjulpet litt, så da gir jeg meg ikke med det med det første, haha! Energi har jeg masse av, og føler en trang til å rydde og vaske hver morgen da jeg står opp. Er så godt å få det gjort, så kommer vi hjem til ren og ryddig leilighet da vi kommer hjem fra sykehuset. Vet jo ikke når det kan skje noe, så da tenker jeg det er greit å ha det så ryddig som mulig hele tiden.

De siste nettene har ikke søvnen vært så bra heller. Jeg våkner hver/annenhver time for å gå på do, pluss at det har blitt veldig vanskelig å flytte på meg i sengen. Her om dagen holdt jeg faktisk på å rulle ut! Haha. Våkner også en del pga vondt i halsen.

Nå sitter jeg godt ned i sofaen med Frustrerte Fruer på skjermen, og skal straks dra til mamma en tur, så skal vi spise litt der. Kvelden skal jeg bruke til å slappe av med litt vafler, is og litt Vampire Diaries. Legger meg nok tidlig også! Prøver å sove så mye jeg kan nå den aller siste tiden før Jennie kommer.

 

 

Strekkmerkene har bare pøst på! Men det kommer jo så mye godt ut av det, nemlig en liten baby, så skal absolutt ikke klage. Ellers i svangerskapet har jeg jo vært så heldig, og ikke engang kastet opp eller vært ordentlig dårlig en eneste dag!

 

 

#gravid #40uker #uke40 #mamma #svangerskap #baby


kommentarer: 1Good morning

 • Skrevet 29.05.2015
 • Klokken 11:00

God morgen! Stod opp ganske tidlig i dag, rundt 09.30 tiden, og følte meg helt elendig i formen. Enda verre enn i går. Halsen har blitt verre, og det gjør forferdelig vondt når jeg spiser og drikker kald drikke. Skal prøve å slappe litt ekstra av i dag og resten av helgen, ettersom termin er i morgen, og nå trenger jeg virkelig å samle opp litt energi. Har litt å gjøre, men heldigvis ikke så mye jeg vanligvis gjør her. Fått unnagjort det meste nå! Kun litt bretting av klær som står igjen. 

Nå ligger jeg rett ut på sofaen med serie på skjermen, frokost og en kopp te. Tenkte å prøve å sove litt igjen etterhvert, selvom å sove midt på dagen er det verste jeg vet. Men det trenger jeg nå, føler jeg. Til middag i dag skal jeg bare lage suppe, ettersom halsen og formen er som den er. Orker ikke å gjøre stort. Kjedelig at formen er dårlig nå som været er kjempe deilig ute! Håper formen blir bedre utover dagen så jeg faktisk får gjort noe mer fornuftig enn å bare ligge her. 

 

Ha en fin dag videre! 


kommentarer: 1Innedag og koselig kaffebesøk

 • Skrevet 28.05.2015
 • Klokken 15:40

Hei! For et vær det er i dag. Det pøser ned med regn, og det har det gjort hele dagen. Jeg våknet opp i skikkelig dårlig form, kjempe vondt i halsen og nesten ikke stemme. Halsen begynte å være vondt i går, og enda verre i dag. Håper det er noe som gir seg fort.

I 12.30 tiden kom Caroline hit, så satt vi å snakket, drakk kaffe og te i noen timer. Veldig koselig! Hun dro nå for ikke så lenge siden, og siden det har jeg spist litt middag og lagt rett ut på sofaen. Tipper det blir en typisk innedag resten av dagen, ettersom både formen og været er så dårlig. Tenkte meg egentlig ut en tur senere, men det ser visst dårlig ut det og. Ikke noe deilig å være ute i pøsregn, og vil hvertfall ikke bli verre i halsen. Kjedelig å bli dårlig nå så nærme termin også. 

 

 


kommentarer: 4Oppdatering fra siste jordmorkontroll

 • Skrevet 27.05.2015
 • Klokken 17:16

Hei! I dag var jeg på den siste jordmorkontrollen. Det gikk kjempe fint, og alt stod bra til med den lille i magen. Når jordmoren så magen min denne gangen sa hun " OI, nå har den jo sunket skikkelig!", haha. Så når hun skulle høre på hjertet til Jennie, så begynte hun å sparke for fullt, og føtter kunne vi se hit og dit. "Ser jo ut som det er fullt sirkus der inne", sa hun, og lo. Veldig moro! Hun er jo så aktiv. Jordmoren sa at hun er nesten helt sikker på at Jennie er ute i løpet av en uke, og hun tippet at hun kommer til helgen. Nå er det virkelig ikke lenge igjen, og vi gleder oss så mye alle sammen her! Nå tenker jeg på alle nettene jeg kommer til å våkne av at hun skriker, stå opp på natten og gi henne oppmerksomhet, bleieskifting og mating, og det ser jeg så frem til! Slitsomt blir det helt sikkert, men hvor fantastisk blir det ikke å høre de søte små skrikene og kunne gi lille Jennie all den oppmerksomheten og kjærligheten hun trenger? Det gleder jeg meg masse til! Å bruke all tid på henne, gå turer med henne i vognen sin, bruke evigheter til å kose meg henne. Det blir så fint ♥ 

Jeg har også tittet litt rundt på nettet i dag på forskjellige fotostudioer, ettersom jeg vil ha Jennie på enten nyfødtfotografering eller babyfotografering. Nyfødtfotograferingen er fra 1-20 dager, og babyfotograferingen er fra ca 1mnd-7mnd. Tror jeg vil få ordnet slik at bildene blir tatt da hun er rundt 2-3 mnd. Og bildene skal selvfølgelig opp på lerret på veggen, eller i vanlig bilderamme. Det er jeg usikker på enda. Fotoalbum med babybilder av henne er også noe jeg skal få til. Jeg elsker jo å se tilbake på bilder, og det er jo så godt å ha liggende og ta frem innimellom. Jeg ser ofte i album fra jeg selv var liten, og syns det er utrolig moro å se tilbake på. Og det skal Jennie også få gjøre! 

Nå har jeg akkurat spist litt enkel burger -og chips middag, så nå skal jeg rydde litt og deretter nyte resten av dagen og det gode været, så kommer Lejla i kveld og sover her i natt også. Alltid like koselig ♥ 

 

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke40 #40uker #3trimester #mamma #baby 


kommentarer: 1Uke 40 - Tre dager igjen til termin

 • Skrevet 27.05.2015
 • Klokken 11:20

Åååh, nå nærmer det seg termin skikkelig! Kun 3 dager igjen. Jordmoren sa jo for to uker siden at hun tror at jeg hvertfall ikke kommer til å gå over tiden, men det får vi jo se. I går trodde jeg nesten det var i gang, for de smertene jeg hadde, har jeg aldri følt noe lignende. Men de gikk over etter noen timer, og godt var det! Tanken på at smertene faktisk blir verre enn de var i går, er skremmende, for jeg tåler jo ingenting. Men skal komme meg gjennom det, det er jeg bestemt på! Har jo ikke noe annet valg heller, haha. Får tenke det mest positive og prøve å gjøre mitt beste gjennom det. Spørs om hun kommer før termin eller på termin, eller om hun vil ligge i magen litt lenger. Strekkmerkene pøser på, og jeg vokser og vokser. Passer ikke de fleste gravidklærne mine lenger heller, så går for det meste i joggebukse og pysj med mindre jeg skal ut å gjøre noe "viktig". 

De siste dagene har jeg slitt enda mer med søvnen. Våkner nesten hver/annenhver time hver natt, og klarer ikke sove lenge heller. Føler jeg bruker så mye energi som jeg ikke får "samlet opp igjen". Må jo ha det rent og ryddig rundt meg hele tiden, og det sliter meg nesten ut. Men jeg føler det er godt å bli så sliten og kunne sette meg ned litt etterpå. 

I natt sov Lejla her, og hun stod opp først siden hun skulle til frisøren. Var ikke så lenge etter før jeg stod opp også. Etter at hun hadde dratt, spiste jeg også litt frokost, redde sengen, satt på klesvask, vasket litt rundt omkring, hang opp klær, ryddet, og fikk vannet blomstene -noe jeg egentlig skulle gjort for 2 dager siden, haha. Så har allerede fått gjort en del! Om en times tid kommer bestefar å henter meg, så skal jeg på den siste jordmorkontrollen. Denne gangen skal jeg dra alene på kontrollen. Jeg tørr ikke kjøre selv nå så nærme termin heller, i tilfelle jeg plutselig får vondt og det skjer noe, og den sjansen vil jeg ikke ta. Og da er bestefar snill å kjører meg. Lurer på hva jordmoren sier denne gangen, om hun fortsatt tror jeg ikke kommer til å gå over tiden. Men det er det vel ingen andre enn lille Jennie som er i magen, som bestemmer. Føles hvertfall ut som det skal skje noe snart. Blir så utrolig godt å få henne ut. Tenk at jeg har gått med henne i magen så lenge, og at vi nå endelig skal få henne ut til oss. Blir både spennende, skremmende og veldig koselig. 

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke40 #40uker #3trimester #mamma #baby 


kommentarer: 0Svarene på spørrerunden

 • Skrevet 25.05.2015
 • Klokken 15:18

Har du kontakt med barnefaren? 
- Ja, vi har god kontakt. 

 

Er du og barnefaren sammen? 
- Nei, vi er ikke kjærester.  

 

Kommer faren til å være tilstede under fødselen? 
- Ja, han blir der under fødselen.  

 

Hvem er barnefaren? 
- Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har fått det spørsmålet nå, haha. Barnefaren er eks-kjæresten min. Nevner ikke navn, men kan si litt mer enn jeg har tidligere. Han er et år yngre enn meg, og takler dette veldig bra, bedre enn meg faktisk! Han er en utrolig god støtte, og vi er gode venner og kommer godt overens. Mye skryt skal han ha, for tøffere 18åring vet jeg ikke om! Det er nok ikke mange 18 år gamle gutter som takler det å bli pappa tidlig, så bra som det han gjør, og som frivillig vil være med på en fødsel. Det er tøft! Han har støttet meg fullt og er med å stiller opp og er der for meg gjennom absolutt alt. 

 

Hvilke blogger leser du daglig? 
- Det er ikke mange blogger jeg leser daglig, men er nok oftest innom Caroline Berg Eriksen

 

Ble dere enig om navn relativt fort?
- Det var litt frem og tilbake, men tok ikke så lang tid før vi ble enige.  

 

Hva ville dere kalt babyen om det ble gutt?
- Jeg var bestemt på at hvis det hadde blitt en gutt, skulle han hete Liam.  

 

Hvordan forventninger har du til å bli mor? 
- Jeg tror det skal bli veldig spennende, lærerikt og kravstort selvfølgelig. Jeg tror det blir helt fantastisk, og noe helt nytt. Jeg kan nesten ikke se det ordentlig for meg -før jeg er der hvor det skjer.  

 

Hvor mange barn ønsker du deg i fremtiden?
- Etter at jeg har fått Jennie, vil jeg ha ett eller to barn til senere, men det får vi bare se an, haha. 

 

Kan du skrive litt om dine forventninger til å føde? 
- Det har jeg skrevet litt om en gang tidligere her, men hvordan jeg tenker om fødselen har jo forandret seg litt fra da til nå også. Når det gjelder fødselen, så var ikke det noe jeg tenkte så mye over for litt siden. Det er nå den siste måneden jeg har gruet meg -spesielt til smertene og hvor lenge de vil vare (forhåpentligvis ikke lenge). Jeg tror det å føde vil bli litt av en opplevelse, og smerter jeg ikke kan sammenligne med tidligere "smerter", og jeg tror det blir det mest "personlige" jeg noen gang kommer til å gjøre. Jeg tror jeg kommer til å være livredd og føle meg hjelpesløs, men forventer at jordmødre og evt andre som er tilstede under fødselen tar godt vare på meg gjennom det. 

 

Var graviditeten planlagt? 
- Nei, det var ikke planlagt.  


Er det rart å bo alene?
- Det er ikke det samme som å bo hjemme, men kan ikke si det er så rart heller.  

 

Trives du med å bo alene? 
- Ja, trives kjempe godt med å bo alene!  

 

Har du mange venner rundt deg som har/venter barn? 
- Både noen som har, og noen som også venter barn dette året. 

 

Hva sa vennene dine da de fikk vite at du var gravid?
- De var en så god støtte, og ble glad på mine vegne. Selvfølgelig kom det som et sjokk, men det er jo ikke akkurat uvanlig. Mange sa ting som "Så moro! Dette klarer du!" mens noen sa ting som at jeg kommer til å gå glipp av mye, og at jeg må tenke meg ekstra godt om og hvor vanskelig det kommer til å bli og hvor mye jeg kan slite. Man må jo bare tåle å høre de forskjellige meningene, og jeg syns det var greit å høre forskjellige meninger fra forskjellige mennesker. Det fikk meg til å tenke godt om, og til å ta det riktige valget! 

 

Hvem blir faddere til den lille prinsessa?
- Det vet vi ikke enda. Har snakket litt om det, men det er ikke noe vi bestemmer akkurat nå med det første. Er jo fortsatt noen måneder til dåp, men faddere blir hvertfall noen av de som står oss nærmest (fra begge sider). Enten noen fra familiene, eller nærmeste venner. Er også usikker på om hun skal ha 4 eller 6 faddere.  

 

Hvordan er det å vite at man bærer et liv inne i seg?
- Skal ikke si det ikke er rart, for det er det jo. Det er jo en veldig spesiell ting å vite og føle et lite menneske på innsiden av magen. Det er en helt fantastisk følelse, og det å kjenne sparkene og bevegelsene til det lille menneske man selv har "skapt", inne i magen, det er en helt utrolig ting som ikke kan sammenlignes med noe som helst annet. Men det er jo også skummelt å vite at man bærer et liv inne i seg også. Skjer det noe med meg, skjer det noe med babyen i magen også. Vi er jo "to personer i en kropp" da, og jeg føler jeg må være forsiktig hele tiden. Blir automatisk redd og overbeskyttende for den lille jenta der inne. 

 

Har du skrevet fødselsbrev? Og har du mange tanker rundt fødselen angående smertestillende og lignende? 
- Jeg har ikke skrevet fødselsbrev. Planen er å prøve å føde med bare varmt vann i badekar som smertelindring, ikke noe annet. Men forundrer meg ikke om jeg kommer til å be om epidural etterhvert, jeg tåler jo ingenting, haha.

 

Føler du deg klar for alt som skal skje, eller er du nervøs for hvordan livet blir etter å ha fått den lille? 
-  Jeg føler meg klar og godt forberedt på det som skal skje. Jeg er også litt nervøs, og tenker mye på hvordan det kommer til å bli, for det er jo noe helt nytt. Det blir en ny start med noe helt fantastisk. Og så lenge jeg er innstilt på å gjøre mitt aller beste -og mer, så føler jeg meg mindre nervøs og redd. Det skal jo gå fint, tenker jeg. Men selvfølgelig er jeg nervøs, for det er jo mitt første barn, og det er jo ikke bare-bare å oppdra et barn, uansett alder. Jeg har jo ikke noe erfaring med å ha en liten baby i hus, så det er jeg jo nervøs for hvordan blir, men selvfølgelig tenker jeg det beste om det og at det skal gå helt supert! 

 

Hva er dine tanker senere i livet? Angående jobb, studier osv. 
-  Høsten 2016 starter jeg på skolen igjen, der jeg "slapp". Har reservert skoleplassen, så den har jeg uansett. Da skal jeg fortsette på Kalnes å gå vg3 påbygg. Da er Jennie nesten 1 år gammel. Det blir nok veldig hardt, men det er noe jeg har veldig lyst til å klare. Deretter vil jeg søke meg inn på høyskolen og utdanne meg som enten psykolog eller barnevernspedagog. 

 

Gruer du deg til å få barn? Hva tenker du rundt dette? 
-  Kan ikke akkurat si jeg gruer meg. Jeg tenker jo noen ganger at "tenk hvis", tenk hvis noe går galt. Det gruer jeg meg til, det som kan gå galt, om noe kan gå galt. Når man blir forelder, så er man jo ansvarlig for et annens liv også, og jeg gruer meg litt til de tidene jeg blir overbekymret for at noe skal skje eller gå galt. Men aller mest så gleder jeg meg ufattelig mye! 

 

Hvordan går det med deg for tiden? Oppi alt? Følelser? 
-  Meg går det bra med! Det har vært mye frem og tilbake og følelser som klusser seg og går helt sin egen vei, men alt går kjempe bra, og har ikke hatt det bedre på lenge! 

 

kommentarer: 0SPØRSMÅL?

 • Skrevet 21.05.2015
 • Klokken 15:56

Tenkte å ha en siste spørrerunde nå, før termin, hvor dere kan spørre om hva dere vil om det er noe dere lurer på rundt graviditeten, tiden før, tiden etter graviditeten, hverdag eller annet. Jeg svarer når jeg har nok spørsmål. Spørsmålene kan være anonyme, eller du kan legge ved navn. Spørsmål skrives i kommentarfeltet. ↓ 

 

kommentarer: 81 uke igjen til termin (uke 39)

 • Skrevet 21.05.2015
 • Klokken 14:38

Hei! Tenk at nå er det bare 1 uke igjen til termin! Så utrolig kort tid til vi får lille jenta ut til oss, og det blir så godt! Det er så slitsomt å være høygravid nå, og merker det sliter sånn på kroppen. Noen dager føler jeg meg helt tappet for energi, mens andre dager har jeg fullt med energi og er i form til å rydde og vaske og holde på for fullt! Jeg har helt vaske-dilla, og må ha det ryddig rundt meg hele tiden. Jeg tenker hele tiden at jeg vil ha det ryddig hele tide i tilfelle Jennie plutselig bestemmer seg for å komme, og da vil jeg jo ha det rent og ryddig til jeg kommer hjem fra sykehuset.

Alt er klart til Jennie kommer nå. Har fått kjøpt inn de siste tingene, så nå er alt på plass. Mangler bare henne! Håper hun bestemmer seg for å komme snart, fortest mulig, for er ganske så utålmodig nå. Blir så rart med en liten baby i hus, men tenk så koselig vi kommer til å få det! Det er jo noe helt nytt og annerledes, og noe helt fantastisk. Ser så frem til all tid med lille prinsessa ♥ Det er rart å tenke på at hun kan komme når som helst nå, og at plutselig er hun her. Jeg kan ærlig si at jeg gruer meg til fødselen nå, til de forferdelige smertene. Men alt skal nok gå bra! Får så god støtte og håper alt går så fint som mulig. 

Jeg har også vokst ekstremt i det siste nå! Når jeg møter noen eller får besøk av noen jeg ikke har sett på en stund, blir de sjokkerte over hvor mye jeg har vokst. Har jo blitt kjempe stor! Trodde faktisk ikke jeg kom til å bli så stor, men det ble jeg. Klager ikke da! Er jo et lite nydelig menneske som er der inne. Strekkmerkene mine strømmer fortsatt på, og blir bare fler og fler. Det er jo en del av å være gravid, og kan nesten ikke forvente noe annet når man vokser så mye. Det er jo fine minner fra å ha gått gravid med barnet sitt etter min mening, det å ha strekkmerker etter en graviditet. Men etterhvert skal jeg trene igjen å prøve å få bort det jeg kan av strekkmerker. Det er jo ikke akkurat det fineste å se på heller.


Begge bildene er tatt i overigår.

 

Ellers; I natt sov Rebecca her. La oss i 00.30 tiden i natt, og våknet i 10.00 tiden på morgenen i dag. Da var jeg rett opp på beina og gjøre litt "husarbeid". Ryddet, vasket, støvsuget, tørket støv, brettet klær og skiftet sengetøy, og frokost til slutt. Etter det dro vi ut å vasket bilen. Og siden det var så deilig vær, så dro vi å kjøpte velfortjent is! Nå har vi vært her hos meg litt, og føler meg utslitt. Vi sitter slengt i sofaen begge to, med Ugly Betty på skjermen.

 

#gravid #svangerskap #uke39 #39uker #3trimester #baby #mamma #babygirl #magebilde


kommentarer: 4En del av sykehusbagen

 • Skrevet 19.05.2015
 • Klokken 16:16


Truser som egner seg til å ha truseinnlegg i. Blitt anbefalt å ha godt og passelig undertøy. G-streng med truseinnlegg etter fødsel er kanskje ikke det smarteste! Amme bh-er er også noe jeg kommer til å trenge, og disse er veldig behagelige også. Sokker og annet ekstra undertøy er også pakket ned.Jeg har pakket ned en myk og god pysj. Shorts og singlett. Morgenkåpe er også med!Tror ikke jeg kommer til å ville gå i noe annet enn koseklær med det første! Vil jo ha på det mest behagelige etter fødselen.


 

Og selvfølgelig; klær til babyen. Det som er strikket er laget av farmoren min, det er jo så nydelig! Har meg litt annet ekstra av klær til babyen også, men dette er det jeg tenker hun skal dra hjem fra sykehuset i.


 

Annet som b.l.a toalettsaker, ammeinnlegg og truseinnlegg er også pakket ned! Og litt ekstra av klær til både meg og lille Jennie. Alltid greit å ha litt ekstra. Det er fortsatt noen ting jeg ikke har fått pakket ned enda, men hvis det er noe jeg glemmer, så er det heldigvis ikke noe problem å få tak i noe ettersom det er så kort vei fra meg til sykehuset. Mamma drar innom meg å henter det jeg trenger uansett! Så slipper jeg å drasse med meg en hel del når det plutselig skjer noe også. 

 


kommentarer: 2Good morning sunshine

 • Skrevet 14.05.2015
 • Klokken 10:45

Hei, og god morgen! I dag våknet jeg til deilig sol, og skal absolutt ikke klage på det etter de siste dagene vi har hatt med massemasse regn. Stod rett opp og laget frokost, så nå sitter jeg å slapper av og spiser litt. Senere i dag får jeg besøk, og tenker det blir en rolig dag og kveld her hjemme. Formen er grei i dag, men holder meg hjemme så mye jeg kan ettersom Jennie plutselig kan bestemme seg for å komme. Er litt skummelt å tenke på hvis vannet går eller riene starter hvis jeg er ute offentlig! Men skjer det så skjer det, tenker jeg bare, haha. Sliter litt med å kjøre bil nå også, det er litt ubehagelig med så mye kynnere og sparking der inne, og med en clutch som er så hard som på min bil, så er det rett og slett vanskelig å kjøre noen ganger, så blir nesten litt "stuck" her, haha. Nå skal jeg spise ferdig og se ferdig Dr.Phil, og deretter sette i gang med litt vasking her! Ha en fin dag videre ♥ 

 


kommentarer: 0Uke 38 - Bare 2 uker igjen til termin

 • Skrevet 13.05.2015
 • Klokken 15:56


Har vokst overraskende mye! 

 

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin er 30 mai, og menstermin er 21 mai

Kjønn: Jente

Navn: Jennie ♥ 

Vektøkning: Nå veier jeg 77 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 20 kg

Strekkmerker: Ett under det ene brystet, under og over navelen etter piercinger, hoftene og har fått noen flere på magen den siste uken 

Plager: Ekstremt halsbrann, mye kokende varm -bokstavelig talt, føles som kroppen brenner! Har også en del vondt i korsryggen

Aktivitet: Masse hele tiden! Hun snur seg rundt, sparker og holder på der inne 

Neste kontroll: 27 mai hos jordmor

Mer lyst på: Bakevarer og andre søte ting. Har lyst på et eller annet hele tiden, haha

Mindre lyst på: Frukt

Melk i brystene: Ja

 

Hei! I dag har jeg fått gjort masse. Stod opp tidlig for å dra på svangerskapskontroll hos jordmor. Det gikk veldig bra! Hun sa jeg var "fødeklar", og at hun ikke tror jeg går over tiden, men før. Litt skremmende å høre, ettersom termin bare er om 2 uker, og hvis hun tror Jennie kommer før termin, så er det så utrolig kort tid! Hele svangerskapet har gått sinnsykt fort, og før tenkte jeg "og godt er det". Nå er jeg bare redd, og tenker at det hele er veldig skremmende. Tenk at om 2 uker (mest sannsynlig), så har vi lille prinsessa her hos oss. Ser så frem til det. Selvom det er skremmende og jeg er livredd for fødselen og det jeg skal gjennom, så gleder jeg meg utrolig mye også selvfølgelig! Får jo treffe lille babyen vår snart! For å være ærlig, så tror jeg ikke det går helt opp for meg selv før jeg får se henne med egne øyne i virkeligheten. Blir helt fantastisk å tilbringe all tid med henne ♥ 

Etter jordmorkontrollen, dro jeg hjem, og formen var helt elendig! Jeg klarte ikke legge meg på sofaen engang, følte meg så dårlig, så gikk rett i senga å sovnet en times tid. Da jeg våknet igjen i 14.00-tiden, følte jeg meg litt bedre, og startet med litt rydding og vasking med en gang, så nå er det hvertfall unnagjort! Tror heller ikke jeg har noe energi til å lage noe ordentlig middag i dag heller, så blir noe enkelt. Men hva? Ja, si det.

 

 

 

#gravid #svangerskap #uke38 #38uker #mamma #babygirl #magebilde


kommentarer: 2Full dag, mye å gjøre

 • Skrevet 07.05.2015
 • Klokken 20:37

Hei! I dag har det gått i ett, og har ikke fått slappet ordentlig av noenting nesten. Stod opp i 10.30 tiden, da spiste jeg litt frokost, før jeg småryddet litt her. I 12.30 tiden dro jeg på boligkontoret med søsteren min for å få ordnet noe søknad om bostøtte der. Deretter var det rett hjem i dusjen og ordne meg litt før jeg startet på middagen.

Bestemte meg for å lage bake focaccia, så ble det kyllingvinger, salat og ris med bearnaisesaus ved siden av. Så kom søsteren min og venninnen hennes på middag. De 2 timene etter gikk til å sette microring-extensions på søsteren min, og det ble vellykket. Fikk greit vondt i ryggen av å holde på med det så lenge nå, det er jo ikke det samme det pleier nå som jeg er høygravid. Tåler så mye mindre merker jeg. Men bra ble det uansett! Etter at de hadde dratt, ryddet jeg litt her, og nå ligger jeg rett ut på sofaen med en kopp te og serie på skjermen. Har ikke planer om å flytte meg fra sofaen på en stund nå, haha! Her skal jeg nok ligge frem til jeg skal legge meg. Blir nok tidlig i dag også, ettersom jeg er så sliten! Har holdt på med noe i hele dag, og merker jeg trenger å få lagt meg tidlig i kveld.

I morgen er det fredag, og absolutt ingen planer! Har ikke lagt noen planer for helgen i det hele tatt faktisk, og godt er det! Forhåpentligvis blir jeg her hjemme å slapper av mesteparten av helgen. Men kjenner jeg meg selv rett, så er ikke akkurat det å slappe av å ligge i ro for lenge, min sterkeste side.

 

 

#gravid #uke37 #37uker #svangerskap #mamma #hverdag #middag #focaccia #hairextensions #loopextensions


kommentarer: 1Apple cake

 • Skrevet 06.05.2015
 • Klokken 19:07Som jeg skrev tidligere har jeg blitt helt hektet på bakevarer. Fått skikkelig kick på spesielt kanelboller, og eplekake. Da er det jo et pluss at jeg elsker å bake og å holde på på kjøkkenet også, så har jeg også noe å gjøre da jeg bare er hjemme mens de fleste andre er på skolen. Føler dagene flyr avgårde nå, og det er jo ikke noe feil med det. Merker dagene går så fort, da jeg har en del å fylle dagene med. De siste ukene før termin skal jeg bruke på å slappe av en del. Prøve iallefall! Bruke tiden til å forberede meg til lille Jennie kommer, og for ikke å glemme; samle energi til fødsel!

 

I dag har jeg hatt full dag! Stod opp i 10.30 tiden, dro rett til mamma og vasket litt tøy, så hjem hit igjen å laget noe frokost før jeg satt meg ned å så litt på Dr.Phil. Etter det vasket jeg og ryddet litt, gikk i dusjen, så til mamma igjen for å hente klær. Har holdt på med "husarbeid" så og si hele dagen nesten, ikke det at jeg har noe imot det heller. Har også hatt litt besøk tidligere, og etter det laget jeg middag og eplekake til dessert! Nå sitter jeg å slapper av litt, før jeg snart skal igang med enda mer; støvsuge, skifte sengetøy og ta av tørkestavitet og brette på plass klær. Skjønner ikke hvor all energien plutselig kommer fra! Senere i kveld skal jeg prøve å bare legge meg ned å slappe av på sofaen med en film og litt te, og ikke tenke over en eneste bekymring. Må jo spare på litt av energien også, nå er det jo ikke lenge igjen til fødsel!

 

#hverdag #kake #eplekake #husarbeid #gravid #uke37 #37uker #mamma #svangerskap 


kommentarer: 0Uke 37 - Bare 3 uker igjen til termin!

 • Skrevet 06.05.2015
 • Klokken 18:00

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin er 30 mai, og menstermin er 21 mai

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veide meg sist på jordmorkontroll forrige uke, og da veide jeg hele 76 kg! Helt utrolig hvor mye jeg har gått opp. Da jeg først ble gravid veide jeg 57, så har gått opp en god god del i løpet av svangerskapet

Strekkmerker: Et under det ene brystet, over og under navelen etter piercinger, på siden over hoftene, og den siste uken har jeg fått noen foran nede på magen. Strømmer på med strekkmerker gett

Plager: Halsbrann, vondere i korsryggen, mer kynnere, flyr frem og tilbake på do for å tisse mer enn jeg trodde var mulig. En annen ting er at jeg er glovarm for det meste hele tiden. Mens andre syns det er kaldt her og må sitte med tepper, føler jeg for å ha vinduene åpne 24/7, og det er ikke likt meg i det hele tatt. Sånn har det vært den siste uken. Tidligere har jeg alltid ha måtte hatt varmeovnen på fullt hele tiden og vært en "frysepinne" rett og slett, mens nå er det helt motsatt plutselig.

Aktivitet: Ikke noe ro der inne nei. Hun flytter rumpa frem og tilbake til hver side og sparker hardt. Er litt trangt for henne nå tenker jeg, men det stopper ikke henne! Full fart.

Neste kontroll: 13 mai hos jordmor

Mer lyst på: Har nesten alltid lyst på noe søtt, enten sjokolade eller bakevarer. Spesielt kanelboller.

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Åh, det vil jeg nesten ikke tenke på engang. Altså, jeg har fortsatt litt uren hud i ansiktet, men er ikke for ille.

Melk i brystene: Jepp

 

Ååå, bare 3 uker igjen til termin! Forhåpentligvis kommer hun litt tidligere, for nå er jeg så utålmodig og vil ikke vente lenger! Alt er klart til hun kommer nå, og jeg mangler bare henne her hjemme. Pluss at det skal bli godt å få henne ut, for det er forferdelig tungt med magen nå. Har jo vokst så mye at det føles rett og slett ut som jeg skal sprekke -ærlig talt! Strekkmerkene har bare strømmet på den siste uken, men det er ikke noe jeg tenker så mye på egentlig. Som jeg har sagt tidligere så har jeg sluppet billig unna i graviditeten, så skal ikke klage for mye. Men ja -det er nok med strekkmerker nå. Håper jo ikke akkurat på å få fler!

 

Magen har sunket helt sykt mye, så og si ingen klær passer lenger -ikke engang gravidbuksene mine (går mest i pysj her hjemme nå, haha). Kunne ikke følt meg mer klar for å få henne ut nå!

 

 

 

#gravid #svangerskap #3trimester #uke37 #37uker #mamma #babygirl #jente #magebilde


kommentarer: 1Planer for dagen

 • Skrevet 05.05.2015
 • Klokken 14:50

Hei! I dag har dagen hittil vært ganske så avslappende. Lejla kom i går kveld, så vi brukte kvelden på å slappe av med litt deilig salat (standard oss når vi er sammen, haha) og disney på skjermen! La oss i tolv tiden, så ble ikke så altfor sent. Sov helt til klokken 10.30 i dag tidlig også! Da stod vi rett opp, så laget jeg litt frokost, så var det rett i sofaen for en god start på dagen med frokost og Dr.Phil på skjermen. Satt helt opphengt i det begge to.

I dag hadde jeg egentlig et par ting jeg skulle, blant annet møte, men det hadde vi fullstendig glemt og kom på i går kveld. Fikk heldigvis utsatt det! Nå skal jeg snart en tur til mamma og få vasket noe tøy. Har ikke fått på plass vaskemaskinen her enda, så frem til jeg får den på plass vaskes klærne hos mamma eller bestefar. Etter det drar jeg hjem igjen, rydder litt i resten av klærne til lille Jennie og får de på plass der de skal, og deretter står middag på planen! Litt usikker på hva jeg skal lage i dag, men tenkte enten lapskaus eller poteter og hjemmelagede kjøttkaker i brun saus med grønnsaker ved siden av. Og kanskje litt baking utover kvelden. 

Det har vært regn de siste dagene, og det har jeg absolutt ingenting imot. Jeg nyter faktisk det å sitte inne i stua å titte ut på regnet. Selvfølgelig er sol og sommervær en god ting også, men syns faktisk det er koselig når det regner som nå også! Sitte inne i sofaen med pledd, varm te, pysj og med serie på skjermen. Og for ikke å glemme; noe godt å spise! Merker jeg må ha noe å spise nesten hele tiden nå for tiden! Har kanskje noe å gjøre med slutten av graviditeten? Ikke vet jeg. 

 

← Dagens frokost ♥ Gårsdagens kveldsmat → 
 

 

Ha en super dag videre!


kommentarer: 0Oppdatering: Ferdig flyttet

 • Skrevet 04.05.2015
 • Klokken 16:18

Hei, og god ettermiddag! De siste dagene har jeg holdt på for fullt med flytting, og har for det meste pakket ut, ryddet, vasket og brukt kveldene på å slappe av litt og legge meg tidlig. Blir jo helt utmattet av å flytte, men nå er jeg endelig ferdig. Det er kun noen få småting igjen hos mamma som jeg venter litt med å flytte hit. Er veldig fornøyd, og det er så deilig å bo alene. Har hatt noen her stort sett hele tiden, men merker det kan bli litt ensomt til tider også, men det er uansett deilig! Har alltid et eller annet å gjøre, og klarer ikke sitte i ro nesten, og da går det for det meste i matlaging og vasking, enda det ikke trengs å vaske heller, haha!

Det eneste som er slitsomt nå, er graviditeten og den store magen. Jeg har vokst kjempe masse, og føler magen er i veien for alt. Det er også veldig tungt, og har en del kynnere. Nå er termin rett rundt hjørnet, og jeg merker så sinnsykt at det nærmer seg. Håper det skjer noe snart, for det eneste som mangler nå er jo å få lille jenta "i hus", nå som alt er klart til hun kommer også.

Det er litt tomt i leiligheten enda. Har ikke fått på plass så mye "småting" enda. Gardiner får jeg forhåpentligvis på plass i løpet av uken, for det har jeg ikke fått opp enda. Har heller ikke fått noe opp på veggene, siden jeg brå-ombestemte meg om hva jeg skulle ha der. Soverommet er det litt rot på enda, og er litt trangt med plass til et par esker, så de setter jeg nok hos mamma frem til Jennie får bruk for det som er i de. Har mye klær i større størrelser, som like så godt kan være hos mamma frem til det skal bli brukt, i steden for å ta plass her.

 
kommentarer: 1MALIN CHRISTINE FREDRIKSEN

Jeg heter Malin, er 19 år fra Sarpsborg, og er mamma til en liten jente.
hits