En stressende dag og liten tur på sykehuset

  • Skrevet 27.03.2015
  • Klokken 19:52

Hei! I dag har dagen virkelig føltes som et helt år. Hele dagen har gått kjempe sakte, og det har vært ganske så stressende. Hadde jo ultralyd-time på sykehuset i dag, for å sjekke at alt var bra med lille jenta i magen, i og med at hun var så liten. Fikk både gode og dårlige nyheter.

Da vi kom inn, skulle jeg først måle blodtrykket. Det var ganske høyt, så de ble litt bekymra og sa de skulle sjekke enda en gang etter ultralyden. Ultralyden gikk bra, og Jennie har vokst masse, så nå er hun i grei størrelse. Forrige ultralyd var hun -12% under gjennomsnittet, nå var hun -4% under, og det er jo gode fremskritt. Da de målte blodtrykket igjen var det enda litt høyere. De var usikre på om jeg skulle være der lenger, eller dra hjem. Måtte bli der lenger enn jeg trodde for å ta litt prøver. Det var ikke forventet. Kjente jeg ble helt tung i hodet av å sitte inne på et sykehus og ta prøver, vente på svar, inn til en lege, så til en annen. Da jeg fortalte at jeg skal ut å reise på mandag, fikk jeg beskjed om at jeg må til legen mandag morgen før jeg drar, for å måle blodtrykket enda en gang, og er det like høyt da så er det ikke sikkert jeg får dratt. Det var kjedelige nyheter, men selvfølgelig blir jeg hjemme om jeg må, hvis det er det beste for barnet i magen. Uansett, etter alle prøver var tatt og litt frem og tilbake hos leger, dro jeg endelig hjem, og det var så godt! 

Da jeg kom hjem, var Rebecca der å ventet. Regnet ikke med at jeg skulle være borte så lenge, så hun hadde ventet hos meg en stund stakkars. Vi ble rett og slett bare liggende å halvsove en god stund, før vi dro å handlet litt, og tilbake å koste oss med litt frukt og grønnsaker. Formen har ikke vært helt på topp i dag. Har følt meg veldig trøtt, sliten, svimmel og småkvalm. Resten av kvelden skal brukes til å slappe av! Skal tidlig opp for å dra på Ikea i morgen, og det er alt jeg har tenkt til å gjøre før mandag. Tiden før mandag skal jeg bruke til å slappe av masse i håp om bedre resultater på blodtrykket. Skal til legen klokken 8 mandag morgen, og planen er at vi kjører til flyplassen i 14.30 tiden siden flyet går 18.50 fra Gardermoen, tar jo tid å kjøre helt dit også. Håper bare alt ordner seg, sånn at jeg får dratt! 

Som sagt gikk alt bra angående selve ultralyden, og det at hun har vokst til grei størrelse nå. Hun er også kjempe aktiv hele tiden, og alt står bra til med henne. Det er bare blodtrykket mitt som ikke er helt bra, og det bekymrer meg jo selvfølgelig. Jeg vet ikke hvordan det påvirker barnet, eller hva som kan gå galt når man har for høyt blodtrykk. Får bare håpe det synker innen mandag. 

 

 


#gravid #uke31 #31uker #3trimester #ultralyd #mamma #baby 


kommentarer: 1
Martine

28.03.2015 kl.22:36

Hei!

Høyt blodtrykk over lengre tid kan være et tegn på svangerskapsforgiftning så hvis legene anbefaler deg å være hjemme så gjør det. Prøv å ikke bekymre deg og nyt tiden med den lille i stedenfor. Hun merker om du er bekymret så sett på litt musikk og ta en pause rett og slett :) jenta mi liker godt litt Michael Buble da roer hun seg og jeg føler hun blir mere avslappet! Nå er det ikke lenge igjen for noen av oss! Vi har noen spennende uker i vente! :D

Hilsen Martine (termin 28.05) :)

Legg igjen en kommentar

hits