Uke 36

 • Skrevet 29.04.2015
 • Klokken 23:19

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin 30 mai 2015 - Menstermin 21 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veide meg hos jordmor i stad, og fikk helt sjokk! Har gått opp til hele 76 kg! Så totalt i hele svangerskapet har jeg gått opp 19 kg hittil.

Strekkmerker: På siden over hoften, under det ene brystet, og under og over navelen der jeg har hatt piercinger

Plager: Sliter veldig med halsbrann enda, det har jeg gjort en god stund. Blir også fort andpusten og utrolig fort sliten, og sånn har det også vært en stund. Og i det siste har jeg hatt en del kynnere, men ikke noe særlig vondt 

Aktivitet: Aldri fred å få, haha! Nyter den siste tiden med sparking og bevegelser av lille gullet mens hun enda er i magen. Hun sparker bare sterkere og sterkere, og det gjør faktisk vondt innimellom. Veldig mye på den venstre siden av magen

Neste kontroll: 13 mai hos jordmor. Nå skal jeg på kontroll oftere, hver andre uke frem til termin

Mer lyst på: Sjokolademelk, sjokolade, te, snickers-is

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Begynt å bli bedre, igjen, men blir sikkert dårlig og uren igjen om noen dager, er så mye frem og tilbake. Når den først har begynt å bli bra, så blir den dårlig igjen, typisk 

Melk i brystene: Ja 

 

 

Åååh, bare 4 uker igjen til termin! Nærmer seg skikkelig nå. Vi var på jordmorkontroll tidligere i dag, og lille Jennie har festet hodet og lagt seg klar til å komme ut, så nå er det vel egentlig bare å vente. Det vil jo si at "magen har sunket", noe jeg ikke hadde merket noe til selv engang, før mamma og venninna hennes la merke til det i går. Jeg merker utrolig godt at det ikke er lenge igjen nå. Føles som jeg skal sprekke, pluss at det er veldig tungt, og jeg er så mye sliten. Har jo også en del jeg må gjøre og, og det sliter meg ut enda mer.

Fikk forresten helt sjokk da jeg gikk på vekta i stad, og det viste 76,2 kg! Tenk at jeg har gått opp hele 19 kg gjennom hele svangerskapet hittil, syns det er helt utrolig (litt sykt egentlig) å tenke på. Det er jo ganske tydelig at jeg har lagt på meg mye nå også. Både på armer, ben, lår, mage, puppene, til og med i ansiktet faktisk. Er bare fint jeg har gått opp nå i det siste, jeg slet jo med å legge på meg i en periode da Jennie var enda mer under gjennomsnittet liten også. Både jeg og henne har vokst godt, og det er jo kjempe bra! Hun er fortsatt en liten baby og følger sin egen kurve. Hun er nok ikke store jenta da hun kommer ut! Jordmor tror ikke hun veier særlig mer enn 3kg da hun er født, og jeg var jo kun 3kg selv, så det kan hun jo ha fra meg også, haha! Blir spennende å se.

I dag har jeg hatt full dag, og på kvelden har jeg brukt litt tid til å få pakket og ordnet litt i de siste tingene før jeg starter med flyttingen i morgen. Tror ikke selve flyttingen tar så lang tid, siden jeg har så mye hjelp. Det blir vel det å pakke ut ting, henge opp og brette klær og de småtingene som tar mest tid. Og det er ting jeg vil gjøre selv, å pakke ut. Så de neste dagene har jeg masse å gjøre, og godt er det!

Akkurat nå ligger jeg rett ut i senga og er helt ferdig. Har akkurat kost meg med litt frukt og smeltet sjokolade, og er greit klar for å sove! Tror det er første gangen på lenge, at jeg er så trøtt så tidlig. Har ikke klart å sove lenger enn til klokken 10 de to siste dagene heller, pluss at jeg våkner så mye om nettene, så da er det kanskje ikke så rart jeg nesten ikke klarer å holde øynene åpne nå. Skal bli godt å få lagt meg tidligere for engangs skyld. Pleier jo vanligvis ikke å bli trøtt før kjempe sent, og bruke lang tid på å få sove.

 

kommentarer: 1Mai-måned

 • Skrevet 26.04.2015
 • Klokken 16:37

Nå er det snart mai-måned, og ikke lenge igjen til 17 mai-feiring. For snart 2 uker siden prøvde jeg bunaden min, bare for å se om den passet, og det gjorde den! Litt sjokkert over at bunaden fortsatt satt bra, da jeg var 34 uker på vei. Prøvde den igjen for 2 dager siden, og tenker det er på tide å finne noe annet å ha på på 17 mai, haha! Fikk den på, men den satt ubehagelig stramt. Kunne vel ikke forventet noe annet heller! Har vokst så utrolig masse de to siste ukene. Og det er vel bare positivt det! 

Jeg har sett etter en passelig 17 mai-kjole i flere måneder nå, for var nesten sikker på at bunaden ikke ville passe så sent i svangerskapet. Og visst hadde jeg rett! Men har fortsatt ikke funnet en eneste en som jeg kunne tenkt meg, så jeg vurderer nesten å bare gå med bukse og en fin topp, uansett hvor kjedelig det er. Og jeg som elsker bunad, det gjør det jo bare enda kjedeligere å måtte gå med en bukse og topp på 17 mai. Ikke det at jeg skal så veldig mye den dagen, men som jeg skrev tidligere så står jeg alltid tidlig opp for å få med meg barnetoget, og bunad er jo en del av den tradisjonen for meg. Håper virkelig jeg finner noe annet fint å ha på i tide, heller kjole enn kjedelig bukse og topp! 

 


2 uker siden2 dager siden

 

Ikke bare er det 17-mai som er et "høydepunkt" denne mnd som kommer, men det er jo også termin måneden! Så denne måneden får vi møte lille jenta vår, forhåpentlingvis (om hun kommer før eller til termin). Jeg flytter også 1 mai, altså nå til fredag, og det skal bli så utrolig godt! Mye å se frem til denne mai-måneden, kan nesten ikke vente ♥  


kommentarer: 1Uke 35

 • Skrevet 23.04.2015
 • Klokken 11:52

(35+1)

 

Trimester: 3

Termin: Ultralydtermin 30 mai 2015 - Menstermin 21 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Gått opp totalt 15 kg i hele svangerskapet, veier nå 72 kg (veide meg siste for 2 uker siden, har sikkert gått opp litt iløpetav den tiden) 

Strekkmerker: Noen på siden av hoften, under brystet og der jeg hadde piercing både under og over navelen

Plager: Skikkelig halsbrann, sure oppstøt, blir veldig fort sliten og andpusten, har begynt å få mer vondt i korsryggen

Aktivitet: Masse hele tiden! Hun er så sterk altså, og noen ganger skvetter jeg til av de sterke sparkene, og noen ganger er de faktisk litt vonde. Nå i det siste har jeg våknet mer på nettene av spark i ribbeina. Føles som hun aldri sover der inne, haha!

Neste kontroll: Jordmor onsdag 29 april, neste uke

Mer lyst på: Sjokolademelk, sjokolade, iste, iskaffe, te, frukt

Mindre lyst på: Usikker

Hud: Huden ble mye bedre i ansiktet her om dagen, og nå begynner den å bli dårlig igjen. Tok på bittelitt sminke én dag, og det var nok til at huden ble dårligere igjen

Melk i brystene: Ja 

 

 

Bare 5 uker igjen til termin! Tiden går så utrolig fort. Lurer veldig på om hun kommer nærmere menstermin som er 21 mai, eller om hun kommer nærmere ultralydterminen som er 30 mai. Men det er uansett ikke lenge til lille prinsessa kommer. Jeg flytter om en uke, og er nesten ferdigpakket og klar til det. Da står det igjen å gjøre klart i leiligheten til Jennie kommer. Gleder meg så mye, og ser frem til alt!

Nå som det bare er 5 uker igjen til termin, så merker jeg jeg gruer meg mer til fødselen. Prøver å ikke tenke så mye på det, men selvfølgelig er det noe jeg gruer meg til -samtidig som jeg gleder meg til å bli ferdig med det! Hun kan jo komme når som helst nå. Plutselig bestemmer hun seg for å komme ut nå, men det beste er jo om hun blir i magen i noen uker til, selvom jeg veldig gjerne vil ha henne ut nå og nesten ikke kan vente. Det er veldig tungt nå, det merkes godt. Jeg har blitt mye større.

 
 


kommentarer: 0Uke 34 - Bare 6 uker igjen til termin

 • Skrevet 15.04.2015
 • Klokken 14:25
 

Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Gått opp 15 kg totalt, veier nå 72 kg

Strekkmerker: Et under brystet, fått noen små på siden av hoftene, og strekkmerker etter piercinger jeg har hatt både over og under navelen. Bilde lenger ned. ↓↓↓ 

Plager: Ekstremt mye halsbrann og blir veldig fort sliten og tungpustet/andpusten

Aktivitet: Masse sterke spark! Spesielt i ribbeina og på siden av magen. Hun er så sterk, og holder på for fullt der inne nesten hele tiden. Hun er veldig aktiv.

Neste kontroll: 29 april hos jordmor

Mer lyst på: Sjokolade. Nesten alt som har med sjokolade å gjøre

Mindre lyst på: Frukt

Hud: Hadde veldig uren hud i ansiktet, men begynner å bli bedre nå

Melk i brystene: Ja


Strekkmerker etter piercinger både over og under navelen, og noen små på siden av magen/over hoftene.

 

Dagen i dag hittil, har jeg for det meste bare lagt rett ut i sengen og slappet av. Har grusom halsbrann og er sliten i hele kroppen. Våknet kun 3 ganger i løpet av natten, men søvnen er dårlig uansett. Våknet i 10.30 tiden, og stod rett opp og laget litt frokost. Siden det har jeg bare lugget å sett på serie og slappet av. Skal prøve å få ryddet og pakket litt senere i dag om jeg orker, og hvis ikke så blir jeg bare liggende å slappe av. Men så rastløs som jeg er så tipper jeg jeg ikke klarer å ligge i ro hele dagen, haha. Har også noen papirer jeg må kjøre å levere, så får prøve å få gjort det etterpå også. Uff, har en skikkelig føler-ikke-for-å-gjøre-noe-dag. Men må man så må man.

Syns det er så rart å tenke på at det bare er 6 uker igjen til termin! Bare 1,5 mnd! Tiden går så utrolig fort, og merker graviditeten sliter mer og mer på kroppen nå. Føler meg nesten ikke i stand til noen ting. Det er tungt og slitsomt. Men godt er det at det er så kort tid igjen. Føles som det bare er noen få uker siden jeg fant ut at jeg var gravid, og jeg er glad tiden har gått så fort. Jeg har også vært heldig med de få plagene jeg har hatt, og den verste plagen jeg har hatt gjennom hele graviditeten er halsbrannen, så jeg har ikke mye å klage over egentlig. Jeg gruer meg enda ikke så mye til fødselen, men når det kun er et par uker igjen, det er sikkert da jeg begynner å grue meg mer og mer. Tenker jo en del på smertene og hvor vondt det kommer til å gjøre, men prøver å se positivt på det og prøver å ikke grue meg. Gleder meg så mye til lille prinsessa kommer ut til oss ♥ Jeg har en sterk følelse om at hun kommer til å komme litt tidligere, litt før termin, men det får vi jo bare vente å se. 

 

 


kommentarer: 2Update

 • Skrevet 14.04.2015
 • Klokken 22:12

Hei! I dag har jeg fått mer ut av dagen, enn jeg trodde jeg hadde orket. Jeg stod ikke opp før 11.30 tiden på morningen i dag, og hadde en ikke-så-bra natt. Jeg våkner så mye om nettene i det siste, og natten som var nå våknet jeg 7 ganger. I tillegg har jeg hele dagen i dag løpt opp og ned på do for å tisse hvert 10 minutt, og det er ikke tull. Det er så slitsomt, og skjønner ikke at det går an.

Etter at jeg stod opp, spiste jeg litt frokost og brukte litt tid til rydding. Så fikk jeg litt besøk, og etter det slappet jeg av litt, og fortsatte å rydde etter det. Er akkurat ferdig, og ligger rett ut. Da jeg ryddet ble jeg sittende å titte litt i fotoalbum fra jeg var liten, og jeg syns det er så rart å se hvor liten jeg selv har vært. Så store forandringer! Utrolig hvordan vi vokser egentlig, haha.

Nå skal jeg straks gå i dusjen, så lage litt kveldsmat og deretter legge meg. I morgen skal jeg fortsette å rydde og pakke litt til flytting, om jeg orker da selvfølgelig! Prøver å ikke presse meg selv til å gjøre ting "kroppen sier nei til" og som jeg egentlig ikke orker. Det er jo bare 1,5 mnd igjen til termin, og vil gjerne slappe av så mye som mulig innen den tid, men ting må jo gjøres også selvfølgelig. Er ikke bare-bare å pakke ned alle ting og flytte. Er så mye ting, og spesielt småting, som jeg må titte gjennom og mye som skal kastes som jeg ikke har bruk for lenger. Er ikke noe vits at jeg drar med meg ting jeg ikke har noe nytte av. Klær og sånt tenker jeg å begynne å pakke ned i løpet av neste uke. Føler det er så mye som må gjøres, og gruer meg til å gjøre alt i tilfelle jeg ikke orker rett og slett, men alikevel må. Har ikke skaffet meg vaskemaskin enda heller, så alt babytøy må pakkes ut av eskene og vaskes, for så å pakkes ned igjen. Blir godt å bli ferdig med all flyttingen, og bare kunne sette meg tilbake og slappe av frem til termin, da jeg er ferdigflyttet.

 

 


kommentarer: 0Uke 33

 • Skrevet 08.04.2015
 • Klokken 21:20


Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Veier fortsatt 72 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 15 kg

Strekkmerker: Har det ene under brystet som jeg har hatt en stund, så har jeg fått et bittelite strekkmerket på den ene hofta. Har sluppet billig unna, så skal absolutt ikke klage!

Plager: Ekstremt mye halsbrann og sure oppstøt, veldig mye sliten og andpusten. Har også en del vondt i korsryggen

Aktivitet: Kjempe masse hele tiden! Noen ganger sparker hun så hardt at det gjør forferdelig vondt. Og hun sparker mye i ribbeina og på siden av magen, men det betyr jo at hun hvertfall har det bra og holder på der inne!

Neste kontroll: 29 april hos jordmor

Mer lyst på: Alt som har med sjokolade å gjøre

Mindre lyst på: Salt-og-surt godteri

Hud: Helt forferdelig! Har aldri hatt så uren hud før, som jeg har nå

Melk i brystene: Ja


 


Herlighet som tiden flyr! Er i uke 33 nå, og det er kun 7 uker igjen til termin! Nærmer seg nå, og ser så utrolig mye frem til vi får lille prinsessa ut til oss. Var på kontroll hos jordmor i dag, og Jennie har vokst masse! Og det har jeg og, det er det absolutt ingen tvil om. Har lagt på meg ekstremt på både mage, armer og lår. Føler meg så stor nå, at det bokstavelig talt føles som jeg skal sprekke noen ganger. Merker godt at graviditeten sliter på kroppen, og at jeg blir veldig fort sliten og andpusten av de minste ting. Søvnen min er veldig opp og ned. Noen ganger klarer jeg å sove en hel natt uten å våkne en eneste gang, og noen ganger våkner jeg 3-4 ganger i løpet av en natt. Har alltid elsket å sove på magen, og nå klarer jeg ikke det i det hele tatt, men det sier vel seg selv at er ubehagelig. Å ligge på siden er heller ikke så veldig komfortabelt i lengden heller. Så jeg er stuck med å sove mest på ryggen, noe som sikkert har skyld i den dårlige søvnen. Men som jeg har sagt tidligere så skal jeg ikke klage så mye, for jeg har absolutt sluppet billig unna. Har ikke slitt med mye i løpet av graviditeten (hittil hvertfall), og ikke kastet opp én eneste gang eller vært så mye kvalm heller. Men litt er det jo lov å klage, for jeg føler på meg at det er nå plagene kommer, som mer vondt i korsryggen blant annet, sikkert pga vekten og tyngden fra magen. Det er ikke bare-bare å være gravid, nei. Hormoner og humør som svinger mer enn jeg hadde trodd, og tar meg så ekstremt nær av ting. Bekymringer er det også massevis av! Går alltid rundt å tenker om alt er bra med babyen i magen, og det er alltid litt bekymringer i hodet mitt om alt er bra eller ikke, og "tenk hvis". Men håper jo at alt fortsetter like bra videre, som det er nå. Alt er supert med lille i magen, og da er alt supert med meg og!

I dag var vi som sagt på jordmorkontroll, og alt var bra! Etter det dro vi en tur på mcdonalds, så hjem. Været har vært helt fantastisk i det siste, og jeg har skikkelig sommerfølelse. Masse sol og varmegrader! Gleder meg så masse til sommeren. Da har Jennie kommet og, og hva blir bedre enn å tilbringe den med henne? Ser så frem til det!

Nå skal jeg straks kjøre en liten tur til butikken, så rett i dusjen og deretter lage meg noe kveldsmat og slappe av litt med serie før jeg legger meg. I morgen har jeg ingen planer enda, så det blir enten å slappe av, pakke litt ting, eller dra ut litt å gjøre noe annet fornuftig om det passer været.

 

 

kommentarer: 1MALIN CHRISTINE FREDRIKSEN

Jeg heter Malin, er 19 år fra Sarpsborg, og er mamma til en liten jente.
hits