Uforventet hjemreise

 • Skrevet 31.03.2015
 • Klokken 21:32

Hei, og god kveld! Som jeg skrev for et par dager siden hadde jeg fått høyt blodtrykk, så jeg kanskje ikke fikk dratt til Polen. Men da jeg dro til legen i går tidlig, var det gode nyheter ettersom blodtrykket hadde sunket, så jeg fikk dra! Ble utrolig letta! Dagen brukte jeg til litt pakking, og jeg dro -enda formen ikke var helt på topp. Tenkte selvfølgelig at formen skulle bli bedre, noe den ikke ble! På flyplassen, gjennom flyturen og etter flyturen var jeg fortsatt ganske svimmel og i dårlig form, så jeg tok tidlig kvelden. De andre dro ut å spiste, mens jeg ikke følte jeg hadde energi til å reise meg opp av sengen engang. Sov få timer på natten også.

På morgenen i dag følte jeg meg bittelitt bedre, og bestemte meg for å bli med de andre på senteret her, det som var planen. Jeg følte meg tappet for energi allerede i taxien på vei til senteret, og etter å ha vært i 1 butikk klarte jeg ikke mer. Ble sittende resten av tiden for det meste. Følte meg helt forferdelig og klarte såvidt å holde meg på beina, trodde nesten jeg skulle gå rett i bakken. Etterhvert dro vi tilbake til leiligheten, og jeg har ligget rett ut i senga siden det. Orker rett og slett ingenting. Har både spist og drukket godt, og prøvd å slappe av mye for at jeg skulle bli bedre.

Ligger fortsatt rett ut, og sovner nok om ikke lenge -forhåpentligvis. Skulle egentlig dra hjem på lørdag, men siden formen er så dårlig ordnet vi det sånn at jeg heller drar hjem i morgen i steden. Er ikke noe moro å ligge rett ut her inne når jeg er i så dårlig form som jeg er, og de andre vil jo ut å gjøre ting, noe jeg skjønner veldig godt. Det ville jo jeg også, men det gikk ikke helt etter planen pga jeg ikke er i form til noe. Vil jo ikke ødelegge for de andre heller, også tenker jeg det er lurt å få kommet meg hjem og dratt til legen igjen. Syns det er rart jeg føler meg så forferdelig dårlig da jeg har vært hos legen, tatt prøver og sjekket og alt viste seg å være bra. Men det følger kanskje med graviditeten? Ille kjedelig å ligge kvalm, svimmel og tappet for energi, midt i ferien, hvertfall.

Dette blir første gang jeg flyr helt alene, og jeg gruer meg helt forferdelig. Gruer meg til å være på en ukjent flyplass helt alene og finne frem til riktig sted, óg for å dra alene da formen er som den er. Men håper alt går bra. Ille kjedelig at det ble sånn her, men må jo tenke på formen og hva som er det beste for meg og lille i magen nå. Tenker det blir bra å komme hjem og håpe på å bli i bedre form så fort som mulig.


kommentarer: 0En stressende dag og liten tur på sykehuset

 • Skrevet 27.03.2015
 • Klokken 19:52

Hei! I dag har dagen virkelig føltes som et helt år. Hele dagen har gått kjempe sakte, og det har vært ganske så stressende. Hadde jo ultralyd-time på sykehuset i dag, for å sjekke at alt var bra med lille jenta i magen, i og med at hun var så liten. Fikk både gode og dårlige nyheter.

Da vi kom inn, skulle jeg først måle blodtrykket. Det var ganske høyt, så de ble litt bekymra og sa de skulle sjekke enda en gang etter ultralyden. Ultralyden gikk bra, og Jennie har vokst masse, så nå er hun i grei størrelse. Forrige ultralyd var hun -12% under gjennomsnittet, nå var hun -4% under, og det er jo gode fremskritt. Da de målte blodtrykket igjen var det enda litt høyere. De var usikre på om jeg skulle være der lenger, eller dra hjem. Måtte bli der lenger enn jeg trodde for å ta litt prøver. Det var ikke forventet. Kjente jeg ble helt tung i hodet av å sitte inne på et sykehus og ta prøver, vente på svar, inn til en lege, så til en annen. Da jeg fortalte at jeg skal ut å reise på mandag, fikk jeg beskjed om at jeg må til legen mandag morgen før jeg drar, for å måle blodtrykket enda en gang, og er det like høyt da så er det ikke sikkert jeg får dratt. Det var kjedelige nyheter, men selvfølgelig blir jeg hjemme om jeg må, hvis det er det beste for barnet i magen. Uansett, etter alle prøver var tatt og litt frem og tilbake hos leger, dro jeg endelig hjem, og det var så godt! 

Da jeg kom hjem, var Rebecca der å ventet. Regnet ikke med at jeg skulle være borte så lenge, så hun hadde ventet hos meg en stund stakkars. Vi ble rett og slett bare liggende å halvsove en god stund, før vi dro å handlet litt, og tilbake å koste oss med litt frukt og grønnsaker. Formen har ikke vært helt på topp i dag. Har følt meg veldig trøtt, sliten, svimmel og småkvalm. Resten av kvelden skal brukes til å slappe av! Skal tidlig opp for å dra på Ikea i morgen, og det er alt jeg har tenkt til å gjøre før mandag. Tiden før mandag skal jeg bruke til å slappe av masse i håp om bedre resultater på blodtrykket. Skal til legen klokken 8 mandag morgen, og planen er at vi kjører til flyplassen i 14.30 tiden siden flyet går 18.50 fra Gardermoen, tar jo tid å kjøre helt dit også. Håper bare alt ordner seg, sånn at jeg får dratt! 

Som sagt gikk alt bra angående selve ultralyden, og det at hun har vokst til grei størrelse nå. Hun er også kjempe aktiv hele tiden, og alt står bra til med henne. Det er bare blodtrykket mitt som ikke er helt bra, og det bekymrer meg jo selvfølgelig. Jeg vet ikke hvordan det påvirker barnet, eller hva som kan gå galt når man har for høyt blodtrykk. Får bare håpe det synker innen mandag. 

 

 


#gravid #uke31 #31uker #3trimester #ultralyd #mamma #baby 


kommentarer: 1Uke 31

 • Skrevet 25.03.2015
 • Klokken 16:19

Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente

Navn: Jennie

Vektøkning: Har lagt på meg utrolig mye nå! Nå veier jeg 72 kg, så totalt i svangerskapet har jeg gått opp 15 kg.

Strekkmerker: Fortsatt bare det ene under brystet

Plager: Vondt i korsryggen og mye halsbrann

Aktivitet: Lille jenta holder på for fullt der inne så og si hele tiden! Det er noe av det sykeste jeg har opplevt, hvor sterke babyer faktisk er i magen, men samtidig det mest fantastiske. Noen ganger skvetter jeg skikkelig til av de harde sparkene -som noen ganger også kan være litt vonde

Neste kontroll: Jordmor 8 april. Men skal på en ultralyd på fredag som jordmor henviste meg til, ettersom Jennie er så liten. Greit å få sjekket at alt går bra med henne

Mer lyst på: Kinder-sjokolade

Mindre lyst på: Frukt

Hud: Fått veldig uren hud i ansiktet, slitsomt

Melk i brystene: Ja

 

 

Nok en uke overstått, og det er kun 9 uker igjen til termin! Uken som har vært har jeg slitt så utrolig mye med halsbrann. Det er helt forferdelig spesielt da jeg skal sove om kveldene, så det føles nesten ut som jeg må kaste opp hele tiden. Korsryggen har også vært et problem, og det er så ubehagelig. Jeg er veldig mye sliten for tiden, og merker vekten og magen sliter veldig på kroppen. Godt det nærmer seg termin, og kortere tid til ille prinsessa kommer til verden.

Jeg har fått gjort litt mer pakking denne uken, men ikke så mye. Rommet mitt ser helt bombet ut, med babyting overalt. Flyttingen utsettes noen uker forresten, så er ikke like stressa nå som jeg har litt bedre tid. Drar til Polen nå i ferien også, merker det skal bli godt å komme meg bort litt.

I dag tenker jeg det blir en slappe av-inne-dag. Har hatt så mye å gjøre den siste tiden, og føles som jeg aldri slapper ordentlig av, så det skal bli godt! Nå ligger jeg rett ut i senga og ser litt på 90210. Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett den serien, men går uansett aldri lei! Senere i dag blir det kanskje å lage litt vafler, så taco på kvelden. Full dag i morgen også, så er greit å få "ladet litt opp" i dag!

 


kommentarer: 9Babyklær - Innkjøp og gaver

 • Skrevet 20.03.2015
 • Klokken 23:43

 

Dette er noe av det lille Jennie har av klær nå. Har enda to store esker fulle av mer klær til henne, men det er jo pakket ned til flytting, så det får heller vises senere! Hun har så mye forskjellig fint nå. Det strikkede settet på det nedeste bildet er det forresten farmoren min som har laget, det er jo så fint! Dette er både klær vi har fått i gaver, og som vi har handlet selv. Er så takknemmelig for alt det fine Jennie har fått, og gleder meg masse til hun får brukt det ♥ Som dere ser har hun også smokk med navnet sitt på. Hun har flere av disse. Både flasker og smokker har vi fullt opp med nå. Det føles stadig som det er noe mer jeg vil kjøpe, og som jeg føler jeg trenger, noe jeg egentlig ikke gjør! Kan jo ikke kjøpe for mye av f.eks klær til henne, da får hun nok sikkert ikke brukt alt før hun allerede vokser ut av det. Har jo handlet inn i litt forskjellige størrelser nå og, så har alt hun trenger av klær til hun er 2 år gammel vel, haha! Godt forberedt. 

 


kommentarer: 6Uke 30

 • Skrevet 18.03.2015
 • Klokken 22:44


Føler meg så stor! Men føler jeg ser større ut på bilder enn i virkeligheten. 


Trimester: 3

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Jente 

Navn: Jennie

Vektøkning: Har gått opp til hele 70 kg!! Totalt i svangerskapet har jeg gått opp ca 13kg

Strekkmerker: Fortsatt bare et under det ene brystet

Plager: Har forferdelig mye halsbrann. Det er så ubehagelig, og aller verst på kveldene da jeg ligger å skal sove. Føles nesten ut som jeg må kaste opp KONSTANT 

Humør: Mye opp og ned, men sånn har det vel alltid vært, haha

Aktivitet: Såå masse! Hun sparker så hardt noen ganger, at det er nesten ikke til å tro. Blir litt sjokkert over hvor sterke babyer er der inne, haha!

Neste kontroll: Jordmor 8 april 

Mer lyst på: Ikke noe spesielt

Mindre lyst på: Mat

Hud: Uff, vil ikke tenke på det engang. Når jeg først tror huden i ansiktet begynner å bli bedre, så blir den bare verre. Gir opp håpet der

Melk i brystene: Jepp

 

 

Tenk, nå er det bare 10 uker og 3 dager igjen til termin! Tiden går så fort, og håper den siste tiden går like fort som det har gått hittil -selvom de fleste sier at det føles som den siste tiden går kjempe sakte! Men krysser selvsagt fingrene for det motsatte. Det er jo veldig kort tid igjen, og merker godt at det nærmer seg nå. Nå har jeg fått pakket ned en del av tingene mine her, så rommet mitt er fyllt med esker og nesten klar til flytting. Har jo ikke begynt å pakke ned mine egne klær enda, og de største tingene som seng osv får vente til sist. Merker jeg blir mye fortere tappet for energi nå, så lurer på hvordan det kommer til å bli med Polen-tur og flytting så oppi hverandre om bare et par uker. Heldigvis har jeg flere som vil hjelpe til med flyttingen, så skal nok gå fint 

I dag har vi vært på litt babyshopping. Finner alltid et eller annet å kjøpe til Jennie. Er jo så mye fint av klær, og nå har hun vel alt for mye allerede! Haha. Men sånn er det. Syns det er så moro å handle babyklær og babyutstyr, og ser så frem til å se lille prinsessa i de små nydelige klærne sine. Går mest i rosa her, men har også mye annet forskjellig klær til henne, og det er jo så fint alt sammen! Hun har også arvet veldig mye, så hun har klær til hun er et par år gammel, og det er jo bare bra!

Ellers, så har den siste uken vært bra! Har blant annet fått meg ny tlf, óg ny bil! Ny bil trengte jeg virkelig, i og med at jeg hadde VW beetle cabriolet, noe som ikke akkurat er noen bil for små barn i det hele tatt. Hverken plass til en vogn eller en bilstol til babyen. Så nå har jeg byttet til Peugeout 307 SW, som er en stor forandring fra den forrige. Den gamle var jo bitteliten, og den nye er jo diger i forhold. Har ikke vendt meg helt til å kjøre den enda heller, men kommer seg nok. Litt kjedelig å kvitte meg med den andre bilen, hadde jo hatt lyst på en sånn bil helt siden jeg var liten, så kjøpte jeg den i fjor, så måtte jeg ha ny allerede nå. Men det sier seg jo egentlig litt selv. Liten bil, barnesete, vogn og barn -er ikke akkurat noen god "match".

Nå skal jeg legge meg hvert øyeblikk tenkte jeg, og prøve å få litt søvn! Har fått så dårlig med søvn de siste dagene, pga halsbrannen, babyen som turner rundt og har full fest der inne (skulle man trodd), og det at jeg må løpe frem og tilbake fra doen til senga så altfor ofte! Slitsomt. Når jeg først har lagt meg -er det for å sove, mener jeg! Men lille Jennie i magen mener noe helt annet.

 

#gravid #uke30 #30uker #mamma #babygirl


kommentarer: 7Uke 29 (29+2)

 • Skrevet 13.03.2015
 • Klokken 15:55

(29+2) 

 

Trimester:

Termin: 30 mai 2015 

Kjønn: Jente 

Navn: Jennie 

Vektøkning: Siden forrige uke da jeg veide 67,8kg, har jeg gått opp til 69kg nå. Totalt i svangerskapet har jeg gått opp 12 kg. 

Strekkmerker: Fortsatt bare et strekkmerke under det ene brystet 

Plager: Halsbrann og mer vondt i korsryggen 

Humør: Merker det går litt opp og ned til tider. Brått kan jeg begynne å gråte litt, og brått smiler jeg som bare det 2 sekunder etterpå og er overglad, haha 

Aktivitet: Full fart, hele tiden. Det blir ofte veldig slitsomt da jeg skal sove blant annet. Det er liksom da jeg akkurat har lagt meg ned for å prøve å sove, så går det helt rundt der inne. Noen ganger kan jeg bare bli liggende og synes det er altfor slitsomt, men oftest er det jo bare moro og! 

Neste kontroll: Jordmor 8april 

Mer lyst på: Vann! Er tørst hele tiden

Mindre lyst på: Godteri 

Hud: Litt uren hud i ansiktet enda, men har blitt bedre 

Melk i brystene: Ja 

 

 

Nok en uke over! Tiden går så fort, og godt er det! Fått veldig mye ut av uken som har vært, og hatt noe å gjøre hele tiden. Dette innlegget skulle jeg vel egentlig ha skrevet i overigår, men hadde full dag og hadde ikke noe tid til overs, samme med dagen i går. Fullt opp! Har startet med litt pakking til flyttingen, og nå er rommet mitt fullt av esker, babyutstyr og alt mulig. Nå har Jennie det meste hun trenger, bortsett fra seng. Vi tenkte å ta en tur på Ikea i slutten av måneden, så vi kjøper sprinkelseng til henne der. Kan skrive et innlegg senere å vise litt av hva hun har nå. De minste tingene som bleier osv, venter jeg med til jeg er ferdig flyttet og fått på plass "stelleplassen". 

Var på jordmorkontroll på onsdag, og det gikk bra. Som jeg skrev tidligere var vi på 3D ultralyd for et par uker siden, hvor vi fikk beskjed om at Jennie er litt for liten. Så snakket jeg med jordmor om det, og hun kjente på magen min og sa at det stemmer at hun er under gjennomsnittet liten. Hun sa jeg skal på ultralyd igjen på sykehuset for å sjekke at alt er som det skal, for sikkerhetsskyld, og det er jo greit. Hun sa det ikke var noe farlig, men er alltid greit å tenke "for sikkerhetsskyld". Så når jeg gikk på vekta og veide 69kg i på kontrollen, så ble jeg så letta! Hadde et mål om å hvertfall klare å nå 69kg innen måneden er over (veide jo 67,8 forrige uke), og det å gå opp var tydeligvis ikke noe problem, for det tok meg kun 1 uke og nå det målet jeg hadde satt av 3 uker til, haha! Har prøvd å spise så godt jeg kan, men det hender jeg ikke er like flink hver dag. 

Mesteparten av uken som har vært har gått til forberedelser. Jeg og Alise tok oss også en tur på Badeland i mellomtiden, hvor vi bare lå rett ut i boblebadet i hele 4 timer og bare snakket og slappet av. Og så deilig det var! Ellers har jeg vært ute å handlet noen ting til Jennie, pakket og ryddet litt her hjemme. Nå er det jo under 3 uker til jeg flytter, det blir så godt å komme meg til egen leilighet og være litt for meg selv. Drar jo også til Polen enten den 30 eller 31 mars, så må pakke litt smått til det og.

Dagen i dag, hittil, har jeg brukt på å vaske bilen, ryddet, vært å handlet litt, og spist litt tidlig middag nå. Skal hente Rebecca om en times tid, så skal vi dra til pappa å være hos dem på Nesodden frem til i morgen. Ser de så sjeldent, men er alltid så utrolig koselig å være der, så det blir bra! 

 

 

Bilder kommer senere. 

 

#gravid #uke29 #29uker #mamma #babygirl 


kommentarer: 0Svar på spørsmål

 • Skrevet 10.03.2015
 • Klokken 19:32

Hvilke andre navn enn Jennie tenkte dere å kalle henne?
♥ Det var flere navn det var snakk om. Var blant annet inne på forslag som Leah, Linnéa, Angelica og Jennie Angelica. Men endte opp på bare Jennie

 

Kommer faren til å være der eller er han ikke interessert?
♥ Ja, han kommer til å være der. 

 

Hvordan reagerte faren da han fikk vite at du er gravid?
♥ Han ble sjokkert, og han ville jo absolutt ikke bli pappa i en alder av 18 år selvfølgelig, hvem vil egentlig det? Han reagerte ikke på en bra måte med en gang han fikk vite det, og det er jo fullt forståelig. Han ble litt sur da jeg sa jeg måtte tenke over det fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Men i en slik situasjon jeg var i da, må man være litt egoistisk når man skal ta et så stort valg. Det var nok vanskelig for han og. Jeg tror ikke det at å få vite at jeg var gravid var det aller største sjokket, for hvem hadde trodd at jeg ville bli mamma i en alder av 19 år? Han trodde jeg skulle ta abort i starten. Så jeg tror det største sjokket for han var da jeg fortalte hva jeg hadde bestemt meg for. 

 

Brukte du p-piller? 
♥ Jeg var mye frem og tilbake på p-piller. Jeg sluttet med p-piller fordi jeg fikk så forferdelig uren hud, så jeg begynte på p-plaster i steden, noe som ikke varte så lenge da jeg syntes de var ubehagelig å ha på. Jeg skulle begynne på nye p-piller, og tenkte også på p-sprøyte, men rakk ikke det før jeg fant ut at jeg var gravid. 

 

Gleder du deg til å bli mamma?
♥ Ja, gleder meg masse! Det er selvfølgelig mange skremmende tanker rundt det, men jeg gleder meg veldig! 

 

Hvordan reagerte du og barnefaren da dere fant ut at du var gravid? 
♥ Hvordan barnefaren reagerte skrev jeg rett ovenfor. ↑↑↑ Hvordan jeg reagerte har jeg skrevet i et innlegg tidligere her, men kan skrive litt kort om det igjen. Jeg hadde ingen anelse om at jeg var gravid. Jeg hadde mensensmerter og tenkte hele tiden "får nok mensen i morgen", men fikk det jo ikke, så bestemte meg for å ta en test. Kjøpte 2 tester, så jeg skulle være sikker på resultatet. Det var kvelden og jeg hadde besøk av Alise, hun var der da jeg tok testen. Vi satt å ventet på resultatet, og når tiden var inne, tittet vi samtidig, og testen viste "gravid". Jeg fikk skikkelig sjokk, og begynte å gråte. Hadde aldri vært i den situasjonen før, og jeg visste ærlig talt ikke hvordan jeg skulle takle det. Jeg følte meg livredd, jeg gråt, og det føltes ut som verden bare "knuste". Jeg var redd for hvordan jeg skulle fortelle det til barnefaren. Jeg var ikke så redd for å fortelle det til foreldrene mine egentlig, for jeg visste de ville støtte meg uansett hva jeg skulle velge, noe jeg ikke visste når det gjaldt barnefaren. Var nok derfor jeg var så redd for å fortelle det til han, fordi jeg ikke visste hvordan han ville reagere eller om jeg ville få noe som helst støtte fra han i det hele tatt. Det var veldig vanskelig. 

 

Bor du og barnefaren sammen?
♥ Nei, akkurat nå bor jeg hjemme hos mamma med henne, søsteren min og kjæresten til mamma. Jeg flytter ut i egen leilighet om 3 uker, og da kommer jeg til å bo alene med Jennie. 

 

Gleder du deg til fødselen?
♥ Både og. Jeg gleder meg ikke til selve fødselen, for å være ærlig. Men jeg gleder meg til det sekundet fødselen er over og jeg har henne hos meg. 

 

Gruer du deg til fødselen?
♥ Både og. Jeg gruer meg til de forferdelige smertene, og jeg tenker mye på om det vil ta lang eller kort tid, om det blir lang tid med smerter, eller om det blir kort tid med smerter. Håper selvfølgelig på sistnevnte, haha.

Har skrevet et innlegg om tankene mine rundt fødselen her.  

 

Er du og barnefaren kjærester? Hvis ikke, stiller han opp for deg og barnet?
♥ Nei, vi er ikke kjærester. Ja, han stiller opp så mye han kan og er med på kontroller og alt som trengs. 

 

Hvor var du å tok 3D-ultralyd?
♥ Var hos jordmor Wenche Rotvold hos "Legene Dahle og Bergquist" som ligger på Sørlietorget ved tunejordet. Link her

 

Hvordan reagerte vennene dine rundt deg når de fikk vite om graviditeten? 
♥ Tror mange fikk litt sjokk, mens noen var det ikke noe særlig sjokk for. Men jeg fikk (og får) så mye støtte av alle, noe jeg er veldig takknemmelig for. 

 

Var det vanskelig å ta et valg da du fant ut at du var gravid?
♥ Ja, egentlig. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre i starten. Det var mye frem og tilbake. Jeg tenkte på å ta abort. Jeg ble henvist av fastlegen til en gynekolog for å ta en tidlig ultralyd innvendig for å finne ut hvor langt jeg var på vei. Da gynekologen sa at det ikke var noe å se og at jeg kanskje hadde mistet det så tidlig at det ikke kunne bli sett, så var valget mitt egentlig helt klart. Det var da jeg bestemte meg for å beholde barnet hvis jeg får sjansen til det. Jeg skulle ta blodprøver dagen etter, og to dager etter det igjen, for å sjekke om hcg hadde steget eller sunket på de dagene. Hvis det steg -var jeg fortsatt gravid. Hadde det sunket -hadde jeg mistet barnet. Fikk svar på prøvene uken etter, og hcg hadde steget! Jeg følte meg veldig letta, og visste hva jeg hadde lyst til. Det var vanskelig i starten, men når jeg først hadde tatt valget mitt, så angret jeg ikke. Har ikke angret en eneste gang etter heller. 

 

Hva tenker du om dåp/navnedag?
♥ Jennie skal døpes! Det er det ingen tvil om. Hun skal døpes i Tune Kirke, der jeg ble døpt. 

 

Syns du det er tungt å være så ung og gravid til tider? Føler du det er mye blikk og snakk rundt dette? 
♥  Nja. Det er jo tungt å være gravid, det er det. Det er både oppturer og nedturer, mye tanker og bekymringer hele tiden. I starten tenkte jeg mye på hva andre tenkte om meg i denne situasjonen, men nå tenker jeg egentlig ikke noen ting over hva andre tenker lenger. Det har hendt noen ganger at jeg har vært i butikker og senter, hvor folk har tittet rett på magen min, men har ikke fått noen direkte negative blikk.

Om det er mye snakk rundt dette, vet jeg ikke. Jeg har hørt noen småting, men det er ikke noe jeg tar meg nær av. Jeg tenker det at andre får velge tro hva de vil. Jeg har hørt av noen at de har hørt fra andre som har hørt fra andre, at jeg blant annet drikker på fester mens jeg er gravid. Det har jeg ikke goddi å brukt energi til å bry meg noe særlig om. For det å tro det i det hele tatt, syns jeg blir helt dumt i seg selv. Da jeg tok et valg om å beholde et barn jeg har i magen, tok jeg også et valg om å ikke dra ut å feste med alkohol mens jeg har et barn i magen. Og jeg klarer meg fint uten å dra ut å drikke og feste. En sjelden gang i blandt, så hender det at jeg drar på en fest med venner, enten hvis jeg har kjørt noen venner til en fest og blir med inn en tur, eller bare tar en liten tur innom, men jeg drikker ikke alkohol. Jeg liker heller å slappe av i helgene og gjøre andre koselige ting, enn å sitte på en fest når jeg er gravid i det hele tatt. 

Det er sikkert mange som ikke kan skjønne hvordan jeg skal klare å bli mor nå, fordi jeg alltid brukte helgene på festing og drikking før. Det er sikkert noen som tenker at jeg ikke er voksen nok, og ikke kommer til å bli en bra mamma fordi jeg brukte all fritid i helger til å være ute å feste før jeg ble gravid. Det er fullt mulig at andre tenker negativt om at jeg skal bli mamma så ung. Jeg er kanskje ikke voksen, men jeg føler meg klar og mener at jeg kommer til å klare å bli en bra mamma selvom jeg kun er 19år. Og jeg mener at all den tiden jeg har brukt på festing tidligere før jeg ble gravid, det var min ungdomstid. Og jeg valgte å starte voksenlivet tidlig da jeg valgte å bli mamma. Og det angrer jeg ikke på. Og som jeg har skrevet tidligere, så mener jeg ikke at det å få et barn når man er ung, betyr at man aldri kan dra ut å ha det moro igjen. Men det blir ikke så ofte som før, det blir det selvfølgelig ikke. Men for det første så har Jennie også en pappa som vil ha henne hos seg, og for det andre har hun besteforeldre og familie fra både min side og pappaen hennes sin side, og så mange andre nære. Og det er ikke sikkert jeg vil bruke den tiden jeg har barnefri på, til å feste, heller. Kan godt tenke meg jeg er utslitt da jeg har barnefri, og heller vil bruke tiden til å slappe av for meg selv eller ha en rolig kveld hjemme med venninner. Festing er ærlig talt ikke noe jeg lengter etter. Nå gleder jeg meg bare til å tilbringe masse tid med lille Jennie! Resten tar jeg som det kommer. 

 

Ønsket du deg jente eller gutt da du fant ut at du var gravid?
♥ Jeg tenkte ikke noe særlig over kjønnet på barnet, i starten. Etterhvert hadde jeg en sterk følelse på at det var en gutt jeg hadde i magen. Jeg tenkte flere ganger "hva håper jeg det er?", men det hadde egentlig ikke noe å si for meg. Da jordmor fortalte på ultralyden at det var en jente, ble jeg absolutt ikke skuffet. Jeg ble kjempe glad, og det hadde jeg nok blitt uansett hvilket kjønn det var. 

 

Er barnefaren "i bildet"? Og isåfall, stiller han mye opp og er støttende, eller føler du deg mye alene om det?
♥  Ja, det er han. Han stiller opp gjennom alt, og han gjør så godt han kan. Han er utrolig støttende, og det er veldig godt å ha den støtten. De første månedene følte jeg meg veldig alene om det, for han var fortsatt i sjokk. Men sjokket roa seg, og han stiller mer opp for meg nå, enn jeg trodde han kom til. Han gjør virkelig sitt beste, og jeg kunne ikke bedt om noe bedre enn det. Vi har våre krangler, diskusjoner og ikke minst uenigheter, men sånn er det bare. Vi kommer oss alltid gjennom det, og vi begge er bestemt på at vi skal klare å være bra foreldre til Jennie, selvom vi bare er 18 og 19 år gamle. 

 

Hvem er faren? 
♥ Det har jeg skrevet tidligere at jeg ikke kommer til å skrive noe om på bloggen. Når det er snakk om pappaen til Jennie på bloggen, kommer jeg ikke til å dele noe navn. Hvertfall ikke enda. 

 

 

 

 

 

#gravid #3trimester #mamma #spørrerunde #svar 


kommentarer: 1Tanker rundt fødsel

 • Skrevet 06.03.2015
 • Klokken 11:18

Tenkte å skrive et innlegg om hva jeg tenker rundt fødselen. Jeg merker jeg gruer meg mer og mer til fødselen jo kortere tid det er igjen til termindatoen, og det er jo ikke lenge til. Men det må jo gjøres! Tankene har gått mye frem og tilbake, og jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre. Det er jo flere alternativer.


♥ På fødestuen har hvert rom en stor og komfortabel dobbeltseng. Her får man ikke noe bedøvelse (epidural osv), men man kan bruke badekar som smertelindring og føde i vann. Før kunne man få lystgass her, men det gir de ikke lenger. Her er hensikten at man skal klare å føde "med egne krefter", naturlig, selv, uten noen form for bedøvelse, kun "naturlig smertelindring". 

♥ For å føde på normalenheten må man være frisk og ha et normalt svangerskap. Her kan man få bedøvelse som blant annet epidural. 

♥ Spesialenheten er spesielt tilrettelagt for de med behov for innleggelse under svangerskapet, eller behov for utvidet overvåkning under fødselen og i barseltiden. Litt usikker på hvordan det er med bedøvelse her. 


Forskjellige smertelindringer  
♥ Ulike hjelpemidler som f.eks saccosekk og prekestol 
♥ Varmepakninger på smertefullt område 
♥ Vann (badekar, varm dusj) 
♥ Massasje 
♥ Akupunktur 
♥ Steriltvannspapler (Sterilt vann som sprøytes under huden for å lindre lokal smerte)  
♥ Epidualbedøvelse 
♥ Spinalbedøvelse 
♥ Bekkenbunnsbedøvelse 
♥ Morfin 
♥ Lokalbedøvelse ved behov Så tilbake til tankene mine rundt dette. For noen måneder tilbake siden, tenkte jeg at jeg ville søke om planlagt keisersnitt fordi jeg var så redd. Men etterhvert har jeg tenkt at "Dette skal jeg klare!", og jeg kommer ikke til å ta noe keisersnitt med mindre det er absolutt nødvendig. Jeg har vært veldig mye frem og tilbake på det om jeg vil ha bedøvelse (epidural) eller ikke, og slik jeg tenker nå har jeg lyst til å føde på fødestue helt naturlig uten noe bedøvelse, kun vann (badekar) som smertelindring. Det er jo også sånn at hvis man vil føde naturlig, på fødestuen, og hvis det blir for vanskelig, så kan man flyttes til en enhet hvor de kan sette en epidural om man virkelig ikke klarer uten. Jeg syns jo tanken på en sprøyte nede i ryggen virker helt forferdelig, jeg har jo skikkelig sprøyteskrekk. Men så har andre sagt til meg at smerten fra epiduralen er ingenting i forhold til hvor vondt man har fra før. Men planen er jo å prøve å føde naturlig først, uten noe bedøvelse. Og hvis det blir for ille, så tenker jeg at det at å bli flyttet til en enhet hvor jeg kan få epidural er en grei andre-løsning. Men det kan jo brått hende at jeg endrer meningen min da dagen kommer at jeg skal føde. Plutselig vil jeg rett på en enhet hvor jeg kan få epidural så fort som mulig i steden. Hadde lystgass fortsatt vært et mulig alternativ, hadde jeg ikke vært i tvil om det engang, haha! Men selvom jeg gruer meg mer og mer til å føde, jo nærmere det er til termindatoen, så ser jeg ikke på det som noe "verdens undergang". Jeg gleder meg jo kjempe masse også, for kan tenke meg det blir litt av en opplevelse! 

Jeg bruker mye tid på å lese om både graviditet, fødsel, tiden etter fødsel og amming. Jeg er bestemt på at jeg skal amme barnet, så lenge som mulig. Det er jo ikke alle som kan amme, av forskjellige grunner, men håper jeg kan det, siden det er jo det beste for barnet.

 

 

 

 

#gravid #fødsel 


kommentarer: 2Spørsmål?

 • Skrevet 05.03.2015
 • Klokken 18:13

Tenkte å ha en spørrerunde nå, hvor dere kan spørre om hva dere vil om det er noe dere lurer på, så svarer jeg etterhvert. Spørsmålene kan være anonyme, eller du kan legge ved navn. Spørsmål skrives i kommentarfeltet. ↓Fant forresten ut kommentar-problemet mitt. Kommentarer for de siste månedene har ikke vært publisert, og jeg skjønte hvorfor først i stad. Jeg hadde selvfølgelig trykket på "Ikke tillat kommentarer på bloggen", uten at jeg har visst om det selv. Men nå er problemet løst! Haha, at det går an. 


#gravid #3trimester #mamma #spørrerunde 


kommentarer: 5Uke 28 - Tredje og siste trimester

 • Skrevet 04.03.2015
 • Klokken 12:25Trimester:

Termin: 30 mai 2015

Kjønn: Liten prinsesse ♥ 

Navn: Jennie 

Vektøkning: Forrige jordmorkontroll som har 11februar veide jeg 67,6 kg. I stad veide jeg meg igjen og veier nå 67,8 kg, så har ikke gått opp noe særlig på den tiden

Strekkmerker: Fått noen få under puppene, men ikke noe mer enn det 

Plager: Sliter litt med halsbrann, og blir kjempe fort andpusten 

Humør: Veldig opp og ned til tider 

Aktivitet: Masse! Mest rett etter jeg har spist, og når jeg slapper av eller skal sove på kvelden. Nå merker jeg mer tydelig at hun flytter seg rundt og sparker brått et sted, så i siden av magen, så midt på magen, så høyt oppe, så lenger ned. Hun beveger seg masse inni der, og det er så moro! Flere ganger titter jeg på magen og den er helt skjev da hun ligger på den ene siden, og da finner jeg frem kamera på tlf for å ta bilde, og akkurat da jeg skal til å ta bilde ser jeg bare at hun "ruller" til et helt annet sted i magen så jeg ikke får tatt noe bilde av hvor sinnsykt skjev magen er. Nesten som at hun merker at det skal bli tatt bilde så hun flytter seg, sånn som på ultralyden da hun dekket seg til med armen, haha! "Vil ikke" 

Neste kontroll: Jordmor 11mars 

Mer lyst på: Ikke noe akkurat nå 

Mindre lyst på: Te 

Hud: Den siste uken har huden min faktisk begynt å bli mye bedre enn det har vært de siste mnd 

Melk i brystene: Ja 

 


Nå er enda en uke over, og nå er jeg i 3.trimester -som er det siste! Nå er det ikke lenge igjen til termin, under 3mnd! Tenk det, at om under 3 måneder så har jeg ikke lille Jennie i magen lenger, men i armene mine! Om hun ikke blir født litt senere da, det får vi bare vente å se. Kan ærlig talt si jeg har litt fødselsangst og gruer meg mer og mer  til fødselen nå merker jeg, men kan skrive et innlegg om det senere. Det er også under en måned til jeg flytter ut, og det blir så deilig! Så denne måneden må jeg bruke mye tid på å rydde i tingene mine og få pakket så alt er klart til flytting. Skal gjøre meg ferdig med rydding og pakking før jeg drar til Polen, så slipper jeg å stresse med det da jeg kommer hjem. Også kan det jo hende jeg får flyttet inn noen av tingene mine før jeg drar til Polen også, forhåpentligvis. 


Som jeg skrev i forrige innlegg, så var vi på 3D-ultralyd på søndag. Jennie var litt under gjennomsnittet liten og veide litt mindre enn hun skulle ha gjort. Så jeg må spise mer og slappe av mye. Så det prøver jeg på. Jeg har blitt flinkere til å spise godt nok de siste dagene, og det må jeg fortsette med. 

I går brukte jeg litt av dagen til rydding og vasking, så slappet jeg av en del med "Dexter" på skjermen. Akkurat begynt å se på det, og er hekta allerede! I dag går vel dagen til noe av det samme. Jeg stod opp, laget frokost, satt på en klesvask, og nå ligger jeg rett ut i sofaen og slapper av litt. Blir jo så fort sliten. Tenker å begynne å smårydde litt i noen ting og tang senere, så jeg hvertfall får gjort noe fornuftig. Greit å bli ferdig med litt av det, når det er så kort tid til jeg flytter.

 

 

#gravid #uke28 #28uker #babygirl #mamma 


kommentarer: 03D-ultralyd

 • Skrevet 03.03.2015
 • Klokken 13:45På søndag var vi på 3D-ultralyd. Var veldig rart å se, men moro å se lille jenta så tydelig og hvor mye større hun har blitt fra sist gang vi var på ultralyd. Hun er litt under gjennomsnittet liten, så jeg må spise mer og slappe av mye. Har jo hatt veldig liten matlyst i det siste så har ikke fått i meg så mye, men nå må jeg bare presse i meg. Har vært flink til å få i meg nok og spist til faste tider de siste par dagene nå, og må prøve å fortsette sånn. Ellers var alt annet bra med henne, og hun er så nydelig ♥ Hun dekket seg litt til med armen foran hodet under nesten hele ultralyden, så armen er med på alle bildene. Jordmoren prøvde å "dytte" litt borti magen min flere ganger, men lille Jennie var helt bestemt på at armen skulle hun ha foran ansiktet, haha!


kommentarer: 0MALIN CHRISTINE FREDRIKSEN

Jeg heter Malin, er 19 år fra Sarpsborg, og er mamma til en liten jente.
hits