40+4: En dag over termin

  • Skrevet 31.05.2015
  • Klokken 15:36


Plutselig er jeg gått over termin! Hadde altså termin i går, og jeg har alltid trodd at Jennie ville bli født innen den tiden, og det trodde jo også jordmor, men ingenting har skjedd enda. Nå går jeg bare med den tunge magen med fullt av strekkmerker og venter på at noe skal skje. Syns hun har vært der inne lenge nok nå, så håper virkelig hun bestemmer seg for å komme ut snart.

Kan ærlig si at jeg går å gruer meg hele tiden. Jeg bare "venter" på at smertene skal komme, og jeg har ingen anelse om hvordan jeg vil reagere på det. Kommer vannet til å gå først? Kommer riene først? Det får vi vel bare vente å se. Jeg håper ikke jeg er alene når det skjer noe, det er jeg litt redd for. I natt blir første natten min alene på en liten stund da det har vært så nært termin. De andre dagene har Lejla og Rebecca sovet her. Ellers så er også pappaen til Jennie her en del. Har vært veldig betryggende å ha noen her så nærme termin, i tilfelle det skulle ha skjedd noe. Men det er også godt å være litt alene også. En ting jeg virkelig ønsker, er at Jennie bestemmer seg for å komme i løpet av de nærmeste dagene selv, så jeg ikke må bli satt i gang.

Som jeg skrev for et par dager siden, hadde jeg fryktelige smerter nederst i ryggen, som jeg ikke har kjent noe lignende til før. Det var helt forferdelig. Jordmoren sa det var modningsrier. Etter de to dagene har jeg ikke hatt så store smerter. I går kveld hadde jeg litt små-smerter, men det var så lite i forhold til hvordan det var her om dagen. Men jeg har bare godt av litt "forsmak" på hvordan det vil bli, selvom jeg er fullt klar over at riene jeg kommer til å få, blir så mye verre enn de modningsriene jeg allerede har hatt. Ellers er formen helt ok. Halsen er fortsatt ikke helt bra, men krysser fingrene for at det går over av seg selv om kort tid. Spiser halspastiller og drikker varm te som bare det, og det har faktisk hjulpet litt, så da gir jeg meg ikke med det med det første, haha! Energi har jeg masse av, og føler en trang til å rydde og vaske hver morgen da jeg står opp. Er så godt å få det gjort, så kommer vi hjem til ren og ryddig leilighet da vi kommer hjem fra sykehuset. Vet jo ikke når det kan skje noe, så da tenker jeg det er greit å ha det så ryddig som mulig hele tiden.

De siste nettene har ikke søvnen vært så bra heller. Jeg våkner hver/annenhver time for å gå på do, pluss at det har blitt veldig vanskelig å flytte på meg i sengen. Her om dagen holdt jeg faktisk på å rulle ut! Haha. Våkner også en del pga vondt i halsen.

Nå sitter jeg godt ned i sofaen med Frustrerte Fruer på skjermen, og skal straks dra til mamma en tur, så skal vi spise litt der. Kvelden skal jeg bruke til å slappe av med litt vafler, is og litt Vampire Diaries. Legger meg nok tidlig også! Prøver å sove så mye jeg kan nå den aller siste tiden før Jennie kommer.

 

 

Strekkmerkene har bare pøst på! Men det kommer jo så mye godt ut av det, nemlig en liten baby, så skal absolutt ikke klage. Ellers i svangerskapet har jeg jo vært så heldig, og ikke engang kastet opp eller vært ordentlig dårlig en eneste dag!

 

 

#gravid #40uker #uke40 #mamma #svangerskap #baby


kommentarer: 1
Jeanette

02.06.2015 kl.18:25

Uff det er såå kjedelig å gå over, jeg hadde selv termin 18.mai, men lillegutt dukket ikke opp før 25.mai, altså en uke over tiden. Trøst deg med at for hvert sekund øker sjansen for at fødselen starter, og at kun 5% av alle fødsler blir satt i gang! :) Hvertfall det jeg fikk høre når jeg gikk over. Masse lykke til når ting endelig er i gang! Her hadde jeg absolutt ingen tegn, før det plutselig sa pang og riene haglet på med 2 minutter mellomrom, så det kan skje helt plutselig uten forvarsel også :)

Legg igjen en kommentar

hits